BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-16-2006, 02:05 PM   #21 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Hi,

Need a little help... Im a new Mac user... purchased an iMac recently...

Anyways... when using my PC and mencoder I was able to convert the files successfully and they worked very well on the Pearl (quality of picture and audio was great and menu commands worked)

I am trying to use mencoder on the Mac but need some directions or instructions on where to run the command from?

On the PC I extracted the zip file into a directory and placed the file I wanted to convert into that same directory... open the command prompt -> CD to that directory and ran the command from there... I didnt need to install the MPlayer

What or how am I suppose to do this on the Mac? I have the dmg file on my desktop... I ended up installing the MPlayer in my troubleshooting but dont even know if I needed to install it to convert the files.

I hope im not all over the place with this and I can get a little help.

I do have iSquint (which by the way v1.5 is out) but the only issue is the files converted in iSquint and played on the Pearl causes the command to react very slow (dont see this issue when using mencoder)... not to mention with iSquint you can only convert into a mp4 instead of an avi file.

Thanks in advance.
Offline  
Old 10-19-2006, 01:42 AM   #22 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by somarpro
I got okay quality using QuickTime Pro and Export the file to Quicktime ->H263 I've had the same lag problem with controls.
can you pls tell me what settings you are using to export i cant find the correct combo either the picture is to small and the image is bad or i get to have a good picture size and good quality and then the phone just blinks red and shuts off ?? do you know what setting to use to export in mpeg-4 basic format? sorry thanks for the help
Offline  
Old 10-19-2006, 05:54 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default only works for 10 minutes then freezes

I followed the instructions from the OP re: encoding with isprint. This works but I'm guessing you guys who have tried it with short clips. I tried to watch 3 different episodes of Entourage using the prescribed method.

First, audio and video were out of sync. This actually doesn't bother me much since the screen is so small. What DOES bother me is that the pearl freezes up completely after about 10 minutes. It happens every single time -- with different files.

Anyone else experience this? Is there a fix??

I'm so frustrated by this.
Offline  
Old 10-19-2006, 09:04 PM   #24 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I echo j.paychecks post above. I have been using mencoder on a PC for the last couple of days to encode some movies for the perl following all the tips on the 8100 video sticky. Works awesome. However, I would love to use my powermac to encode, figuring it will be much quicker. However i have tried to compile mencoder on OSX several time to no avail. If there is anyone out there who can post a "how to" for compiling mencoder on OSX for a beginner, that would be awesome. Hopefully someone out there can help a fellow mac user out!
Offline  
Old 10-20-2006, 07:51 AM   #25 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Model: 8100
Carrier: t-mobile
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what are your error messages when you try to compile mplayer and w/ what options are you using. (also make sure that you have lame installed before trying to compile mplayer - you need it for the mp3 compat.)
Offline  
Old 10-20-2006, 09:25 AM   #26 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been using instructions I found elsewhere on the web.

And below is the error I get when I try to compile. Any help is appreciated.

:~/mplayer user$ ./configure

Detected operating system: Darwin
Detected host architecture: ppc
Checking for cc version ... 3.3, ok
Checking for host cc ... cc
Checking for cross compilation ... yes
Checking for CPU type ... 970 altivec
Checking for GCC & CPU optimization abilities ... 970
Checking for assembler support of -pipe option ... no
Checking for GCC altivec support ... none
Checking for MPlayer binary name ... mplayer
Checking for extra headers ... none
Checking for extra libs ... none
Checking for -lposix ... no
Checking for -lm ... no
Checking for langinfo ... no
Checking for language ... using en (man pages: en)
Checking for enable sighandler ... yes
Checking for runtime cpudetection ... no
Checking for restrict keyword ... none
Checking for __builtin_expect ... no
Checking for kstat ... no
Checking for posix4 ... no
Checking for lrintf ... no
Checking for round ... no
Checking for nanosleep ... no
Checking for socklib ... no
Checking for inet_pton() ... no (trying inet_aton next)
Checking for inet_aton() ... no (network support disabled)
Checking for inttypes.h (required) ... no
Checking for bitypes.h (inttypes.h predecessor) ...
Error: Cannot find header either inttypes.h or bitypes.h (see DOCS/HTML/en/faq.html).

