BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-16-2009, 12:35 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default error 507 and still not able to update

Please Login to Remove!

Hello all! Here's my situation. I'm a new BB user had my Pearl for little awhile now and I'm a pretty tech savvy guy. So I go to update my Pearl today with the newest OS release: 8120EastAsia_PBr4.5.0_rel174_PL2.7.0.92_A4.5.0.124 _Indosat. I also have a fresh install of DM 4.6, as I heard 4.7 causes some problems.

I backed up my device and wiped with Jl_cmdr and got error "507" like I was supposed to. But the problem is after selecting the apps I want to install in App Loader, I can't get passed "Connecting to Boot Rom". The phone resets about 5 times then I get this error "Unspecified error encountered [A:0x00000001]". I know the instructions say you'll see "USB-PIN:UNKNOWN", but my PIN number actually shows up and it shows the connection to PC graphics on the phone until I hit "Finish" on the last step to starting the install.

Also when trying the procedure in the "What to do next if Jl Cmder will not connect and wipe" thread, when I type "cd resear~1" in the command prompt, in the common files folder, it says "invalid directory" even though when I type "dir" it shows up in the list. Because of that I couldn't access Loader.exe unless I moved it to a directory I could access. And when I tried that the same thing happened, my PIN shows up in the drop down list but when I clicked next, it said something about "fatal error" and closed.

I've tried repairing DM 4.6, rebooting PC many times, disabling power management for USB devices, using different USB ports and cables and trying to do this with and without the battery installed. If the battery is not installed when I connect the USB cable, I get a red light then a battery with a red slash symbol and it doesn't try to boot. And App Loader doesn't recognize it.

Sorry for the long post, just wanted to provide the most info I could. Been working on this for over a day now. Just a little frustrated. Thanks for the help in advance!
Offline  
Old 02-16-2009, 04:50 AM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: xl indonesia
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try the dm v42 key
Offline  
Old 02-16-2009, 04:51 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: xl indonesia
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try the dm v43 key
Offline  
Old 02-16-2009, 05:23 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Update: Success Finally

I finally got it working. There was two problems I found and fixed.

First was the problem accessing the folders through the command line. The problem was, I was using "command" instead of "cmd", which allows you to type the full folder name. That finally allowed me to use the "loader /nojvm" command.

It still wouldn't connect, so I used device manager to reinstall the usb drivers. Doing that still made my pin show up in the app loader, but when I clicked next it rebooted and showed up "usb: unknown". Clicked next again and it went smooth from there on out.

Just wanted to share my experience with everyone in case someone else has the same issues.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.