BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-06-2005, 05:39 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Model: 7290
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation HTTPS browser support

Please Login to Remove!

To what extent is HTTPS supported by Blackberry handsets. I have a 7290 with OS 4.xxx and I cannot view ANY HTTPS websites with the blackberry browser or the reqwireless one. This is a major - nay crippling - handicap for me! Even my Nokia 6600 supported HTTPS? Is the problem with my service provider (South Africa: MTN)? None of the MTN consultants can help me. Very frustrated.
Offline  
Old 07-06-2005, 08:30 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Model: 7290
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What error are you getting?

I can get https sites no problem on my device.
Offline  
Old 07-06-2005, 08:35 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Model: 7290
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you check your software in application loader under the browser section...do you have the WTLS and SSL/TLS security packages installed?
Offline  
Old 07-06-2005, 09:48 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Model: 7290
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Error message I get when I try and access, for example, http://www.gmail.com : "Error: unable to connect to server www.google.com" or https://www.sterkinekor.co.za/ gives me : "Error: Unable to connect to server www.sterkinekor.co.za (Winsock Error 110001 -- cannot resolve host name).

And yes ... I definately do have both WTLS and SSL/TLS security packages installed.

Any other ideas?
Offline  
Old 07-07-2005, 05:16 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2005
Model: 7100t
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I guess no any BB service provided in your site, right? If yes, you're using BB standalone. Reqwireless webviewer personal version don't support OS4 completely and its Corp version seems support OS4 assisted with carrier's BIS. I have report this issue to Reqwireless support, but they're no idea yet. For standalone user, like u and me, no solution exists at this moment.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.