BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-13-2007, 10:14 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Error 543/507

Please Login to Remove!

Hi All

I know that question has been asked million of times but i have no luck with BB 8800 sitting @ error 543.
I did follow instructions and did a Wipe ... after which handheld showd error 507
Then followed instructions and reloaded software using application loader ... and get 543 after that. Tried varios apps to do a clean wipe inluding javaloader and JL_Commander. At this point I'm asking for your help.
All this time was using desktop manager 4.2 SP2 with the latest software set from Cingular(matching handheld).

Thanks
Offline  
Old 09-13-2007, 10:25 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Straight from Blackberry.com

BlackBerry device shows error 543

--------------------------------------------------------------------------------
Doc ID : KB11212
Last Modified : 2007-05-17
Document Type : Support



Print this page

Environment
BlackBerry® devices
BlackBerry 6230
BlackBerry Pearlxxx8482; 8100 smartphone
BlackBerry 8700 Series


--------------------------------------------------------------------------------


Problem
Error 543 appears on the BlackBerry device Home screen.



--------------------------------------------------------------------------------


Resolution
Open BlackBerry Desktop Software.
Open the Application Loader to uninstall and reinstall BlackBerry Device Software on your BlackBerry device. For more information, see KB03621.
If the problem is not resolved, delete all data from your BlackBerry device. For more information, see KB02318.
Use the Application Loader to reload BlackBerry Device Software on your BlackBerry device. For more information, see KB11320.

BlackBerry Search Results
Offline  
Old 09-14-2007, 07:47 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation

John, This is exactly what i've done multiple times. Even thou BB's helpt does not say that vendor.xml should be removed i've done it with and without it.
I've even tried using older versions of DM but some of them (v4.0) did not run on vista. Belive me when i say i've done my research. I've followed multiple instructions.

Is it possible that since device was originally branded as Cingular and I'm trying to load AT&T release on it it failes ? I do not know what else to think/do. Thanks you for you patience
Offline  
Old 09-14-2007, 09:49 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Here are more details....

Attached is the screenshot of the application loader.
Step 1,2 and 3 of it go without any activity on the BB Display.
Right before step 4 it reboots the device and maybe for a second or two BB displays 507 error. That seems kinda odd since error 507 means no OS but OS should have been loaded by now. As you can see in the image it continues and successfully finished the load. Then BB restarts again ...
First time it boots for 1-2 minutes and then restarts. All that time only spinning hourglass is diplayed. Then it restarts few more times before diplaying error 543.

Please help.
Attached Images
File Type: jpg realod.jpg (55.1 KB, 38 views)
Offline  
Old 09-14-2007, 10:07 AM   #5 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

It's normal to see the 507 error before it loads the java applications.

As for why it won't boot, I'm not sure. The vendor.xml has nothing to do with it. I would try uninstalling all the OS's from the PC, then uninstall Desktop Manager and reinstall both of them again. If it still doesn't work try a different PC.
Offline  
Old 09-14-2007, 01:31 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

John,

I've tried 3 various PCs @ my work place. I'm gonna get fired for this s.... Thanks for your reply. I may have forgotten to mention that BB was fine until i've mistakenly tried to load T-mobile software updates for 8800 on it. I'll give it a shot on another untouched PC
See event log if that may help

10x

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
It's normal to see the 507 error before it loads the java applications.

As for why it won't boot, I'm not sure. The vendor.xml has nothing to do with it. I would try uninstalling all the OS's from the PC, then uninstall Desktop Manager and reinstall both of them again. If it still doesn't work try a different PC.
Attached Files
File Type: zip EventLog.zip (5.0 KB, 8 views)

Last edited by lioha : 09-14-2007 at 02:34 PM.
Offline  
Old 09-17-2007, 10:12 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Here is the new one.

I've tried various ways of reloading the software.... now no errors appear just constant restarting and hour glass spinning. Reload got stuck on last 2 steps. See attached image.


Help Help !
Attached Images
File Type: jpg realod-01.jpg (38.2 KB, 12 views)
Offline  
Old 11-07-2007, 09:33 AM   #8 (permalink)
New Member
 
eclipse4x4's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Reset error while upgrading to 4.2.2.180 t-mobile 8320

Recently purchased my t-mobile 8320 with 4.2.2.171 OS. Saw the upgrade to 4.2.2.180, attempted intall and problems as described below.

