BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-31-2009, 11:30 AM   #21 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Thanks for a great guide - I found this thread while trying to configure the chat scripts. I have a different problem - any help much appreciated.

The connection script works for me, and I get assigned a dns server and local IP. If I open Firefox, my google homepage loads ok, although it looks odd - the bottom of the screen says something like "transferring data from 1.2.3.4" - the IP is something just like that.

Anyway, I can then maybe do one google search, but then I seem to lose the connection. The script is still running ok in the background, but it's as if I lose any lookup ability.

Not sure if this is related, but about the time I lose the connection, a directory browser window for my BB appears, as if the BB has just been connected to the laptop.

Does anyone have any ideas?

Edit: I'm on the most up to date version of Xubuntu - 8.10(?)

Last edited by will808 : 01-31-2009 at 12:47 PM.
Offline  
Old 01-31-2009, 01:26 PM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just to add a little more to the above - I seem to get a connection for about 30 seconds. I know ping is meant to be unreliable with barry, but I can ping a server by domain name (so dns is working fine), and the ping eventually times out after about 30 secs or so - coincidentally at exactly the same time as the BB browser dialog appears - so it seems that the BB is unmounting and remounting or something.

Any suggestions greatly appreciated - I'm heading back to a hotel on Monday so would really like this up and running by then
Offline  
Old 01-31-2009, 02:30 PM   #23 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Iare Tosevite's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Between chair and monitor at WA.
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 565
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

That is definitely odd. My laptop doesn't mount and demount a lot like yours. Hey does your device automatically allow media access? Mine doesn't and I usually select "no" when using it as modem.
__________________
"There is no reason anyone would want a computer in their home."
- Ken Olson, 1977
( And we now wear them! Blackberries are computers too! )
Offline  
Old 02-01-2009, 05:37 AM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: Pearl
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Iare,

I'm not sure I understand correctly, but my BB media setting was set to automatically mount when connected, so I changed that setting to "no". I don't have the problem with the file browser appearing any more, but the connection still dies after about 30 seconds.

I've tried ping and tracepath to rule out a dns issue, and neither work past that point, so the connection is definitely dying. I think it must be either a setting on my BB, or something wrong with the chatscript.

All I've done on the chat script is change the barry-tmobileus script to add in the IP and the other thing (ARP?) that T-Mobile gave me.

I did think looking at all the chatscripts that are posted online that I could get away with removing the IP and leaving it as "IP" - funny, I still get connected that way, but have no dns, so I guess the IP they gave me is for the primary dns server.
Offline  
Old 02-01-2009, 08:02 PM   #25 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8320
PIN: Up
Carrier: t-mobile
Posts: 188
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

In my case it connects but doesn't allow data transfer for some reason.
Offline  
Old 02-02-2009, 01:07 PM   #26 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Iare Tosevite's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Between chair and monitor at WA.
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 565
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Strange. Maybe try asking that question in Barry website? I don't know enough for that kind of problem. :(

titetanium it may be due to your service agreement, does it include using phone as modem and a data plan?
__________________
"There is no reason anyone would want a computer in their home."
- Ken Olson, 1977
( And we now wear them! Blackberries are computers too! )

Last edited by Iare Tosevite : 02-02-2009 at 01:09 PM. Reason: I didn't read correctly... :P
Offline  
Old 02-23-2009, 05:07 PM   #27 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Front Royal, VA
Model: 9000
OS: 4.6.0.210
Carrier: AT&T
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been struggling with my Bold lately on Ubuntu and FC10. I can connect, but I get no IP address and then I get disconnected. If anyone has had success with Barry/Bold on Ubuntu, please share your peer and chat files.
Offline  
Old 02-23-2009, 06:01 PM   #28 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2005
Location: Front Royal, VA
Model: 9000
OS: 4.6.0.210
Carrier: AT&T
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It always seems that the minute you post a question, you start fiddling...

As it turned out, the novj option in the AT&T peer file provided with barry-0.15 was causing the provider to not give my BB an IP address.

Go figure...
Offline  
Old 03-31-2009, 05:48 PM   #29 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Model: 8320
PIN: Up
Carrier: t-mobile
Posts: 188
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Success!

Finally, it's working but its slow. At least I don't have to switch out to windows much anymore except for upgrading the OS on my blackberry.

Last edited by titetanium : 03-31-2009 at 05:50 PM.
Offline  
Old 04-05-2009, 06:58 AM   #30 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: GP
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default This would work to tether Blackberry USB Modem

hey folks
I guess this tutorial would work for max BB users.
Blackberry USB Modem for Linux
__________________
....
CodeFighters
Offline  
Old 04-08-2009, 04:48 PM   #31 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kent, WA
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you have problems with barry you can also try the opensource program i wrote for tethering a blackberry (USB), it'd been tested by multiple people on both Linux and Mac succesfully.

http://www.berry4all.com/
Offline  
Old 04-09-2009, 03:56 PM   #32 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: ALLTEL
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Using my BB as a modem for my laptop

I'm new to this Blackberry thing and I'm trying to use it as a modem for my laptop. I have the instructions, however I'm stuck on the internet APN (Alltel). I called Alltel and they told me they do not have to give me that information. I was wondering if anyone else has Alltel and if they may have this internet APN (for USA). I don't really want to pay them $30 a month for this service. Any help would be greatly appreciated!! Thanks
Offline  
Old 04-09-2009, 08:37 PM   #33 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Iare Tosevite's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Between chair and monitor at WA.
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 565
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Try How To: Connect PC to the Internet using a CDMA or UMTS BlackBerry as tethered modem - PinStack.com

Its for windows, but should have similar information necessary for this setup too.

Good luck.
__________________
"There is no reason anyone would want a computer in their home."
- Ken Olson, 1977
( And we now wear them! Blackberries are computers too! )
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.