BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-24-2008, 02:46 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
mpaquette's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to activate over the air?

Please Login to Remove!

Does BES 4.1 allow you to activate devices over the air by default? I can activate my BB 8830 by plugging it into the server but I want to be able to do this over the air. What if my BES server was thousands of miles away?

I plugged my email address and password into the BB 8830 and it just sits there saying "Activating". The status on the server says "Initializing".
Offline  
Old 01-24-2008, 03:29 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Andi's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chicago
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
Carrier: T-Mobile
Posts: 549
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I do it all the time between Illinois where the server is and NY, DC and San Fran offices. Did you correctly set the activation password on the BES? WHen I walk users through this they sometimes try to use their log in password instead of the activation password or they (I do it too...) typo the email address....or they don't have/maintain a good signal
Offline  
Old 01-24-2008, 03:49 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
mpaquette's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes. I right-clicked on the user in BES and selected Set Activation Password. On the BB 8830 I typed in the email address and the password I set in BES and it just sits there saying "Activating". Eventually it will time out with "The server is not responding. Please contact your System Administrator".
Offline  
Old 01-25-2008, 09:43 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
mpaquette's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update: Before leaving work yesterday I stopped the BlackBerry Router service on the BES server. I restarted it when I came in this morning and I was able to activate my BB 8830 over-the-air. Not sure why this is but it is finally working. What a pain.
Offline  
Old 01-25-2008, 01:49 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
mpaquette's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another Update: Trying to activate second BB 8830 and I'm having the same problem; it sits at the activating screen. This is very frustrating. I am not at all impressed with this software. GoodLink was a piece of cake compared to BB.
Offline  
Old 01-25-2008, 02:22 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Andi's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chicago
Model: 9700
OS: 6.0.0.448
Carrier: T-Mobile
Posts: 549
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Not sure why you are having trouble - as I said I do this several times a day and the only problems I have are usually related to the account being wrong (no BES data) or the email address or password are typoed....
Offline  
Old 01-25-2008, 02:24 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
mpaquette's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Seems every time I want to activate a new device I have to stop and start the BlackBerry Router service on BES. What a pain.
Offline  
Old 01-31-2008, 01:38 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
mpaquette's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update: I wiped one of my devices so that I could re-activate it and document the steps. I'm now back to the same problem: cannot activate over-the-air. I've tried stopping and starting the BB Router service on BES with no results. How frustrating. I'm stuck since my company will not pay for support.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.