BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-17-2004, 07:08 PM   #1 (permalink)
Tom
Admin & Founder
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kitchener-Waterloo, On, Canada
Model: 9800
OS: 3.1415926
PIN: UnDisclosed
Carrier: Rogers
Posts: 5,268
Post Thanks: 6
Thanked 105 Times in 25 Posts
Default BlackBerry Browser RBRO Trick To Enable HTML

Please Login to Remove!

[Edit by Mark: This trick is no longer possible on BlackBerryOS 4.0]
[Edit by Mark: Topic renamed for clarity]

This was posted elsewhere, and its a solid solution for both BES blackberries and Non-BES Blackberries.

406 solution. It works!

(For BES admins only)
1)click on the WAP browser and choose options.
2)when you see Browser Config. and General Properties type the following.."RBRO" and four more options should popup.
3)Click on Browser Config again, scroll down to constrained content mode: Click on WML Only and change to Unconstrained.
4) Back out and Save the changes.
5)Click on Browser Config. one more time, and scroll down to Content Mode: and Click on WML Only and change to WML and HTML.
5)Back out and save changes.
Try Browser now, it should work!
wireless administration my arse.
Offline  
Old 08-19-2004, 06:34 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2004
Location: ATLANTIC CANADA
Posts: 107
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default RE

hate to seem dim...but
what is t-zone????
I have service through rogers in canada
if that helps??
__________________
MCRULES
Offline  
Old 08-19-2004, 07:43 PM   #3 (permalink)
Tom
Admin & Founder
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kitchener-Waterloo, On, Canada
Model: 9800
OS: 3.1415926
PIN: UnDisclosed
Carrier: Rogers
Posts: 5,268
Post Thanks: 6
Thanked 105 Times in 25 Posts
Default Re: RE

Quote:
Originally Posted by MCRULES
hate to seem dim...but
what is t-zone????
I have service through rogers in canada
if that helps??
Ignore that, it shouldnt of been there.
Offline  
Old 08-20-2004, 01:36 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2004
Location: ATLANTIC CANADA
Posts: 107
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default RE

AWSOME!!!
GOT IT WORKING!!!!
A BIT SLOW BUT AWSOME!!!!
THANKS.......... :lol:
__________________
MCRULES
Offline  
Old 08-26-2004, 04:19 PM   #5 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Join Date: Aug 2004
Model: N/A
Carrier: N/A
Posts: 3,309
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: RE

Quote:
Originally Posted by MCRULES
hate to seem dim...but
what is t-zone????
I have service through rogers in canada
if that helps??
It's the WAP browser for TMo devices.
Offline  
Old 08-26-2004, 06:17 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
ScOObydoo's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Model: Curve
Carrier: tmo
Posts: 829
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Why does it say

(For BES admins only)

This should be available to everyone, BES or not...
Offline  
Old 08-29-2004, 10:33 PM   #7 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Mark Rejhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Model: Bold
Carrier: Rogers
Posts: 4,870
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I should warn that the RBRO hack is not available in the Version 4.0 of BlackberryOS.

Although the HTML browser will be enabled by default in 4.0 on several carriers at least, it appears that there is at least one user who only has the WAP browser with BlackberryOS 4.0 and the RBRO trick doesn't work for him. (It likely has have something to do with the service book).
__________________
Thanks,
Mark Rejhon
Author of XMPP extension XEP-0301:
www.xmpp.org/extensions/xep-0301.html - specification
www.realjabber.org - open source
Offline  
Old 08-30-2004, 01:40 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2004
Location: Burlington, On.
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm a newbee with a 7750 from telus without BES, this html hack doesn't seem to work for me. am i doing something wrong?
Offline  
Old 08-30-2004, 03:25 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Aug 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 690
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It doesn't work on 4.0, anyway to unlock html in 4.0?
__________________
http://img.photobucket.com/albums/v2...lyptic_Sig.jpg

Please use the Search feature to find a quick answer.

[url]htt
Offline  
Old 08-31-2004, 11:32 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2004
Location: Burlington, On.
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm running 3.7?
This wap browser is junk.....
__________________
"thanks"
"D" telus-7750
Offline  
Old 08-31-2004, 11:37 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2004
Location: Burlington, On.
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also get this stupid message
web page to large to display info.
Is this a setting problem?
__________________
"thanks"
"D" telus-7750
Offline  
Old 08-31-2004, 04:14 PM   #12 (permalink)
Tom
Admin & Founder
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kitchener-Waterloo, On, Canada
Model: 9800
OS: 3.1415926
PIN: UnDisclosed
Carrier: Rogers
Posts: 5,268
Post Thanks: 6
Thanked 105 Times in 25 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by slippery1
I also get this stupid message
web page to large to display info.
Is this a setting problem?
Yea, its a settings problems, change the amount of characters per page.
Offline  
Old 08-31-2004, 04:26 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2004
Location: Burlington, On.
Posts: 48
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

where? and what setting is safe...
__________________
"thanks"
"D" telus-7750
Offline  
Old 09-01-2004, 05:32 PM   #14 (permalink)
New Member
 
shuttlexman's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Greely, Ontario
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Guess
Quote:
Originally Posted by slippery1
I also get this stupid message
web page to large to display info.
Is this a setting problem?
Yea, its a settings problems, change the amount of characters per page.
Any more info on this fix? In the past few days I'm getting a page error too. Seemed to be Ok last week

S
Offline  
Old 09-08-2004, 12:27 PM   #15 (permalink)
New Member
 
shuttlexman's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Greely, Ontario
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Page error

Quote:
Originally Posted by Guess
Quote:
Originally Posted by slippery1
I also get this stupid message
web page to large to display info.
Is this a setting problem?
Yea, its a settings problems, change the amount of characters per page.
Where does one change this setting?


S
Offline  
Old 09-09-2004, 11:04 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2004
Location: WDC, USA
Model: 7520
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Using the RBRO code on my Nextel 7510 displays the additional menus, but doesn't allow me to "change option" on the fields neccessary. I have a demo plan, which is limited to email/wap only. Is there any way to change these fields in this situation?
Offline  
Old 09-09-2004, 11:21 AM   #17 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kirson's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chicago
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 421
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You need to read the detailed explanation of how the RBRO hack works. There are 2 or 3 steps to follow before you can get the HTML feature enabled. Post if you still need more information.
Offline  
Old 09-09-2004, 12:35 PM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2004
Location: WDC, USA
Model: 7520
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, in following the detailed explaination....i still am not able to change the values.
Offline  
Old 09-09-2004, 12:50 PM   #19 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
kirson's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chicago
Model: 9000
Carrier: ATT
Posts: 421
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by amnesia
Yes, in following the detailed explaination....i still am not able to change the values.
Sorry to doubt you...but let's just make sure here...

3) Click on Browser Config, scroll down to CONSTRAINED CONTENT MODE: Click on WML Only and change to Unconstrained.

Is this number (3) working for you? Note that CONSTRAINED CONTENT MODE is different for CONTENT MODE -- use CONSTRAINED CONTENT MODE for this number (3) and CONTENT MODE for number (5) below

4) Back out and Save the changes.

Remember to back out to save the changes -- back out all the way to the Browser to be sure.

5) Click on Browser Config. one more time, and scroll down to CONTENT MODE: and Click on WML Only and change to WML and HTML.

Is this number (5) where the problem lies?

6)Back out and save changes.
Offline  
Old 09-09-2004, 12:56 PM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2004
Location: WDC, USA
Model: 7520
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

(3) - i cannot change the constrained content mode nor (5) content mode. I appreciate your help
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.