BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-04-2006, 08:58 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry mail issues

Please Login to Remove!

I have VW BB 7130 for a few weeks now. I was working great until today. all of a sudden I wasn't recieving my email in a consistant timely mannor. I called verizon and they said is wasn't them that it may be something on our BES. When I try to send an email it goes through to the recipiant but then I get an undeliverable message.
I also see in the CC field this:
'net.rim.device.apps.internal.commonmodels.opaque. OpaqueDataModel@acc2ba6c'
What does that mean?
Are my emails being filtered out somehow when it goes through the BES?
Offline  
Old 01-19-2006, 04:52 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 8700
Carrier: Cingular
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB 7130 automatically cc's or prepopulates to/cc

I have a Verizon 7130e device with a similar problem. The root cause appears to reside with the Address Book (Contacts). Apparently there are either corrupt entries or entries with values that the 7130 does not "understand". The problem does not appear on a 7250 device from Verizon. This issue has been reported to RIM and I am awaiting a response (I was also able to narrow it down to 5 of 83 contacts that "caused" the issues).

Symptoms:
One or all of the following symptoms may appear on the device:
- To and/or CC fields are prepopulated with a name or random information from the Address Book when using compose e-mail functionality
- Messages are sent and are "automatically" cc'd to an invalid address of the format:

net.rim.device.apps.internal.commonmodels.body.Bod yModelImpl@7d7a8581

where the value after the @ appears to be random (or possibly a PIN)

- Unable to enter text into the TO and/or CC fields when using the compose e-mail functionality
- Verizon 7130e Blackberry with firmware version 4.1.0.117
- Using wireless synchronization for Address Book

Workaround:
The situation can be resolved by reloading the contacts into Outlook. Use the following steps to solve this situation:
1) Export all of the contacts from Outlook to .csv file(s)

2) Delete all of the contacts from the contacts folder

3) Open the .csv file(s) using MS Excel

4) Save the .csv file by clicking "Save" from the file menu in Excel

5) You will receive a warning about formatting information may be lost… Click Yes to this message

6) Exit out of Excel (click no when prompted to save changes; this occurs because it was not saved as an .xls)

7) Ensure the Blackberry has synchronized the contact deletions from step 2 (the device should have no contacts)

8) Import the contacts from the .csv file(s) saved in step 4

9) Wait for the Blackberry to synchronize and verify that the symptoms are no longer present

Good luck!
Offline  
Old 01-20-2006, 06:26 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 7520
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks I have actually figured this out a couple of days ago. They way I found out was by looking at all of my contacts and seeing if there was anything that was odd. I did find one with a weird character atached to it.
Thanks for your reply it is very informative and I am sure someone could use this.
Maybe even Verizon should look at these boards once and awhile. They were absolutly no help to me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.