BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-23-2006, 05:03 PM   #1 (permalink)
jsf
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: New York, NY
Model: 8820
Carrier: AT&T
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to reach Gmail Mobile site

Please Login to Remove!

I wonder if anyone else is having issues accessing the mobile Gmail
site lately. I know there have been some general Gmail server issues lately, but my problems are limited to my Blackberry 7100t and have been going on since Monday (that I've noticed).

I try to access the page, and it spins and spins, eventually returning
one of a list of messages which equal up to the server not being
accessible. Here's a couple:
"The selected server returned an error when attempting to fulfill your
request."
"A communication failure occurred with the selected Mobile Data
Service. The server may be busy, please try again later. If the
problem persists contact your administrator."

Here's what I can confirm:
1. I can access my Gmail box just fine from a PC (eliminating an issue
with my Gmail account itself or mail server).
2. I can access any other website from my Blackberry that I try to get to (eliminating Blackberry/T-Mobile issues).
3. Friends of mine have also been unable to acces the mobile Gmail
site.
4. Just to be safe, I cleared the browser/cookie/history caches from
the Blackberry.

I know people have suggested that the recent Gmail issues have been due
to select Gmail server overload issues, and I'd say that this points to
the same, but why am I always able to access from a PC yet not from my
mobile? Shouldn't it all be the same mail server?

Anyone else having a similar problem? I posted to the official Gmail forums over at Google Groups, but as usual nobody replies. Just trying to gauge the depth of the issue here.

- Jordan
Offline  
Old 06-25-2006, 11:34 AM   #2 (permalink)
jsf
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: New York, NY
Model: 8820
Carrier: AT&T
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I actully want to update this...

As of now I'm still out here, going on for a full week now. As are my other Blackberry-wielding friends. Yet I finally saw a friend with a non-BB device who has a data plan (Treo 650 w/ Verizon), and he got right to the website.

Is it possible that Google has done something to BB browsers to not allow access? We're talking multiple BB models from multiple carriers.
Offline  
Old 06-25-2006, 05:49 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
balibe's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Washington, DC
Model: 7100i
Posts: 224
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I normally don't access GMail with by BB Browser. Just tried and it worked just fine, no errors signing in or anything.

I used www.gmail.com, not sure which address you are using. Possible if you use a bookmark, it has changed or the issue is just in your area.
__________________
Balibe
Nextel 7100i

balibe@gmail.com

Quote:
Originally Posted by Qui-Gon Jinn (Star Wars Episode 1)
"The ablilty to speak does not make you intelligent!"
Offline  
Old 06-25-2006, 05:51 PM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,819
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

From my 8700g and using the BlackBerry Browser I just successfully logged in via http://gmail.com
Offline  
Old 06-26-2006, 09:33 AM   #5 (permalink)
jsf
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: New York, NY
Model: 8820
Carrier: AT&T
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My bookmark is to http://m.gmail.com, which is the mobile site that Google publishes and suggests people use.

I did have the same thought though last week, and tried the straight www.gmail.com address, even though I do know that that URL auto-detects browser type, with the same results. I tried it again this morning, just to be sure some problem hadn't been resolved.

I did also try a forced-HTML-version link that I'd found someone on Google's help pages and had no luck there either.

If I had to guess, this is indeed a selective and random problem with the Gmail servers. It's certainly possible that desktop and mobile access would use two different mail servers while my mail file itself is stored somewhere behind those. Unfortunately, Google's tech support is non-existent (particularly with Gmail technically still being in beta), and their responses are either canned or consist of "if it doesn't work for you, we're very sorry but too bad" and so an actual answer from the source won't happen.
Offline  
Old 06-30-2006, 11:52 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8703e
Carrier: Verizon
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was getting this error last weekend when I attempted to access the mobile GMail site from my Verizon 7250, but it's working fine today. Seems like a temporary problem on their end.
Offline  
Old 07-01-2006, 09:44 PM   #7 (permalink)
jsf
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: New York, NY
Model: 8820
Carrier: AT&T
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So it would seem, though I'm still having the issue myself.
Offline  
Old 07-02-2006, 10:13 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2006
Model: 7130e
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was searching this forum to figure out if anyone else found a solution to getting their gmail forwarded to the BB via the BB Internet Service. I set it up, and got the "congrats, Activiation" msg but the e-mails don't come thru to my handset. Deleted it, tried again still no luck.

My carrier's tech support was clueless on this. From lurking here I guess the work-around is to set the gmail filter to forward it to my BB acct - I'll try that.

While I saw your post (OP), I decided to test it for you and it spun for longer than usual, but I got thru fine using the gmail mobile version. I'm def not a techie so sorry I can't provide any suggestions, but just wanted to let you know so you could determine how wide-spread the problem is/narrow down what it might be.

Good luck, cheers.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.