BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-09-2009, 06:45 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Another Berry "no device found" Problem

Please Login to Remove!

phone: 8330 (verizon)
OS: Ubuntu Intrepid 8.10 I believe

When I plug in my BB and I select the "yes I want to turn on mass media..."
I get a pop up of "select how to open 512M" and it thinks I have inserted a digital audo player. If I select NO, no pop occurs, any way I installed berry and the required opensync evolution plugins and dependencies (or so I hope to believe). And when I try to run berrybackup with BB connected via USB it cannot find any blackberry devices.
when I "lsusb" I get the RIM device
Code:
jerrod@jerrod-laptop:~$ lsusb
Bus 003 Device 009: ID 0fca:8004 Research In Motion, Ltd. 
Bus 003 Device 004: ID 046d:c517 Logitech, Inc. LX710 Cordless Desktop Laser
Bus 003 Device 003: ID 0424:2514 Standard Microsystems Corp. 
Bus 003 Device 002: ID 413c:0058 Dell Computer Corp. Port Replicator
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 003: ID 0b97:7772 O2 Micro, Inc. OZ776 CCID Smartcard Reader
Bus 006 Device 002: ID 0b97:7761 O2 Micro, Inc. Oz776 1.1 Hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
and lsusb -v

Code:
Bus 003 Device 006: ID 0fca:8004 Research In Motion, Ltd. 
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0 
  bDeviceProtocol         0 
  bMaxPacketSize0        64
  idVendor           0x0fca Research In Motion, Ltd.
  idProduct          0x8004 
  bcdDevice            2.01
  iManufacturer           1 Research In Motion
  iProduct                5 RIM Composite Device
  iSerial                 3 xxxxxxxxxxxxxxx
  bNumConfigurations      1
And btool -l and btool -B -N
Code:
 jerrod@jerrod-laptop:~$ btool -B 3 -N 9
Blackberry devices found:
No device selected
jerrod@jerrod-laptop:~$ btool -l
Blackberry devices found:
jerrod@jerrod-laptop:~$
Forgot to add that I know the device ID is different from my two codes.

What am I doing wrong? I am grateful for any help thank you in advance!

Last edited by lagisforeplay : 04-09-2009 at 06:50 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.