I've tried multiple times to fix this error and it still persists (error 543). As previously noted by others the following happens to me as well...."Right before step 4 it reboots the device and maybe for a second or two BB displays 507 error.....it continues and successfully finished the load. Then BB restarts again ...
First time it boots for 1-2 minutes and then restarts. All that time only spinning hourglass is diplayed. Then it restarts few more times before diplaying error 543."

I did a wipe multiple times. I think I did the removal of the VM DLFX and DLPS correctlt but I am not sure. I typed "javaloader -usb debugmode VM DLFX" and then "javaloader -usb debugmode VM DLPS" and then I rebooted with Ctrl-Alt-DEL and then by removing the battery.

So now the DM windows shows "DISCONNECTED".

When I go to options, however the USB-PIN is correct. The device manager shows it connected.
Javaloader shows all relevant OS data on the device.

Seems I'm close to resolving this - If I could only get the desktop manager window to show Connected. I plug in my old blackberry 7510 and the PIN does show in the window.

Pulling hairs out now... used the switching utility to get some files from the 7510 to see if they get to the 8320 in order to at least get the desktop manager window to show the pin. Just started it.. the screen shows the 543 error, the Device manager shows connected and the desktop manager shows the pin of my 7510 blackberry. It's taking forever to connect to my 8320 but it shows progress.

Can anyone let me know if I'm down the right path?
Offline  
Old 11-07-2007, 10:06 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You do not need DM to show connected to reload the software. Just start App Loader from
C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader
Offline  
Old 11-10-2007, 12:43 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8320 stuck in error 507 (even after multiple attempts)

Quote:
Originally Posted by eclipse4x4 View Post
Recently purchased my t-mobile 8320 with 4.2.2.171 OS. Saw the upgrade to 4.2.2.180, attempted intall and problems as described below.

I've tried multiple times to fix this error and it still persists (error 543). As previously noted by others the following happens to me as well...."Right before step 4 it reboots the device and maybe for a second or two BB displays 507 error.....it continues and successfully finished the load. Then BB restarts again ...
First time it boots for 1-2 minutes and then restarts. All that time only spinning hourglass is diplayed. Then it restarts few more times before diplaying error 543."

I did a wipe multiple times. I think I did the removal of the VM DLFX and DLPS correctlt but I am not sure. I typed "javaloader -usb debugmode VM DLFX" and then "javaloader -usb debugmode VM DLPS" and then I rebooted with Ctrl-Alt-DEL and then by removing the battery.

So now the DM windows shows "DISCONNECTED".

When I go to options, however the USB-PIN is correct. The device manager shows it connected.
Javaloader shows all relevant OS data on the device.

Seems I'm close to resolving this - If I could only get the desktop manager window to show Connected. I plug in my old blackberry 7510 and the PIN does show in the window.

Pulling hairs out now... used the switching utility to get some files from the 7510 to see if they get to the 8320 in order to at least get the desktop manager window to show the pin. Just started it.. the screen shows the 543 error, the Device manager shows connected and the desktop manager shows the pin of my 7510 blackberry. It's taking forever to connect to my 8320 but it shows progress.

Can anyone let me know if I'm down the right path?
I'm in exactly same situation. The DM shows DISCONNECTED, though I can manualy start APP LOADER. It loads everything but after reboot same error 507.

How did you solved this?
Offline  
Old 11-12-2007, 08:04 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy No luck

Quote:
Originally Posted by ceo_nikka View Post
I'm in exactly same situation. The DM shows DISCONNECTED, though I can manualy start APP LOADER. It loads everything but after reboot same error 507.

How did you solved this?
no luck here at all. If anyone gets to solve this please PM me or reply to this thread.
Offline  
Old 11-12-2007, 09:51 AM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Spencer_CDS's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: 40°51′21″N, 74°13′44″W
Model: 8800
PIN: 23F25F08
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 447
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This sounds like a corrupt OS install onto the PC. Uninstall the OS version from Windows Control Panel, then re-download the OS (don't use the download you've all ready got), and reinstall onto the PC. Try again and let us know what happens.
__________________
Just when everyday seemed to greet me with a smile, sunspots have faded, and now I'm doing time.

