BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-09-2007, 10:28 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Munky's Problem

Please Login to Remove!

I just recently bought a 7290 from ebay, and I can't use my blackberry for anything. I put my cingular sim card in, and it won't find my network, it searches for a minute or so and says No signal. I tried resetting it, I tried changing every setting I could find, with no luck. This sim card will work just fine when put in any other phone, and I tried another sim and it won't work in the blackberry. Any ideas on how to get it to work? This is really bugging me, I hope I didnt buy a dud..

Thanks in advance.
Offline  
Old 02-09-2007, 10:36 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

I'm guessing your eBay purchased Blackberry is locked. See one of the many 3rd party unlocking services out there.

You can check for sure by going to Options >Sim Card and typing mepd a new list will pop up. Look at what it says next to Network. If it says "active" or "enabled" it is locked. If it says "inactive" or "disabled" it's unlocked.
Offline  
Old 02-09-2007, 10:50 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry, I don't see "SIM Card" as an option under the options menu..Just "Screen/Keyboard" "Security Options" " SMS" and "Status"
Offline  
Old 02-09-2007, 10:53 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Sorry, try >Options >Advanced Options >Sim Card
Offline  
Old 02-09-2007, 10:55 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, I found that, but it just gives me this:

ID: xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Phone Number: xxxxxxxx
Offline  
Old 02-09-2007, 11:03 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What did you mean by "typing mepd"?
Offline  
Old 02-09-2007, 11:05 PM   #7 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

After going into Sim Card just type the letters m e p d

The new list will pop up.
Offline  
Old 02-09-2007, 11:12 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

SIM:Disabled
Network:Active
Network Subset:Disabled
Service Provider:Disabled
Corporate:Disabled
Offline  
Old 02-09-2007, 11:17 PM   #9 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Network: Active = Locked Blackberry. Sorry. However, there are lots of unlocking services. GSMPhonesource.com is a good one. Check the sponsor section of the Forums for more info on unlocking services.
Offline  
Old 02-09-2007, 11:23 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, it's locked, but it's a cingular phone with a cingular sim card. Why wouldn't that work?
Offline  
Old 02-09-2007, 11:47 PM   #11 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Sorry, the most common problem on eBay phones is that they are advertised as unlocked when they really aren't. I may have jumped to conclusions on yours.

It sounds like you may, indeed, have a bad device. I reread your first post and you said it gives "no signal?" That actually doesn't sound like a locking problem, sorry. Does it give any other messages like "insert sim card" or "invalid sim card?" I think you should probably get in touch with your eBay seller.

At least you know how to tell if a BB is locked or not....
Offline  
Old 02-10-2007, 12:26 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, My Network status now says "Inactive" after struggling for what seemed liek forever to unlock it. Is there anything else I might have to do to get it to work with my carrier?
Offline  
Old 02-10-2007, 12:29 AM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

If it's a Cingular BB and you are using a Cingular sim card it should work, locked or unlocked. I think you have other problems.

BTW, how did you unlock it? Did you go pay to unlock it, hoping that would help?
Offline  
Old 02-10-2007, 12:30 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, I was about willing to try anything to get it to work...Its still telling me no signal, though.
Offline  
Old 02-10-2007, 12:33 AM   #15 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Did you not see my post about it probably not being a lock/unlock issue? I didn't know you were using a Cingular sim in a Cingular BB until you posted it later. I think you have a bad device. eBay--Buyer beware!
Offline  
Old 02-10-2007, 12:35 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is ****ing unreal. 100 dollars and a 3 hour headache later and it still won't work.
Offline  
Old 02-10-2007, 12:47 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2007
Model: 7290
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyways, I'm going to go argue with cingular. I appreciate your help.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Siemens Amiga Pocket Machine 172 For Both Ear Hearing Aid (White, Blue)
$99.1
Siemens Amiga Pocket Machine 172  For Both Ear Hearing Aid (White, Blue) pictureSiemens Amiga Model 172N Pocket Hearing Aid For Hear Loss
$87.99
Siemens Amiga Model 172N Pocket Hearing Aid For Hear Loss  pictureMinipro TL866 EPROM Adapter for Programming Amiga ROM 27C400 27C800 27C160
$3.0
Minipro TL866  EPROM Adapter for Programming Amiga ROM 27C400 27C800 27C160 pictureOriginal Noches Latinas Amiga Parala La Palma Vagina Mastrubator + Cream Gif
$29.95
Original Noches Latinas Amiga Parala La Palma Vagina Mastrubator + Cream Gif pictureUpgrade For Amiga 3000 A2091 A590 WD33C93A-PL00-08 DIP-40 Controller Chip
$5.09
Upgrade For Amiga 3000 A2091 A590 WD33C93A-PL00-08 DIP-40 Controller Chip picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.