BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-24-2010, 11:34 AM   #1 (permalink)
New Member
 
head wreck's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yahoo messenger sending issues

Please Login to Remove!

Hi, this is my first post and I couldn’t find anything specific, I assume this is the right place to ask my question.

I have a Bold 9000 on Orange UK running BBOS Ver. 5.2.0.64 and Yahoo Messenger ver. 2.5.32

About 4-7 days ago Yahoo messenger on my blackberry stopped sending messages, I can connect and receive messages however. I have noticed that when I start the messenger program it doesn’t boot me out of my desktop like it used to.

I have removed the program, and then reloaded the firmware clean before re-downloading the application of blackberry app world.

I notice in a few other places (yahoo answers) and on the app world feedback that others are experiencing similar if not the same issues.

I have also emailed blackberry support describing the issue, but have not had a reply yet.

Does anyone know of a solution for this issue, as I use Yahoo messenger to keep in contact with my wife in the US without the sky high bills of SMS and calls back and forth when I am at work or out in general


Thanks for your time and patience.

HW
Offline  
Old 08-24-2010, 04:39 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

I was going to ask if you tried a hard reset (30-second battery pull) until I got down to reading that you removed the app, reloaded the OS, and reinstalled the app.

Just curious, did you try logging off the desktop yahoo messenger and then trying the blackberry yahoo app again?

I'm doubting the problem is on your end, but I really don't know. You could try doing the hard reset now, and resending service books. Maybe the issue on the network side has been fixed but you won't see it until you do a hard reset. But I'm really out on a limb guessing.

If you figure something else out, post an update.

Welcome to the group.
__________________
- Ira
Offline  
Old 08-24-2010, 05:30 PM   #3 (permalink)
New Member
 
head wreck's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. I've resent them now so i'll see how i get on over the next 24 hours.

HW
Offline  
Old 08-25-2010, 07:39 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi I have been having the same problem. Totally annoying. No idea how to fix it.

LL
Offline  
Old 08-25-2010, 03:37 PM   #5 (permalink)
New Member
 
head wreck's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so far, a fresh install, a reboot, re-registering on the network and resending the service books have all drawn blanks. Its to late right now but i think i will call Orange UK's blackberry support staff and see if they are aware of the issue and a fix

I'll post any findings here.

HW
Offline  
Old 08-25-2010, 03:39 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Post an update when you get the time.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 08-27-2010, 10:40 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi... my wife is using the blackberry tour with verizon, and I'm on my laptop - and we are having the same issues. Seems this happened to a lot of peeps a few days ago.

Does anyone yet have an answer why, or what is causing it??

I can send her messages, and she sees them, but she can't send me anything. Though, interestingly, she CAN send me offline messages when I'm not logged in... and I get those! But I don't want to log out each time I want her to send me a message! haha....
Offline  
Old 08-28-2010, 05:21 PM   #8 (permalink)
New Member
 
head wreck's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't had a chance to speak to orange yet. I've been eyes deep with my job over the past few days. I haven't forgotten, and hope to get a chance somepoint tomorrow.

HW

Last edited by head wreck : 08-28-2010 at 05:30 PM. Reason: usual spelling and punctuation errors
Offline  
Old 09-07-2010, 02:09 PM   #9 (permalink)
New Member
 
head wreck's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Spoke to Orange today (finally had peace to sit down on my lunch-break). They are not supporting it as its "third party software".

does anyone know how to contact RIM in the UK?

HW.
Offline  
Old 09-08-2010, 02:57 PM   #10 (permalink)
New Member
 
head wreck's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

New version released today, 2.5.63 still does not work

HW
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.