4.2.1.108 / 2.3.0.85
Offline  
Old 11-12-2007, 09:54 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Spencer_CDS View Post
This sounds like a corrupt OS install onto the PC. Uninstall the OS version from Windows Control Panel, then re-download the OS (don't use the download you've all ready got), and reinstall onto the PC. Try again and let us know what happens.
Spencer,

I've done that multiple times. What I was using however is latest AT&T branded software. I could not find anywhere original CINGULAR branded one.
Offline  
Old 11-12-2007, 10:01 AM   #14 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Spencer_CDS's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: 40°51′21″N, 74°13′44″W
Model: 8800
PIN: 23F25F08
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 447
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ehh, the AT&T software is junk. Besides, it's the same version as the formerly-branded "Cingular" OS. I recommend the 4.2.1.108 version stickied at the top of the 8800 thread. I use it, I love it.
__________________
Just when everyday seemed to greet me with a smile, sunspots have faded, and now I'm doing time.

4.2.1.108 / 2.3.0.85
Offline  
Old 11-12-2007, 10:04 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Spencer_CDS View Post
Ehh, the AT&T software is junk. Besides, it's the same version as the formerly-branded "Cingular" OS. I recommend the 4.2.1.108 version stickied at the top of the 8800 thread. I use it, I love it.
Spence,

Could you kindly provide me with the direct link to it

Thanks in advance.
Offline  
Old 11-12-2007, 03:07 PM   #16 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Spencer_CDS's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: 40°51′21″N, 74°13′44″W
Model: 8800
PIN: 23F25F08
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 447
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lioha View Post
Spence,

Could you kindly provide me with the direct link to it

Thanks in advance.
Here, for the thread: http://www.blackberryforums.com/gene...e-english.html

Here, for the download site: https://www.blackberry.com/Downloads...2B6EA7A23A56D2
__________________
Just when everyday seemed to greet me with a smile, sunspots have faded, and now I'm doing time.

4.2.1.108 / 2.3.0.85
Offline  
Old 11-12-2007, 03:15 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face

Quote:
Originally Posted by Spencer_CDS View Post
Thanks Spence. I'll give it a shot even thou this is not original Cingular branded version but i've got nothing to loose
I'll let you know tommorow.

Last edited by lioha : 11-12-2007 at 03:18 PM.
Offline  
Old 11-12-2007, 03:17 PM   #18 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Spencer_CDS's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: 40°51′21″N, 74°13′44″W
Model: 8800
PIN: 23F25F08
Carrier: AT&T Mobility
Posts: 447
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lioha View Post
Thanks Spence. I'll give it a shot even thou this is not original Cingular branded version but i've got nothing to loose
No worries. Make sure you delete C:\Program Files\Common Files\Research in Motion\AppLoader\vendor.xml before running AppLoader.
__________________
Just when everyday seemed to greet me with a smile, sunspots have faded, and now I'm doing time.

4.2.1.108 / 2.3.0.85

Last edited by Spencer_CDS : 11-12-2007 at 03:21 PM.
Offline  
Old 11-15-2007, 01:37 PM   #19 (permalink)
New Member
 
eclipse4x4's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default only resolution

Quote:
Originally Posted by ceo_nikka View Post
I'm in exactly same situation. The DM shows DISCONNECTED, though I can manualy start APP LOADER. It loads everything but after reboot same error 507.

How did you solved this?
I resolved this by calling t-mobile support and then escalating it to RIM support. They eventually said I needed a new unit. Luckily the phone was not even a month old and I had insurance so I did not have to pay shipping and handling. LOL.. When I got my new unit I was so damn scared to upgrade the OS but I did it and now it all works great albeit the typical things most have mentioned...a couple reboots during phone calls and you don't have the MYFAVS icon anymore. Oh yeah...when the upgrade is all done you need to leave it connected (or at least I did - I didn't touch a thing till it was completely done and the t-mobile screen appeared again) for the twenty minute duration..I almost had a heart attack not knowing what was going to happen...lol...Otherwise everything works great! I love this phone!

Last edited by eclipse4x4 : 11-15-2007 at 01:42 PM.
Offline  
Old 06-20-2008, 09:16 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: TIM
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Solved or not?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.