BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-02-2005, 05:59 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2005
Model: Torch
Carrier: ATT
Posts: 179
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Longhorn/Vista USB driver problem

Please Login to Remove!

I don't know if this is the appropriate forum for this but we are testing the beta Longhorn software (Vista) and while Blackberry Desktop Manager v4.0.10 installed fine, when we attached any USB connected BB the device freezes with a blank screen and the LED light on solid. It never shows up in Device Manager (even in yellow) and the device resets as soon I disconnect it. No problem with serially connected devices.

Anyone doing any testing along these lines?

tks
Mark
Offline  
Old 08-03-2005, 02:27 AM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Vista is still veryyyy buggy, especially with detecting hardware and installing drivers, sometimes it works , sometime it doesn't, i just gave up on it, till they updated. hopefully it doesnt come out with some of these issues.
Offline  
Old 11-01-2005, 11:16 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Model: 9530
Carrier: Bell Mobility
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a hell of a time installing V4 of the Desktop software, but it did eventually work under Vista Build 5231. The actual installation took a LONG time - probably almost 15 minutes. But the ONLY thing that's now giving me grief is when you dock the unit the wireless sometimes (50% of the time) turns off and I actually have to re-seat the battery to get it working again.
Offline  
Old 12-22-2005, 08:58 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2005
Model: 7520
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got the desktop software installed on my Vista Beta 2 machine. Windows installed the software no problem, and when I plug in the phone Windows detects the phone. But the desktop manager software never sees the phone. Any ideas?
Offline  
Old 07-10-2006, 11:35 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 8700g
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am also using Vista Beta 2 (Build 5384) Blackberry Desktop Manager installed fine, the driver installed fine, but BDM cannot see my 8700g. Slightly Frustrating.
Offline  
Old 07-10-2006, 09:15 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Ashg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: East TN
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 129
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Vista uses a new driver protocol that's requiring wholesale rewriting of many drivers. Frankly, it's -ahem- driving me nuts! *rimshot*
Offline  
Old 07-11-2006, 06:11 PM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
LunkHead's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Here
Model: 850
OS: 0.0.00001
PIN: kie swear
Carrier: USPS Priority
Posts: 11,015
Post Thanks: 174
Thanked 174 Times in 67 Posts
Default

Bulid 5456 solves a lot of the problems. I have it working with desktop manager but it's still a bit buggy.

In case the Q comes up..... Build 5456 is ONLY available to Microsoft developers.
Offline  
Old 07-12-2006, 11:40 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Ashg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: East TN
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 129
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

...or Connect members authorized for access. I'm in the program too.
Offline  
Old 07-12-2006, 11:53 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
BBAdmin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Port 3101.org
Model: .
Carrier: .
Posts: 2,491
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And this is why I never run a beta OS!!!!
__________________

Offline  
Old 07-19-2006, 10:36 AM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tankee531's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9800
OS: 6.0.0.x
PIN: xxxx
Carrier: Singtel
Posts: 375
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

problem seems to have been fixed in latest build - 5472
Offline  
Old 07-19-2006, 05:47 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2005
Model: 8800
Carrier: Rogers
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can you elaborate on how this was fixed in 5472? I'm running it as of today and I can't get it to connect yet.
Offline  
Old 07-20-2006, 01:04 AM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tankee531's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9800
OS: 6.0.0.x
PIN: xxxx
Carrier: Singtel
Posts: 375
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

everything works as it supposed to be, just like in win xp.

mine is a fresh installation of 5472, then BB desktop 4.1 on it.

what's the error you encountered?
Offline  
Old 07-24-2006, 12:04 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8700c
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Device Manager Vista Build 5384

Quote:
Originally Posted by tankee531
everything works as it supposed to be, just like in win xp.

mine is a fresh installation of 5472, then BB desktop 4.1 on it.

what's the error you encountered?
How do you get Build 5472?
Offline  
Old 07-24-2006, 12:05 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 8700c
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Device manager does not reconize the Blackberry...
Offline  
Old 07-24-2006, 12:30 PM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
mike_187's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: US and A
Model: 8100
Carrier: AT&T
Posts: 794
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tflazar
Device manager does not reconize the Blackberry...
you probably need the blackberry software installed and make sure you are running Beta 2. i don't think it will work with the earlier version of Vista.
Offline  
Old 07-27-2006, 12:20 AM   #16 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tankee531's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9800
OS: 6.0.0.x
PIN: xxxx
Carrier: Singtel
Posts: 375
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so far no issue detecting BB on vista beta 2 build 5472

i did encountered some connection issue in earler build

downloaded 5472 from Microsoft connect.
Offline  
Old 08-14-2006, 08:41 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7100t
Carrier: Misc.
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am running build 5472 and I still get a device not found error. The Driver and Desktop 4.1 are installed correctly.
Offline  
Old 08-15-2006, 12:00 AM   #18 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
tankee531's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9800
OS: 6.0.0.x
PIN: xxxx
Carrier: Singtel
Posts: 375
Post Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/144)

Which driver did you used? That from RIM or Microsoft.
Offline  
Old 08-15-2006, 07:54 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2005
Model: 7100t
Carrier: Misc.
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I used the RIM Driver. I will try the Microsoft one...
Offline  
Old 08-21-2006, 03:22 PM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: Montreal
Model: 8300
Carrier: Telus/Bell/Rogers
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anyone had success with built 5384? Installed the blackberry software .. MS detect a bberry and recharge it.. But intelisynch doesnt detect anything on the usb....
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.