BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-11-2006, 09:26 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Model: 7520
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trouble installing Desktop Software

Please Login to Remove!

I got a new PC and when I tried to install the desktop software I got the following error message:

Error 1904.Module C:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry\Connectors\LO5 Connector\oasisapi.dll failed to register. HRESULT - 2147221164.

What does this mean and how do I fix it?

If I follow through with the install and ignore the message it gives me others and does not synch with the handheld.

HELP!!!
Offline  
Old 04-11-2006, 09:38 AM   #2 (permalink)
Retired BlackBerryForums.com Moderator
 
d_fisher's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbus, OH
Model: 9700
OS: SID 6.7
Carrier: AT&T
Posts: 4,455
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

This is a Windows Installer error, check your event log for more details. Everything I found pointed to issues with Microsoft Office. If you have it installed, try performing a repair on the Office install.
__________________
Doug

Remember, please try searching first!

Need a screenshot? ... Like JavaLoader?
Try using BBscreen .....Use JL_Cmder!
or BBScreenShooter!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 05-02-2006, 06:15 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2006
Model: 7750
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem. Has anyone figured out how to fix it?
Offline  
Old 05-02-2006, 06:18 PM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,821
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Go to the Microsoft Downloads web site and download the latest Windows Installer (v3.1?) and give that a shot.
Offline  
Old 06-09-2006, 12:21 PM   #5 (permalink)
New Member
 
thundt's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7105t
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Downloading Win Installer 3.1 worked for me!

I got these errors installing the desktop software v4.1 (and also 4.0).

Installing the Windows Installer 3.1 Redistributable fixed it. Woo hoo!

Here is the original error message (so people can find it when searching):
(I install my stuff under C:\App)

Error 1904. Module
C:\App\BlackBerry\Connectors\LO5Connector\oasisapi .dll failed to
register. HRESULT -2147221164. Contact your support personnel.

same thing with C:\App\BlackBerry\...
- Connectors\LO5Connector\oasisapi.dll (above)
- Connectors\Lotus Organizer 6.0 Connector\Org6api.dll
- Connectors\Pumatech Desktop Setup\PtDesktopSetup_pb.dll
- Connectors\Action Engine\SyncAE_pb.dll
- Transaction Manager\PTBS.dll
- Transaction Manager\PTCXD.dll
- Connectors\Lotus Notes5.0\ilxlnic.dll

Manage>Event Viewer>Application showed lots of Event
11904's, with the same error as above. Source = MsiInstaller

Thanks for the help!
Offline  
Old 09-07-2006, 09:03 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Model: 7290
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Register the atl.dll file

Installing the latest Windows Installer 3.1 Redistributable did not resolve the install error. I had to register the atl.dll file.

Start > Run > regsvr32 atl.dll

Once this file is registered then click retry and the install will continue.
Offline  
Old 09-07-2006, 08:24 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
RoadRider's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Il
Model: 8310
Carrier: ATT
Posts: 738
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by trevortiedt
Installing the latest Windows Installer 3.1 Redistributable did not resolve the install error. I had to register the atl.dll file.

Start > Run > regsvr32 atl.dll

Once this file is registered then click retry and the install will continue.
This solved my problem !!! Thanks !!!
Offline  
Old 11-30-2006, 09:00 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7100i
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Awesome! solved my problem. Thanks.
Offline  
Old 06-20-2007, 01:26 PM   #9 (permalink)
New Member
 
techaz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by trevortiedt View Post
Installing the latest Windows Installer 3.1 Redistributable did not resolve the install error. I had to register the atl.dll file.

Start > Run > regsvr32 atl.dll

Once this file is registered then click retry and the install will continue.
The Installer upgrade didn't work here either. However, it wouldn't let me register the .dll file until after i chose "ignore" and let the install run through. Then, I dropped into cmd and registered the problematic .dll. Seems to work fine now. Wonder what is causing this issue though, if it's not the installer? I shot a message to my folks out at RIM to see what they can come up with. I will follow up, if I get results from them. I hate to have to register that file for every setup I do ( i am the resident blackberry tech for a large corporation).
Offline  
Old 08-13-2007, 10:57 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1409

I ran the following and it worked

Start > Run > regsvr32 atl.dll

Thanks
Offline  
Old 10-26-2007, 12:01 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8700g
Carrier: TMobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default worked for me

your the best!!
Thanks!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.