BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-20-2006, 12:20 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8703
Carrier: verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation 7520 Freezing

Please Login to Remove!

Hi All:
I have a Nextel 7520 BB with v4.1.0.273
I am not on BES.

When I go to delete my old messages or when I am sending messages it will just freeze sometimes. Hard reboot and its back to normal again, until it happens again.

I use Rambler quite often if that makes a difference. I used to have BBToday installed but I uninstalled it.

This only started after I upgraded to 4.1

Thanks
AS
Offline  
Old 02-20-2006, 12:44 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
go2duke's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Atlanta
Model: 8703
Carrier: Verizon
Posts: 280
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh turn up the heat... Ah.. kust kidding. I have not heard a lot of success stories on 4.1 with the 7520. I would quickly suggest a backout to 4.0.x. I am using 4.0.1 and quite satisfied with that version.

-G2D
__________________
Why is it drug addicts and computer afficionados are both called users? Clifford Stoll
PIN 4007D1C9
"My favorite ringtone is VIBRATE" Me 2006
Offline  
Old 02-20-2006, 12:56 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Boston, MA
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
Carrier: AT&T
Posts: 852
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

The only time I hadd issues with 4.1 was when using the new pixelitic theme from mobile.blackberry.com. Other than that, 4.1 was been great. I love the new features, as do my users.
__________________
-Chris
Domino 7.0.3/BES 4.1.6 on w2k3 sp2
Offline  
Old 02-20-2006, 02:04 PM   #4 (permalink)
No Longer Registered.
Guest
 
Posts: n/a
Default

i was once advised not to upgrade to the OS 4.1 until bugs are "sprayed with raid"

ever since I updated I am having problems with connecting to a few of my softwares
Webviewer cant connect ever since I updated and IM+ seems to reconnect every few minutes.... arrrgh

What's kewl though is the assignable ringers to different contacts.. but then again if I am sticking to OS4.1 for that feature, I could have stayed with my i870
 
Old 02-20-2006, 03:58 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jwaters's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Michigan
Model: 7520
Carrier: Nextel
Posts: 265
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Using 4.1 on Nextel 7520 with no problems whatsoever. I upgraded my boss's bb to 4.1 also and he's not having any problems either ... for what it's worth!
__________________
Pin: 4007E1C7
Offline  
Old 02-20-2006, 04:20 PM   #6 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,962
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

was wondering how that would work with the 7520 I was having freezing problems withe the OS before 4.1 so i dont think its the OS I just think they need a reboot every now and again.
Offline  
Old 02-20-2006, 05:53 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 8703
Carrier: verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by go2duke
Oh turn up the heat... Ah.. kust kidding. I have not heard a lot of success stories on 4.1 with the 7520. I would quickly suggest a backout to 4.0.x. I am using 4.0.1 and quite satisfied with that version.

-G2D
How would I go about "rolling back" to 4.0.1?
Offline  
Old 02-20-2006, 06:31 PM   #8 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
stonent's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Fort Worth, Texas
Model: 8220
PIN: FFFFFFFF
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,734
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ASark
How would I go about "rolling back" to 4.0.1?
You use the forum search, but your problem sounds like a corrupt database, try restoring from a known good backup.
__________________
Stonent

Prior: BES: 7510, 7520, 7290, 7230, 7130, 8220 (No Data Plan), Droid Eris
Post your question on the forum, don't PM me.
Offline  
Old 02-20-2006, 08:01 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Vancouver
Model: 9530
Carrier: Bell
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my .02
no troubles with the 4.1 except a bbtoday which I may have caused myself.
Do not understand the post by go2duke as it would deter some folks from trying this etc
Telus 7520 4.1.0.273
Offline  
Old 02-20-2006, 08:11 PM   #10 (permalink)
No Longer Registered.
Guest
 
Posts: n/a
Default

I have figured out what's wrong with my BB7520 after I installed the OS 4.1

After configuring and re-reconfiguring again and again the whole day today (from wiping handheld database, service book and network) I reinstalled the earlier version of OS 4.0.2 to find out if the new OS was really the issue. And guess what? It still was giving me more problems after I downgraded from the lastest OS version.

When I select [Options][Theme], my BB freezes and even doing a soft reset, it still has that same state. So after removing all applications and removing the OS 4.0.2 from my desktop and from my handheld... I figured that since after installing the latest version of OS the only thing I basically did was downloaded the "pixel" theme that was downloadable under the [Theme] option. So it must be that, right?

So before I finally reinstall for the last time my OS 4.1, I figured I had to delete the "PIXEL" them from my application library [Options][Advanced Options][Applications] since I cannot use the [Theme] option under the [Option] section to delete it coz it freezes.

I reinstalled the lastest OS 4.1 and restored my database and everything. Logged on to my Web Client and downloaded my Service Book/Internet Browser Service Book and made sure I got that running before testing my applications.

IT WORKED!!!!!!

I guess I will just work with the Default theme.. I'm happy with it.

Now all my applications runs fast and smooth and with no connection problem.

Now my IM+ doesn't look funky and my display doesn't overlap (two smileys overlap each other) and my WebViewer surfs (no more Connection Timed Out)
 
Old 02-22-2006, 10:11 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2006
Model: 7520
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ijust coonected a replacement bb and it blacked out completely. i tried to reinstall the appz i had on my last bb(both 7520) and i cant get the *:-&$ to turn on. whats the deal?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.