BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-09-2007, 06:36 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Location: Burton on Trent
Model: 8800
PIN: 2058F9D9
Carrier: Vodafone
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Technical Help Please

Please Login to Remove!

I have got a 8800 and recently i have started recieving an error stating -"Uncaught Exception: java.lang.ClassCastException" when this apears it disables the bluetooth . I have not install any programs recently.. could anyone please advise... Thanks
Offline  
Old 05-09-2007, 10:53 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
brucejr's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Model: 666
Carrier: ?
Posts: 3,645
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm. From what I have read on the Forums the Uncaught Exception: java.lang.ClassCastException error is usually associated with an application installed. What type of BT connection are you having prolems with (Headset, Keyboard, Puck, etc)? Does this error happen only when BT is enabled?
__________________
The Purrfect 4
Offline  
Old 05-31-2007, 03:40 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Same Problem

I have exactly the same error "java.lang.ClassCastException" when connecting to the Bluetooth in a BMW. I have only had my 8800 for a few days and it was working great. It actually worked much better than any of my previous phones.

I changed the Bluetooth name on my 8800 and the problem then occured. I assumed that the name change had caused it so i changed it back but still the same error occured. I have since tried Un-pairing and re-pairing several times but the error appears a few seconds after connection.

Any ideas cause this is driving me MENTAL

Cheers in advance

Pedro
Offline  
Old 05-31-2007, 05:40 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Got the answer :)

I think i have the answer. I was viewing a similar issue elsewhere on this forum and cam across a suggestion.

I had set up some "Groups" in my address book on my 8800 and it was since then that the problem occured. i have just removed the address book groups re-paired it to my car and guess what.....? It works like a dream again complete with phonebook transfer

Happy days

Pedro
Offline  
Old 05-31-2007, 07:35 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: Strai
PIN: N/A
Carrier: sstraikerz@mail.ru
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post Qquestion

Good evening!
Your site have a very good design. What theme is using?
-----------------------------------------------------------
On The Hotline Pretty RicKy|****ing machines|adriana lima

colt 45|flights bangkok|wedding speech
Offline  
Old 06-06-2007, 09:40 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: Telefonica Moviles
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by c7ped View Post
I think i have the answer. I was viewing a similar issue elsewhere on this forum and cam across a suggestion.

I had set up some "Groups" in my address book on my 8800 and it was since then that the problem occured. i have just removed the address book groups re-paired it to my car and guess what.....? It works like a dream again complete with phonebook transfer

Happy days

Pedro
When you say "Groups" you mean categories?
Offline  
Old 06-06-2007, 09:48 AM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tarrio.juan View Post
When you say "Groups" you mean categories?
No, he meant groups. Groups are different than categories. Your 8700g has groups, too.
Offline  
Old 06-07-2007, 04:13 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: Telefonica Moviles
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, I have an 8700g and my problems started when I upgraded to v4.2 OS. I also have groups on my address book, but it works OK after downgrading again to v4.1. I guess I'll have to try to upgrade again and remove the groups, to see if it's something related to groups on v4.2... Strange combination though...
Offline  
Old 07-05-2007, 03:03 AM   #9 (permalink)
New Member
 
der_jolly's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Munich, Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tarrio.juan View Post
OK, I have an 8700g and my problems started when I upgraded to v4.2 OS. I also have groups on my address book, but it works OK after downgrading again to v4.1. I guess I'll have to try to upgrade again and remove the groups, to see if it's something related to groups on v4.2... Strange combination though...

Could the problem be fixed with removing the groups? I have the same problem with my 8100 and a Parrot CK3100.
Offline  
Old 07-05-2007, 08:43 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2007
Model: 8700g
PIN: N/A
Carrier: Telefonica Moviles
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi, I upgraded again (v4.2.1.96), removed the groups, and now it works... I guess it must have something to do with address book synchronization between the device and the Parrot CK3100 when groups are there in v4.2. Maybe prior to v4.2 it doesn't try to sync groups...
Offline  
Old 07-07-2007, 08:39 AM   #11 (permalink)
New Member
 
der_jolly's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Munich, Germany
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

I'm so happy I can confirm that. After deleting my groups my Parrot is working again. Thanks a lot
Offline  
Old 07-24-2007, 12:43 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yep, it fixed mine, too.

On my Blackberry 8800, I was unable to get Bluetooth to work for more than an hour or so. Thereafter, everything Bluetooth was goofy: scans to pair would freeze, the blue light on the phone would still blink after I disabled Bluetooth, etc.

Fortunately, I was able to find this post, because I removed the group and it immediately worked. No other changes / downloads were needed.

I had added one group, my family members so I could broadcast messages to them all. I really like and use that feature; I hope there is a fix for this bug. I'm presuming it's RIM that needs to address this.

BTW, this forum needs to change it's search feature. If you try to search for "Java.lang.ClassCastException" it reports that this string is too long to search for! I was only able to find this using google's handy "site" search by doing a google search on:


"Java.lang.ClassCastException" site:www.blackberryforums.com
Offline  
Old 09-08-2007, 10:07 AM   #13 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

welcome
__________________
ZED 10
Offline  
Old 09-13-2007, 11:56 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Uncaught Exception: java.lang.ClassCastException

I was so happy to see these posts. I have the same error: Uncaught Exception: java.lang.ClassCastException on my 8800 only I do not have bluetooth associated with the phone yet. I had just created groups in my address book and started getting the error. I'd like to try deleting my groups since this seems to have worked for everyone else only my phone is frozen on this error. I've even tried taking out the battery hoping the phone would reset.

Any idea?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.