BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-09-2005, 11:33 AM   #1 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 507 error...7290 won't boot.

Please Login to Remove!

I looked up the error online, but none of the fixes were applicable. I can't get the device to respond at all. This is the result of a frozen upgrade of the device software from 3.8 to 4.0.

Has anyone else experienced this?
Offline  
Old 03-09-2005, 12:13 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BlackBerryGuide's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Winnipeg, MB
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There's a missing .cod file on the device (so a dependancy isn't met)... the only fix is to reload the firmware.

How? Hmmm... this has worked for me every time:

1) Open DM
2) Plug in the BB, you'll notice that nothing will happen
3) Double-click the Application Loader

It should continue as normal from there... if not, there's some other things that can be tried.

Oh, and make sure the USB hub isn't overloaded with devices... I've noticed on our Dell machines that if I access a USB-drive during an upgrade the upgrade will fail (don't even get me started on Dell pc's).
Offline  
Old 03-09-2005, 01:16 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried that initially but could not get the machine to recognize the device at all. I am now upgrading the firmware on a different machine. I think the other machine's USB ports may be defective.
Offline  
Old 03-09-2005, 01:32 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BlackBerryGuide's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Winnipeg, MB
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So it's working on the other machine? Good to hear....

I'll put this next little bit in for people searching the forums...

Generally with a 507 the machine won't recognize the device, when you double-click the application loader the application window should come up stating "No actions are required". Click the Advanced button and place a checkmark beside "Erase all currently installed applications", then click Next... then click Finish.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.