BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-15-2010, 09:49 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default can't reload os

Please Login to Remove!

Hi i seem to have the same problem as this user;

Error 523 whenever trying to load OS - BlackBerry Forums at CrackBerry.com

I've used Jl_cmder and wiped my handheld, and when i downloaded the os, installed it and deleted the vendor file i proceeded with the loader.exe file

During the installation i get this error during loading application modules;

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

I've tried almost everything, any suggestions?
Offline  
Old 02-15-2010, 09:55 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh its a blackberry 8220 by the way
Offline  
Old 02-15-2010, 10:08 PM   #3 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

For one, make certain that your device is connected to a rear USB port. Not a front USB port or hub.

Or try a different rear USB port.
Offline  
Old 02-15-2010, 10:09 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
For one, make certain that your device is connected to a rear USB port. Not a front USB port or hub.

Or try a different rear USB port.
Hi

I've tried all of my usb ports with no luck still I've even tried re-installing from another laptop
Offline  
Old 02-15-2010, 10:25 PM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Does OS load fail at the same point each time, on the loading the exactly same cod file?
Offline  
Old 02-15-2010, 10:27 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Does OS load fail at the same point each time, on the loading the exactly same cod file?
it always fail at the same time, but ive noticed it failed on different cod files too
Offline  
Old 02-15-2010, 10:31 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok

a) It always fails at the same time.

or

b) It fails on other cod files also.

If b), do you recall what they are?

Or
Offline  
Old 02-15-2010, 10:35 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
ok

a) It always fails at the same time.

or

b) It fails on other cod files also.

If b), do you recall what they are?

Or
sorry it fails during other cod files too. I don't recall which ones but i will note them
Offline  
Old 02-15-2010, 10:40 PM   #9 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

So... let's go into the details.

Spill everything... OS file you're installing, where'd the device come from, did it every work on the previous OS, anything you can think of.
Offline  
Old 02-15-2010, 10:43 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
So... let's go into the details.

Spill everything... OS file you're installing, where'd the device come from, did it every work on the previous OS, anything you can think of.
Device is a friend of mine, which i was trying to update the os for him. He bought it from Rogers and never upgraded the os before.

Previous OS? Not sure, but it was the 'default' one. I was attempting to update it to 4.6.0.520 from;
http://www.blackberryforums.com/gene...ilanguage.html

and this was when it gave me the same error as the picture posted above.

Every attempt to reload the os seems to go back to the same error
Offline  
Old 02-15-2010, 10:45 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I updated my 8520 to a beta os 5 right before i tried updating the 8220, and ive updated many bb's in the past before without any problems
Offline  
Old 02-15-2010, 10:59 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just tried again, and this time it was the 'net_rim_cldc.cod"

[IMG][/IMG]

So frustrating, been at it for 5 hours now
Offline  
Old 02-15-2010, 11:01 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8700r
PIN: 2045881C
Carrier: rogers
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

here's something funny, i hit the 'retry' button and the same cod file (net_rim_cldc.cod) loaded successfully, but then it crashed at a different time. I noticed it crashes when the phone loses its 'connection'
Offline  
Old 02-15-2010, 11:20 PM   #14 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Could be an issue on the USB port. Has the friend mentioned any other issues, charging or syncing?

For now, I'd let the device an hour with no battery in it. Come back and try again then. Before starting, reboot the PC fresh from Off.
Offline  
Old 03-10-2010, 09:34 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: London
Model: 9500
OS: WINXP
PIN: 20D6F70D
Carrier: Vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you may want to uninstall all blackberry software from your pc and also do a complete wipe on ur blackberry....

then in c:\program files\research in motion\ (there should be a file named 'vendor.xml'???

delete it and then reinstall all the blackberry software and then try updating see if that helps....
__________________
Anil
e:[email address]
w:http://www.heavyvibesonline.com

BB Pin: 2157B9B7
Offline  
Old 03-10-2010, 09:55 AM   #16 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

You do realize this thread is a month old, right.

Also, if he is having trouble updating the device now, wiping it would be a terrible idea. That would render the OP with a brick.
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 03-17-2010, 02:48 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi ,
I am getting the same problem. I got my BB from T-mobile and one fine morning it gave me the error 507. I tried all the above but to no avail. Did any of you guys got your BB revived.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.