Check "configure.log" if you do not understand why it failed.
Offline  
Old 10-26-2006, 08:30 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2006
Model: 8700
Carrier: mobistar
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried your "isquint" settings, but it just did not work with me. When trying to play the video my Pearl says error reading file. do you use, optimized for ipod or optimized for TV?
and do you use H.264 encoding?
Offline  
Old 10-26-2006, 12:32 PM   #28 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Model: 8100
Carrier: tmo
Posts: 138
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

^^^ keep optimized for iPod checked and the pearl does not support h.264, only h.263.

I had the same problem w/ iSquint. I would get errors when trying to playback on the pearl if the videos were more than the typical 22 min tv show. I use compressor and it works well for me.
Offline  
Old 10-28-2006, 09:35 PM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8100
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nigletsyz
I use compressor and it works well for me.
Can someone please tell me what "compressor" is and where do I find it.

Thanks!
Offline  
Old 10-30-2006, 01:16 PM   #30 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Model: 8100
Carrier: tmo
Posts: 138
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

compressor is a program packaged with Final Cut Pro. you will need to get final cut pro as I doubt you will find it otherwise.
Offline  
Old 11-14-2006, 11:20 PM   #31 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ddfilms's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 87
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

I have found that if you lower the bitrate and keep it under 200 the controls seem much more responsive. Just my $.02.
Offline  
Old 11-15-2006, 05:11 AM   #32 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ddfilms's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 87
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There is also a great program called mpeg streamclip google for it.
Offline  
Old 11-22-2006, 02:09 PM   #33 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: CT
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys,

Just wrote up a howto on my blog how I encode files. Looking for some feedback. Let me know how it works for you guys.

the8thsign.com/2006/11/22/encode-video-for-the-blackberry-pearl-8100-mac-edition/


Thanks Starknight83 for the idea and command line.


ps. Sorry about the none linkage, need to have 10 or more posts.
Offline  
Old 11-22-2006, 03:53 PM   #34 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2006
Model: 8100
Carrier: tmo
Posts: 138
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nice, i'm going to try this out tonight!
Offline  
Old 11-23-2006, 12:41 AM   #35 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8300
Carrier: T-Mobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the windows guys are encoding at 230 for video and 64 for audio and converting to an avi just putting that out there...
Offline  
Old 11-23-2006, 11:30 PM   #36 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
NipRing's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Model: 8100
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jadedhalo
Hey guys,

Just wrote up a howto on my blog how I encode files. Looking for some feedback. Let me know how it works for you guys.

the8thsign.com/2006/11/22/encode-video-for-the-blackberry-pearl-8100-mac-edition/


Thanks Starknight83 for the idea and command line.


ps. Sorry about the none linkage, need to have 10 or more posts.
So if i'm only using Panther, I'm ass-out?


~bill
Offline  
Old 11-24-2006, 03:18 AM   #37 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ddfilms's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Los Angeles
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 87
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jadedhalo
Hey guys,

Just wrote up a howto on my blog how I encode files. Looking for some feedback. Let me know how it works for you guys.

the8thsign.com/2006/11/22/encode-video-for-the-blackberry-pearl-8100-mac-edition/


Thanks Starknight83 for the idea and command line.


ps. Sorry about the none linkage, need to have 10 or more posts.

nice write up. trying it now will post feedback soon
Offline  
Old 11-24-2006, 02:35 PM   #38 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: CT
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok guys, there was a permission problem with mencoder when i uploaded it. Its fixed now. You can either redownload the file or "chmod +x mencoder" to fix it yourself.

Also since I'm using Automator, this will only work with 10.4.
Offline  
Old 12-06-2006, 11:13 AM   #39 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tuscaloosa, AL
Model: 7130e
PIN: 30105C09
Carrier: Verizon
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0) BlackBerry7130e/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/105)

I did a bit of encoding for my previous phone with FFmpegX with no problems. You could give that one a try too and see if it performs better for you.
Offline  
Old 12-10-2006, 11:04 AM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 8100
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did someone try using quicktime pro. Someone posted (can't remember who) that he successfuly converted a DVD (MI 3) with quicktime. I have tried a few times with different encoding specs but it did not work.
Any idea?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.