BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-28-2005, 09:42 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fresno, CA
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Nextel 7510 crashing after loading 4.0

Please Login to Remove!

I have just loaded the 4.0 software from Blackberry's website for my Nextel 7510. After I installed the handheld software the phones appears to operate fine. However if I reboot the phone or if the phone crashes when the phone comes back up it will just hang at boot up with an hourglass. I can wipe the phone clean by selecting an advanced install from the application loader and then clear all the data out that way. However it is a pain in the butt to have to do this each time the phone resets and if I'm on the road I'm screwed!

Is there a way I can find out what the phone is hanging up on boot up? What might the boot up process be?
Offline  
Old 02-28-2005, 02:40 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the 7510 and haven't had this problem. Can you do a fresh install (like reinstalling XP over XP is there is a boot problem)?
Offline  
Old 02-28-2005, 07:40 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fresno, CA
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mrnyc01
I have the 7510 and haven't had this problem. Can you do a fresh install (like reinstalling XP over XP is there is a boot problem)?
Ya, I've tried that and it still appears to sit there for awhile and never come up. I'm going to try and reload the O/S on the phone again two of my tech's just loaded the update and their phones are working okay, I'll give it a shot.
Offline  
Old 03-01-2005, 06:57 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2004
Location: West Palm Beach, FL
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 122
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

4 of our IT guys have the 4.0 software loaded on the 7510, 3 of them have had no problem at all. However, the 4th has the same problem that you are talking about and has replaced the device with a refurbished one and still had the problem. nextel does not have an answer other than getting a new device.
Offline  
Old 03-01-2005, 11:53 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Fresno, CA
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 4.0 Software

Well the 1 phone that had the issue, did you let it backup the phone data and then restore the data? I re-updated the firmware on the phone and this time took all the all the defaults and it actually worked this time. The only difference is this time I let the install backup / restore the software. Also come to think of it we did NOT un-install the 3.8 software we just let the 4.0 install upgrade the 3.8 desktop manager.

Would be interested to see how you ran the update.[/quote]
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.