BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-15-2006, 02:49 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hollywood, CA
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Negative Message Count

Please Login to Remove!

I have a T-Mo 7290 Running v4.1.0.309. I recently had the multiple inbox icons appear (did a resend of service books) and I have found an interesting bug. I am wondering if anyone else is having this issue and if there is a fix for it.

Whenever I read a message in the main message listing the inbox that the message corresponds to shows a negative number for unread e-mails. (see attachment for screenshot) While this doesn't really effect the performance of the device, it sure is annoying to see.

I know I could just read from the proper inbox or hide the inboxes and just use the main message list, but that really isn't a fix.

Also, does RIM have any way for the public to submit bug reports?
Attached Images
File Type: jpg negemail.jpg (18.4 KB, 88 views)
Offline  
Old 05-19-2006, 02:03 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
cooperpwc's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Toronto Canada
Model: 8700R
Carrier: Rogers
Posts: 1,001
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm so jealous of your BIS 2.0 that I REFUSE to answer your question. Actually I don't know the answer. That is a peculiar bug.
Offline  
Old 05-19-2006, 02:16 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
HuwSy's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Over the hills and far away...
Model: 9800
PIN: .
Carrier: Orange
Posts: 428
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Iv sean someone with this somewhere else earlier today, they had -2 if that helps you find there posting. Think they had to do a soft reset to clear it.
__________________
Huw - www.huenik.com
BB 9800
Offline  
Old 05-19-2006, 10:28 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hollywood, CA
Model: 8900
Carrier: T-Mobile
Posts: 20
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So far the only thing that will clear it is pulling the battery. Again, it's far from the end of the world, just annoying. Maybe I can use this as a way to rationalize in my mind buying an 8700g hah.
Offline  
Old 06-11-2006, 09:12 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Model: 7290
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Soft Reset Tool?

Does anyone have a soft message tool since the only thing that seems to work is s soft reset. I just don't want to keep on taking out the battery just to do a soft reset. Thanks!!!
Offline  
Old 06-21-2006, 10:38 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2006
Model: 9000
Carrier: T-Mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine currently shows a -20

This only started after I upgraded my OS to 4.1.0.365 from TMO
__________________
T-MO
BB 7290
OS4.1
PIN # 23D02537
Offline  
Old 06-26-2006, 09:34 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2005
Location: Houston, TX
Model: 8800
Carrier: TMO
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Having the same problem with my 7100T from T-mobile after I upgraded to 4.1.0.309 a few days ago. The only thing that seems to reset it to the correct unread count is a reset (removing the battery). This seems to be an issue with the new version and it's pretty anoying. Any idea on when this will be fixed?
Offline  
Old 07-31-2006, 01:37 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2006
Model: 7105T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Negative Message Count

I've been experiencing the same problem since day one! Please let me know if anyone finds out how to fix this.

Thanks!
Offline  
Old 07-31-2006, 01:41 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Model: 8700c
Carrier: Cingular
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am seeing the same problem. I thought I started to see this issue after upgrading to the Telstra O/S but more likely an issue introduced with BIS 2.0 and multiple mailboxes.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.