BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-28-2010, 03:27 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: GTA, Ontario
Model: 9700
OS: 5.0.0.743
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Voice Notes Recorder Issues

Please Login to Remove!

I am having some strange issues with the built-in Voice Notes Recorder program. When I initiate a recording, it appears to begin fine but then about 5 seconds in the timer on the bottom right seems to freeze. If I continue recording, it will then jump from say 5 or six seconds up to 17 or 18 seconds.

Conversely, if I hit the pause button, nothing actually happens for about 15-20 seconds. After that time the control buttons show up along the bottom allowing me to stop, ff, rew etc.

Then, once I save a recording and play it back, I get my recorded message (showing for the number of seconds it took to record) then silence for the balance of the time on the timer. So when I play back a message that took me say 10 seconds to record, when I start playing it back the timer shows it is maybe 20-30 seconds in total.

I do have Vlingo also installed and I originally thought that this might be the problem but I have unistalled in, done a battery pull and still get the same problem without Vlingo.

This is on a brand new Bold 9700 running OS V5.0.0.743 and the only other apps I have installed are:

Berry Weather
BT Sidekick
Dictionary & Thesaurus
Documents To Go (Paid Version)
Google Maps
Superstore
__________________
Rick76
________________________
The Road Warrior
Offline  
Old 06-28-2010, 03:48 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
wibbly's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Model: 9700
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 857
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've had this for a while now

OS 9700 5.0.0.680/5.0.0.423 (English + East Asia)
Offline  
Old 06-28-2010, 04:02 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: GTA, Ontario
Model: 9700
OS: 5.0.0.743
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Interesting. I also have a 16GB microSD with about 2300 songs. I am sure this is the cause based on your testing (deleting the folder) but I find that kind of strange. You would think there might be a delay when trying to save a file but just hitting the pause button shouldn't affect the storage card. Weird.
__________________
Rick76
________________________
The Road Warrior
Offline  
Old 09-22-2010, 03:41 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Boise, ID
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Rick76: I think Vlingo might have done this, although my evidence is only circumstantial. I've never had problems with voice notes until yesterday (.714). Yesterday I installed Vlingo. Didn't like it and uninstalled later in the day. Now I'm having the exact problem you describe. May have to reinstall he OS to fix it.
Offline  
Old 09-22-2010, 09:20 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: GTA, Ontario
Model: 9700
OS: 5.0.0.743
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm, not good to hear but if you do re-install, let me know how you make out. I think I will wait until OS6 is released, then re-instal all my apps but Vlingo and see what happens.
__________________
Rick76
________________________
The Road Warrior
Offline  
Old 09-23-2010, 03:42 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2006
Location: Boise, ID
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 42
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just an update. I completely wiped and upgraded to the leaked .938 OS and it still didn't work right. i copied everything off my MicroSD card, reformatted, and copied the data back. Voice recorder then worked fine. I reverted to the T-Mobile .714 OS and now it's messing up again. Alas, that's all the effort I'm willing to put into this problem. I'm going to use my digital voice recorder, and like you, hope OS 6 fixes whatever the problem is. I'm guessing, though, it has something to do with my 8gb PNY MicroSD card.
Offline  
Old 09-24-2010, 08:41 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: GTA, Ontario
Model: 9700
OS: 5.0.0.743
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I was going to wait for OS6 but yesterday I decided to upgrade to 5.0.0.862. Still the same problem. I think I am going to address this issue to Vlingo and see if they can provide any assistance. While using Voice Notes like this is a pain, I rely far more on Vlingo and do not want to remove it.
__________________
Rick76
________________________
The Road Warrior
Offline  
Old 10-09-2010, 07:20 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My blackberry have problem like you , I update , hard restart but it still did'd work. If you can fix it please help me . Thank
Offline  
Old 10-09-2010, 09:55 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2007
Location: GTA, Ontario
Model: 9700
OS: 5.0.0.743
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Vlingo Update

Well I had some correspondence with support at Vlingo but they are telling me they have never heard of this (which I find hard to believe). It did take a couple of emails to make them understand the actual problem though so for all I know, they still don't. Certainly no helpful advice other than to uninstall and re-install, which I have done several times with no change.

So, I guess I will wait for OS6. And I am thinking that we will probably have to wait another 2-3 months after that for Vlingo to make its product compatible with OS6!
__________________
Rick76
________________________
The Road Warrior
Offline  
Old 10-10-2010, 11:27 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when i open memory card out my bb , i see voice notes recorder run very good not fall, but when i stick it back VNR not run. I think the problem on memory card , i will format card may be can fix it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.