BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-30-2008, 07:33 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Joe1004's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NY
Model: Z10
OS: 10.0.9.42
PIN: t of ale anyone?
Carrier: VZW
Posts: 374
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Media Player skipping songs

Please Login to Remove!

I have about 500 songs on my Curve, all in MP3 format.

My dilemma - I have three or four albums of songs, which will play in Windows Media Player, Rhapsody and Roxio Media Manager from the media card while inserted in the Blackberry (think navigate to the card and simply play the song from the card on the computer). HOWEVER, when I listen on the Curve by either choosing the song, album, or having them come up during shuffle play, will skip over them and go to the next song. If I start at the beginning of the suspect album, it will skip through all the songs quickly and stop, never uttering a peep.

It is driving me MAD. The files appear to be fine, since they play with every media player I've tried them on from the card.

Any ideas?
__________________
Z10 and PlayBook <- 9650<- 9630 <- 8330 <- 8130 <- 8830 <- 8703e <- 7130e <- 7250
Offline  
Old 12-30-2008, 08:05 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2005
Model: 9550
OS: 5.0.0.451
Carrier: Rogers
Posts: 202
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (9000)

I've had this on my Bold as well.

If you go to media and chose explore and locate the song in question it will play, but it won't play if chosen through the "music" menu.

No idea why.
Offline  
Old 12-30-2008, 08:34 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Joe1004's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NY
Model: Z10
OS: 10.0.9.42
PIN: t of ale anyone?
Carrier: VZW
Posts: 374
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I went and tried to replicate the behavior you have and get nothing. I also noticed that while the size of the file and all the attributes appear the same when I look at the properties through "explore", when I attempt to play the files, they show to be anywhere from 15 to 30 seconds in length.
__________________
Z10 and PlayBook <- 9650<- 9630 <- 8330 <- 8130 <- 8830 <- 8703e <- 7130e <- 7250
Offline  
Old 01-02-2009, 12:55 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Joe1004's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: NY
Model: Z10
OS: 10.0.9.42
PIN: t of ale anyone?
Carrier: VZW
Posts: 374
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I erased my memory card, reformatted it in the Blackberry, and copied the music back onto the card.

All songs behave the same way they did. Those that were bad, are still bad. Those that were OK are still OK.

There is obviously something erroneous with the files themselves that the computer can handle but the Blackberry can't.

I am going to burn the CD's and delete them music and then re-import them and see what happens.

UGH!
__________________
Z10 and PlayBook <- 9650<- 9630 <- 8330 <- 8130 <- 8830 <- 8703e <- 7130e <- 7250
Offline  
Old 02-18-2009, 06:25 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bump?

any solutions for this yet? i've been getting the same exact problem,

the files are working when i explore the SD with my computer but it won't play whenever i use it on my pearl
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.