BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-13-2009, 05:26 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trying to update BB 8800 to os 4.5 .... Not good

Please Login to Remove!

Hey this is Barron and I got my blackberry 8800 around Christmas time and been running 4.2.1 on it and after a couple of months i decided to update to 4.5. I tried updating it and it nuked my phone. I have been on technical support with AT&T, RIM, Blackberry, and warrenty. They have given me many diffrent ways to try to update my blackberry and i have tried them all but none of them have seemed to work at all, all it does when i finish updating my phone it starts loading and rebooting the only way i can get into the phone is when the at&t logo comes up on the screen and i hit a button. but it wont stay one for a long time at all, if the phone goes idle for a few minutes it will just reboot again and the proses gets repeated. Ive talked to warrenty and had them send me a new phone that was "going to have 4.5" on it already but they decided to go ahead and send it with 4.2.1. So i got the new phone today and tried to update it up to 4.5 one last time just to make sure it was the phone. It didnt work. Ive been trying to find a diffrent operating system than 4.5 (clearly doesnt work.) but one that is above 4.2.1 so im going to try 4.3 that i found for the 8330 and delete the vendor.xml file to do so. I dont know if it will work but im sure it's better than 4.2.1 I know this has happend to lots of blackberry users and IMO they should just take the software down i mean i have tried everything it just doesnt want to work. Any help or know a way to get other OS's for the 8800 besides 4.5 and 4.2? anyone been able to fix this. Please help, if you get it fixed i will upload windows7 desktop backgrounds :P
Offline  
Old 02-13-2009, 06:36 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Wirelessly posted (Its All About the U!)

What Desktop Manager version are you using? 8830 OS won't work on 8800
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 02-13-2009, 06:44 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah, figured that out a few min ago, ive tried using 4.3, 4.6, and 4.7
Offline  
Old 02-20-2009, 08:21 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

Barron,

I'm having the exact same problem as you are. I have an 8800 on AT&T Wireless. OS 4.2 works fine, but an upgrade to >any< version of OS 4.5 causes the never-ending reboot cycle.

I can use the device same way as you--hit some keys as soon as the AT&T logo comes up, but it reboots a couple of minutes after I stop using it.

I grabbed a copy of the event log set to Debug, but there seems to be very little documentation about the "Severity" and "Event" codes. Here's the last chunk of the log before it reboots:

guid:0x37C8B9CBFFD80A9B time: Fri Feb 20 08:03:28 2009 severity:5 type:2 app:net.rim.hrtRT data:PNex
guid:0x37C8B9CBFFD80A9B time: Fri Feb 20 08:03:28 2009 severity:0 type:2 app:net.rim.hrtRT data:ESim 0x0
guid:0x37C8B9CBFFD80A9B time: Fri Feb 20 08:03:28 2009 severity:5 type:2 app:net.rim.hrtRT data:CNon
guid:0xBEF92E11214401C3 time: Fri Feb 20 08:03:29 2009 severity:0 type:2 app:UI data:GS+Q2 12580283net.rim.device.apps.internal.security.Secu rityApp$SecurityStatusScreen
guid:0x9C3CD62E3320B498 time: Fri Feb 20 08:03:29 2009 severity:0 type:3 app:Java Exception data:
ForcedStackTraceException
VM:LCTL
net_rim_cldc-5
Graphics
drawImageInternal
0x60B2
net_rim_cldc-5
Graphics
drawImage
0x5976
net_rim_os-6
ImageThumbnailProvider
getMetaData
0x71F5
net_rim_os-6
MetaDataFile
getOrCreateMetadata
0x8337
net_rim_os-6
MetaDataFile
getOrCreateMetadata
0x81F7
net_rim_bb_fileindexservice
FileIndexServiceImpl
processAddFilePath
0xEF
net_rim_bb_fileindexservice
FileScanner
run
0x1685
guid:0x97C9F5F641D25E5F time: Fri Feb 20 08:03:29 2009 severity:0 type:2 app:System data:VM:JNIAr=0,v=0,i=29,n=1013:net.rim.device.api .ui.Graphics.drawImageInternal
guid:0x97C9F5F641D25E5F time: Fri Feb 20 08:03:29 2009 severity:0 type:2 app:System data:JVM Error 514 JNI Argument Error


I don't know enough the BlackBerry's inner workings to use this information to my advantage, though.
Offline  
Old 02-20-2009, 08:30 AM   #5 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Do you have a media card in your device?
Offline  
Old 02-20-2009, 09:00 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by jsconyers View Post
Do you have a media card in your device?
Yes, and I think I know where you're going. After I made this post, I did some more searching and found that the media card was the culprit.

I removed it during the boot process and my BB came up cleanly without any reboots. I put the card back in, reformatted it, and everything's been working flawlessly since then.

I don't know if that's the same problem that Barron is running into, but I was surprised to see that the media card issue isn't better known/documented.

Thanks for your help!
Offline  
Old 02-20-2009, 09:04 AM   #7 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

You're welcome.

It's been posted around the forums for a little while now. Glad your device is back up and running.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.