BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-24-2007, 02:18 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB wont connect to Desktop Manager

Please Login to Remove!

I just bought a Blackberry 7290 phone off of eBay, and of course it has an IT Policy. I am not on a BEM, this phone is for personal use only. I have read the information on how to remove the IT policy, and I am having problems connecting the phone to the comp through the Desktop Manager.

I have installed both the Desktop Manager and the Blackberry OS for the 72xx. I have a USB cord that is Firmly connected to both the BB and my comp. When im looking at the Desktop Manager, i got to Options/Connection Settings and under Connection it says USB:23ca85a6. I press connect, and it says that the device is found.

Now, when i go to Application Loader, i click next, i make sure that its on USB:23ca85a6, click next and my phone shuts down, deactivating the link. I have had this scenario happen maybe 8 times.

I have tried soft reset, hard reset, and using JL_Cmder to reset it, and nothing works. I know its connected because it says its charging, but i cant access anything.


Any ideas on what i can do? Thanks in advance.
Offline  
Old 08-24-2007, 06:29 AM   #2 (permalink)
No longer Registered.
 
Dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta
Model: 8330
OS: 4.5.0.138
PIN: 31a6c9c9
Carrier: Verizon BIS
Posts: 13,962
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by GCSkater View Post
I just bought a Blackberry 7290 phone off of eBay, and of course it has an IT Policy. I am not on a BEM, this phone is for personal use only. I have read the information on how to remove the IT policy, and I am having problems connecting the phone to the comp through the Desktop Manager.

I have installed both the Desktop Manager and the Blackberry OS for the 72xx. I have a USB cord that is Firmly connected to both the BB and my comp. When im looking at the Desktop Manager, i got to Options/Connection Settings and under Connection it says USB:23ca85a6. I press connect, and it says that the device is found.

Now, when i go to Application Loader, i click next, i make sure that its on USB:23ca85a6, click next and my phone shuts down, deactivating the link. I have had this scenario happen maybe 8 times.

I have tried soft reset, hard reset, and using JL_Cmder to reset it, and nothing works. I know its connected because it says its charging, but i cant access anything.


Any ideas on what i can do? Thanks in advance.
sorry to hear you are having trouble sounds like a bad device. This is why i dont buy electronics off ebay
Offline  
Old 08-24-2007, 10:59 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just to add, I have an older 7230 that sync'ed fine before, but recently its having the same peoblem that my 7290 is having. so it might not be the phone.
Offline  
Old 08-25-2007, 12:26 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 7290
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

UPDATE!

I finally got it to work, i just installed all the information onto a different computer, connected, and it asked for my password. Put in the right password and tada, connected.

Hope this helps anyone else who has had this problem.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.