BlackBerry Forums Support Community               

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-29-2008, 10:15 AM   #141 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
coastieboy00's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: The Place Where Dreams Come True
Model: 8900
PIN: 24AE9FC0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 119
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

I've noticed lately that images no longer Automatically download. Anyone else getting this?
__________________
Working at the place Where Dreams Come True and my BlackBerry Addiction is made stronger.
BlackBerry Curve 8900 with T-Mobile, PIN: 24AE9FC0
Offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 10:18 AM   #142 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

They rarely do. You have to "get Images"
Offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 12:38 PM   #143 (permalink)
New Member
 
rblackwellz's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Telus
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by John Clark View Post
Wirelessly posted (BB 11020)



You need BES 4.1.6 in order to view html email on your BES mail. There's no way to check. You'd have to call your IT dept and ask. The BES service books usually say [Desktop] next to them. There should be 6 or 8 of them.

I guess all my Service Books are there... I will now have to wait till our company upgrades to the newest version of BES. Thanks fo your help
Offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 11:33 AM   #144 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Denver
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is this a BIS only thread? I have an 8330 with 4.5.0.77 with Verizon on a BES and there is no choice to select to enable HTML in Options, even after a hard reset. Any ideas? Thanks
Offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 11:35 AM   #145 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Your company's BES needs an upgrade to 4.1.6 in order to get HTML email.
Offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 06:21 PM   #146 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
holden's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida Sunshine
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
PIN: TOFJAGER
Carrier: Cingular-AT&T-Verizon-Nextel
Posts: 1,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Or, from what I understand there is a way to change the 4.1.5... You can load the 4.5 on the handheld but if the server does not support the html feature, you will not see it.

H.
__________________
hmeister...
nettech
Offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 02:36 PM   #147 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Denver
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That explains it. I'll try to convince corp. to upgrade the server. Thanks for the help. Dave
Offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 03:01 AM   #148 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm, I just upgraded the operating system and still can't get html to work on my emails. In my messages folder when I go to options it just says "general options" and "spell check". No email settings option on my pearl 8130.... Any suggestions?
Offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 03:12 AM   #149 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
wissawac's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Bangkok, Thailand
Model: 8300
OS: v.4.5
PIN: N/A
Carrier: AIS
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You're so cool!!!
Thanks for advise.
Offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 08:51 AM   #150 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kjjb0204's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Model: 9630
Carrier: VZW
Posts: 1,813
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I still can't get html on .97 on my 8330. I understand why my BES emails won't display, as I've confirmed we don't have the version needed on our BES, but for BIS, I've deleted the accounts, resent service books, battery pulls in between each step, still no images will download.
Offline   Reply With Quote
Old 12-11-2008, 05:20 PM   #151 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
kjjb0204's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: USA
Model: 9630
Carrier: VZW
Posts: 1,813
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Don't know what happened, but now images download on BES and BIS messages. Weird, but great.
Offline   Reply With Quote
Old 12-16-2008, 02:03 AM   #152 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8703e
PIN: N/A
Carrier: RelianceMobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Html

Body contains no text while keeping "enable HTML email=Yes".

followed all above steps..Bold9000. 4.6 on BES on 4.1.6

Ny idea
Offline   Reply With Quote
Old 01-01-2009, 10:36 AM   #153 (permalink)
CrackBerry Addict
 
visortgw's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Upstate NY
Model: 9930
OS: 7.0.1.163
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 540
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
...

