BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   Linux Users Corner (http://www.blackberryforums.com/linux-users-corner/)
-   -   Another Berry "no device found" Problem (http://www.blackberryforums.com/linux-users-corner/185242-another-berry-no-device-found-problem.html)

lagisforeplay 04-09-2009 05:45 PM

Another Berry "no device found" Problem
 
phone: 8330 (verizon)
OS: Ubuntu Intrepid 8.10 I believe

When I plug in my BB and I select the "yes I want to turn on mass media..."
I get a pop up of "select how to open 512M" and it thinks I have inserted a digital audo player. If I select NO, no pop occurs, any way I installed berry and the required opensync evolution plugins and dependencies (or so I hope to believe). And when I try to run berrybackup with BB connected via USB it cannot find any blackberry devices.
when I "lsusb" I get the RIM device
Code:

jerrod@jerrod-laptop:~$ lsusb
Bus 003 Device 009: ID 0fca:8004 Research In Motion, Ltd.
Bus 003 Device 004: ID 046d:c517 Logitech, Inc. LX710 Cordless Desktop Laser
Bus 003 Device 003: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp.
Bus 003 Device 002: ID 413c:0058 Dell Computer Corp. Port Replicator
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 003: ID 0b97:7772 O2 Micro, Inc. OZ776 CCID Smartcard Reader
Bus 006 Device 002: ID 0b97:7761 O2 Micro, Inc. Oz776 1.1 Hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

and lsusb -v

Code:

Bus 003 Device 006: ID 0fca:8004 Research In Motion, Ltd.
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType        1
  bcdUSB              2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass        0
  bDeviceProtocol        0
  bMaxPacketSize0        64
  idVendor          0x0fca Research In Motion, Ltd.
  idProduct          0x8004
  bcdDevice            2.01
  iManufacturer          1 Research In Motion
  iProduct                5 RIM Composite Device
  iSerial                3 xxxxxxxxxxxxxxx
  bNumConfigurations      1

And btool -l and btool -B -N
Code:

jerrod@jerrod-laptop:~$ btool -B 3 -N 9
Blackberry devices found:
No device selected
jerrod@jerrod-laptop:~$ btool -l
Blackberry devices found:
jerrod@jerrod-laptop:~$

Forgot to add that I know the device ID is different from my two codes.

What am I doing wrong? I am grateful for any help thank you in advance!


All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.