BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-13-2007, 10:43 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unique Blackberry problem.

Please Login to Remove!

Okay first off I have read and read and read everything there is on this site and others concerning my problem so please don't just link me to a sticky (unless of course I genuinely missed something... in which case my apologies :D).

Onto the problem:
My blackberry (which I believe is a 7250) died a bit ago and so I moved onto a newer version. Anyway work took the newer one back when I quit so now I'm stuck with this shitty as flip-phone.

Long story short I have my old (not working) blackberry with me again and I would like to get it working.

It started by having a JVM error 105 so I wiped it using JL-Cmnder and now it's the 507 error as to be expected.

Here is where the real problem is. I've downloaded the latest Desktop Manger and installed that and I've got the latest Telstra OS (my carrier) but I can get the OS onto the blackberry.

Whenever I get to the part is Apploader where you chose the files you want loaded (with all the check boxes and stuff) I can't click next because it has an error saying:
"The application 'Blackberry 4.1 Core Application' cannot be loaded because some required files are not avaliable"

Moral of the story is.... wth does that mean and how to I fix it?

Thanks in advance guys :D

Mike
Offline  
Old 06-13-2007, 10:52 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

I would try reinstalling the OS package to the PC, and then try it again. If that doesn't work then find a later version of the OS and try installing that. When using an OS not released by the carrier branded to your BB please make sure you delete the vendor.xml file first or the OS will not load. There is no danger loading other carrier's OS's. Just make sure it's for the 7250.
Offline  
Old 06-13-2007, 11:00 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
cliffr39's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Central NY
Model: 8130
PIN: ask
Carrier: vzw
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mike_Check View Post
Okay first off I have read and read and read everything there is on this site and others concerning my problem so please don't just link me to a sticky (unless of course I genuinely missed something... in which case my apologies :D).

Onto the problem:
My blackberry (which I believe is a 7250) died a bit ago and so I moved onto a newer version. Anyway work took the newer one back when I quit so now I'm stuck with this shitty as flip-phone.

Long story short I have my old (not working) blackberry with me again and I would like to get it working.

It started by having a JVM error 105 so I wiped it using JL-Cmnder and now it's the 507 error as to be expected.

Here is where the real problem is. I've downloaded the latest Desktop Manger and installed that and I've got the latest Telstra OS (my carrier) but I can get the OS onto the blackberry.

Whenever I get to the part is Apploader where you chose the files you want loaded (with all the check boxes and stuff) I can't click next because it has an error saying:
"The application 'Blackberry 4.1 Core Application' cannot be loaded because some required files are not avaliable"

Moral of the story is.... wth does that mean and how to I fix it?

Thanks in advance guys :D

Mike
did you check everything to be installed?
Offline  
Old 06-13-2007, 11:01 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Check everything except for DOD certificates and languages that you don't need.
Offline  
Old 06-13-2007, 11:08 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey yeah everything is checked. With the re-installing software I've tried that but it still doesn't work. I'm still trying to frig around with it. Hardware wise it's on the fritz I think. Trying to get it to turn on is a trial as sometimes it doesn't do anything then sometimes it does.

Will continue but I think it's a lsot cause :(

Thanks Mike
Offline  
Old 06-13-2007, 11:13 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
cliffr39's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Central NY
Model: 8130
PIN: ask
Carrier: vzw
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mike_Check View Post
hey yeah everything is checked. With the re-installing software I've tried that but it still doesn't work. I'm still trying to frig around with it. Hardware wise it's on the fritz I think. Trying to get it to turn on is a trial as sometimes it doesn't do anything then sometimes it does.

Will continue but I think it's a lsot cause :(

Thanks Mike
Good luck with that. I got my Curve on Friday. Yesterday out of the blue it gave me the never ending hour glass screen after a reboot. I waited about an hour and nothing. I did the recovery steps you are doing and got it to run again but it was still giving me problems, then it happened again. Pulled the battery again and then got error 507. No idea what happened to it, but they replaced it today for me.
Offline  
Old 06-13-2007, 11:32 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok new plan, hadware is back not on the fritz but I'm still getting the error messages even after a re-install. any more ideas?

Thanks
Mike.
Offline  
Old 06-13-2007, 11:33 PM   #8 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Are you using the latest version of Desktop Manager?
Offline  
Old 06-13-2007, 11:36 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah I am. Just downloaded last night. Even when everything is unchecked excpet for the OS Core which you can't uncheck it still has a whinge. Any other ideas? I justreinstalled for the second time and it still doesn't work.

Mike
Offline  
Old 06-13-2007, 11:39 PM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Is this the OS package you are using?

File name: 7250EFSBP_PBr4.1.0_rel364_PL2.2.0.120_A4.1.0.309_T elstra.exe
Offline  
Old 06-13-2007, 11:42 PM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yup that's it... any ideas why it's not working?
Offline  
Old 06-13-2007, 11:49 PM   #12 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

Try this OS:

https://www.blackberry.com/Downloads...4571FBD180E1C8

AFter you download and install it to your PC go to c:\program files\common files\research in motion\apploader and delete the file named vendor.xml.

Then try the process again.
Offline  
Old 06-13-2007, 11:53 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks downloading now. Hopefully it works :D

If it doesn't however should I just give up or is there something else I can do?

Mike
Offline  
Old 06-14-2007, 12:34 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nope still same message.

Also when I try and add the Blackberry.alx from the new folder (new OS I'm assuming) it says "No additional applications designed for your device found" and doesn't allow me to use it.... wtf??

Mike
Offline  
Old 06-14-2007, 12:36 AM   #15 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

The Blackberry.alx doesn't work that way. Did you edit or replace the Blackberry.alx?
Offline  
Old 06-14-2007, 12:46 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nope.... sorry I actually realise I have NO idea what I'm doing.... I don't suppose you could run me through it step by step?

Thanks man it means alot.

Mike
Offline  
Old 06-14-2007, 12:50 AM   #17 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

If you can't load the OS then there is no point in editing or replacing the Blackberry.alx. I'm not sure what the problem is. Are you using WinXP or Vista? Are you logged into Windows as an administrator? I'm pretty much at a loss.
Offline  
Old 06-14-2007, 12:59 AM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

XP and logged in as Admin yeah. dammit that's really annoying. Ah well thanks for your help anyway man means alot that you took your time to help :D

Mike
Offline  
Old 06-14-2007, 08:26 AM   #19 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
cliffr39's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Central NY
Model: 8130
PIN: ask
Carrier: vzw
Posts: 231
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and you did search for and delete the vendor.xml?

Last edited by cliffr39 : 06-14-2007 at 08:33 AM.
Offline  
Old 06-14-2007, 10:59 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2006
Model: 7250
Carrier: Telstra
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah I did... that didn't really help either.

I really don't know what else there is to do :(

Mike
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.