BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-25-2008, 09:35 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy bb pearl sync issues

Please Login to Remove!

Hi everyone,

I'm having some issues getting a bb pearl 8110 syncing on a mac. It seems like the bb is just not communicating with pocketmac.

details:
-mac os v10.4.11
-pocketmac 4.0.20b
-Old blackberry (8700) connects fine. (was replaced after being dropped, plastic casing is smashed in on 3 corners, still syncs tho)
-I'm using the same usb cable for the new bb. (tried a diff cable too)
-New bb does mount so i can access data on the bb.
-Tried setting up a bluetooth connection between the mac & bb, I can transfer the address book, but wont connect in pocketmac. (including fiddling with bluetooth port settings)
- I tried uninstalled and removed all traces of pocketmac, and reinstalled, no change.

Any Thoughts, suggestions so that i can get this thing to sync?
Offline  
Old 03-25-2008, 09:38 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is the blackberry going into mass storage mode? That may cause an issue with pocketmac, but I'm not sure.
Offline  
Old 03-25-2008, 09:41 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by option94 View Post
Is the blackberry going into mass storage mode? That may cause an issue with pocketmac, but I'm not sure.
Tried both modes. its currently auto selecting mass storage mode.

I should also add that I've done a wipe of the bb. that didn't work either.
Offline  
Old 03-25-2008, 09:43 AM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried completely disabling mass storage mode? If one works, the other should. And thats one major difference between the pearl and the 8700 series.

Do you have a PC to test it on?
Offline  
Old 03-25-2008, 09:49 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by option94 View Post
Have you tried completely disabling mass storage mode? If one works, the other should. And thats one major difference between the pearl and the 8700 series.

Do you have a PC to test it on?
can u completely disable it? only option I've seen is when you first connect it , it asks for mass storage mode. tried yes and no, didn't sync with either option though.

yes it works fine on my fiancé's pc laptop, its how i got my data from the old blackberry to the new one.

suppose my final option is to install parallels so i can use blackberry desktop, but its such a pain the the behind to install it just to sync. Its a consideration atm just because of the time wasted on this already.
Offline  
Old 03-25-2008, 09:51 AM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Go into settings>options>media card

and then set enable mass starage mode when connected to "off"
Offline  
Old 03-25-2008, 09:57 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by option94 View Post
Go into settings>options>media card

and then set enable mass starage mode when connected to "off"
gave it a try, still no sync.
Offline  
Old 03-25-2008, 09:59 AM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, I'm at a loss then. Hopefully someone else can come on and add some more insight.
Offline  
Old 03-25-2008, 10:03 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by option94 View Post
Ok, I'm at a loss then. Hopefully someone else can come on and add some more insight.
Thanks for trying. finger's crossed someone else might be able to help.
Offline  
Old 03-25-2008, 10:07 AM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jul 2006
Location: Pembroke Pines, FL
Model: 9700
PIN: 21BFC0A1
Carrier: T-Mobile
Posts: 953
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm sure someone will. There's always someone that knows more about this stuff than me lurking around.
Offline  
Old 03-25-2008, 04:27 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8110
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

moved over to missing sync - all working now. shame i had to pay for it, but suppose its cheaper than a copy of windows.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.