**Further Note: If you have performed all of the above instructions, and still don't see HTML email options on your mail,
OR, your HTML email has worked, and stopped working, try this:
1. Remove your email account from the BIS. Where can I log into my BIS account? - BlackBerryFAQ
2. Delete your Service Books on the BB. (Options > Advanced > Service Books) Delete those pertaining to your email containing the @ symbol and your email address.
3. Remove battery and reboot the BB.
4. Confirm the Service Books are not on the BB.
5. Reset the account on your BIS.
6. Resend the Service Books from your BIS.
7. You should get a Registration message from AT&T, on your BB. If not soon, pull the battery and reboot the BB again.
8. Turn on your HTML email again from you Message options.
I just replaced my BlackBerry 8830 (under warranty) due to a failing USB charging/data port. I used the Desktop Manager to transfer all data from the old device to the new, and the device automatically initiated an Enterprise Activation to re-establish the BES connection and to restore BES settings/data. I was able to receive/send e-mail on all of my accounts (BES plus ten BIS), but HTML e-mail did not work on the new device for any of the BIS accounts even though it was properly configured. Resending service books did not correct the problem, and I was reluctant to delete the accounts from BIS as indicated by JSanders because I have configured dozens of filters over time. I tried deleting Service Books associated with the BIS accounts, rebooting via battery pull, resending service books from the BIS site, and I was good to go:
  1. Delete BIS account-specific Service Books on the BlackBerry.
  2. Remove battery to reboot the BlackBerry.
  3. Following reboot, confirm that the Service Books are not on the BlackBerry.
  4. Resend the Service Books from your BIS.
  5. You should get a BlackBerry Server Activation message from your carrier on your BlackBerry for each account configured on the BIS.
Also, I discovered that for HTML messages that were received in the interim (but displayed as plain text), you can simply forward them to yourself in order regain the HTML formatting on the device.

Last edited by visortgw : 01-01-2009 at 10:39 AM.
Offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 01:11 PM   #154 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cannot seem to enable the "Enable HTML Email" option to even appear.

I have an 8900 Curve from T-Mobile, version 4.6.1.114

I have followed the following steps, exactly:
Quote:
1. Remove your email account from the BIS. Where can I log into my BIS account? - BlackBerryFAQ
2. Delete your Service Books on the BB. (Options > Advanced > Service Books) Delete those pertaining to your email containing the @ symbol and your email address.
3. Remove battery and reboot the BB.
4. Confirm the Service Books are not on the BB.
5. Reset the account on your BIS.
6. Resend the Service Books from your BIS.
7. You should get a Registration message from AT&T, on your BB. If not soon, pull the battery and reboot the BB again.
8. Turn on your HTML email again from you Message options.
..with no luck.

I have also changed the APN from epc.tmobile.com to wap.voicestream.com, again, no luck.

What am I missing? Thanks.
Offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 01:21 PM   #155 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

You're missing nothing. The 8900 has HTML in the OS already.
Offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 04:39 AM   #156 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
You're missing nothing. The 8900 has HTML in the OS already.
It does not display HTML within emails. It displays email messages with HTML as links only, with no options to display images/ HTML.
Offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 06:24 AM   #157 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

In your Messages > Option > General Options, you don't have the HTML option?
Offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 07:04 PM   #158 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Quote:
Originally Posted by JSanders
In your Messages > Option > General Options, you don't have the HTML option?
No HTML option appears in Messages-General or Messages-Email
Offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 01:29 AM   #159 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks OP. I have had the right OS for many months but stumbling on this thread made me resend my service books and lookee there - email is now html. Gracias.

8320 Curve TMo.
Offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 12:01 PM   #160 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would like to add my situation to this thread to see if anyone has a fix for it. I am using an 8330 on a BES with Verizon. I have recently upgraded my device OS from 4.5.0.77 to 4.5.0.160 - I have actually reloaded this OS three times trying to get this to work. I was getting all my e-mail in HTML format properly before I upgraded, but now that I have upgraded, everything shows up in plain text - no images. I do not have the options to display HTML or images in my messages settings list. Each time I processed the Enterprise Activation, it reloaded my service books for me. I also pulled the battery before and after each reload.

I don't know whether it was just a coincidence or not, but at the same time that I upgraded my OS, our company also transferred to a different BES server. I assume it is running the latest version, but I haven't been able to confirm that. The administrator has not responded to my inquiry yet.

If anyone has any thoughts or advice on this situation, I am open for them. Thanks.
Offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.