BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11-12-2009, 07:37 PM   #21
swwang
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 21
Thumbs up Great release for roaming in Beijing

Please Login to Remove!

I installed the EastAsia version of 4.6.0.304, it is the best version so far for roaming in Beijing China using the AT&T BB unlimited international plan. In Automatic mode it stays on 3G from Unicom and smoothly switches to 2G (GPRS) only rarely when necessary without interrupting service. Prior to this I was using .301 from SinTel with poor results and eventually had to manual lock to ChinaMobil 2G (EDGE) for reliable service. The previous AT&T release was even worse.

Scott
Offline  
Old 11-12-2009, 09:28 PM   #22
JEEPers
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Location: NJ
Model: 9800
OS: 6.0.0.225
PIN: 22C60153
Carrier: AT&T
Posts: 144
Default

Wirelessly posted

Quote:
Originally Posted by swwang
I installed the EastAsia version of 4.6.0.304, it is the best version so far for roaming in Beijing China using the AT&T BB unlimited international plan. In Automatic mode it stays on 3G from Unicom and smoothly switches to 2G (GPRS) only rarely when necessary without interrupting service. Prior to this I was using .301 from SinTel with poor results and eventually had to manual lock to ChinaMobil 2G (EDGE) for reliable service. The previous AT&T release was even worse.

Scott
Where did u get the East Asia version? Which carrier?
Offline  
Old 11-12-2009, 10:29 PM   #23
swwang
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by JEEPers View Post
Wirelessly posted



Where did u get the East Asia version? Which carrier?
It's on the official AT&T download site, just below the multi-language version.

Scott
Offline  
Old 11-13-2009, 04:00 PM   #24
fkjr2
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Nov 2006
Location: CT
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: ATT
Posts: 1,137
Default

Thing I noticed after .304 - could be something else but If I quickly save something like change a task date or add a memo, and then pull the battery moments later, those changes I made are lost. Is this normal? Is there some sort of "timeout" for saving items prior to reset?

Thanks.
__________________
Fred
Offline  
Old 11-13-2009, 05:17 PM   #25
eizmee
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Default

does this OS work with Rogers carriers?
Offline  
Old 11-13-2009, 06:58 PM   #26
fonejunkie
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Default

Quote:
Originally Posted by eizmee View Post
does this OS work with Rogers carriers?
Yes. Just follow the instructions and be sure to remove the vendor.xml file.
Offline  
Old 11-14-2009, 04:55 PM   #27
JEEPers
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Location: NJ
Model: 9800
OS: 6.0.0.225
PIN: 22C60153
Carrier: AT&T
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by swwang View Post
It's on the official AT&T download site, just below the multi-language version.

Scott
Thanks. Didn't realize they did this for AT&T since I haven't downloaded an official OS from them in awhile. Guess I didn't realize they had a EastAsia version of the OS.
Offline  
Old 11-14-2009, 05:15 PM   #28
tamazoid
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 9700
OS: 5.0.0.680
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 85
Default

I've just upgraded to this. So far I haven't felt a difference... But I did notice that the Software Platform downgraded from OS .303 to 4.0.0.247 from 4.0.0.248.
Offline  
Old 11-14-2009, 05:41 PM   #29
tamazoid
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 9700
OS: 5.0.0.680
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 85
Default

Actually I did run into a problem... My youtube doesn't seem to work anymore... I get the message "Cannot find web address. Verify that this web address is valid".

I changed my APN to internet.com and still doesn't work.
Offline  
Old 11-16-2009, 02:26 PM   #30
lagreat
Thumbs Must Hurt
 
lagreat's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Nu Joise'
Model: Bold
OS: 5.0.0.681
Carrier: AT&T
Posts: 142
Default SOS problem

After upgrading it to this version from the last AT&T update (since pulled) my unit goes to 'SOS' more often at work. I wiped it and reloaded just to be sure and still the same. Battery pull couple of times. It gets the network if I pull battery or turn off and on under Connection -> Mobile Networks.

Anyone else getting this?
__________________
Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.
Mahatma Gandhi


Blackberry Bold on AT&T : 5.0.0.411
Offline  
Old 11-18-2009, 11:37 AM   #31
CSO
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 649
Default

From the few posts here, it appears this new release is fraught with problems. JSanders and other experts on here, what's your take?

thanks
Offline  
Old 11-18-2009, 01:13 PM   #32
jweinraub
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 121
Question

Quote:
Originally Posted by lagreat View Post
After upgrading it to this version from the last AT&T update (since pulled) my unit goes to 'SOS' more often at work. I wiped it and reloaded just to be sure and still the same. Battery pull couple of times. It gets the network if I pull battery or turn off and on under Connection -> Mobile Networks.

Anyone else getting this?
I am downloading this version now (from website since OTA doesn't work for me yet), but I can say is, I have the first version that has visual voicemail from ATT and I often get SOS when my phone has been in a crummy service area for long periods of time. For example, after work, I go to the gym, and obviously my phone is oin my pocket which is in my slacks locked in the locker. There is terrible signal in the locker room. When I leave and on my way home, I uisually phone ahead to give my wife the headsup im on my way. Usually, I have to go into the wireless options turn the wireless (network) radio off/on and it works. But it takes a LONG time to get back to 3G. It cycles gprs GPRS edge EDGE 3g 3G but takes a long time for each one until it finally gets back to normal.

What is causing this? I never seen this only after I leave the gym. Does the new version fix this?
Offline  
Old 11-19-2009, 02:33 PM   #33
whsbuss
BlackBerry Extraordinaire
 
whsbuss's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: SE PA.
Model: 9800
OS: 4.6.0.304
Carrier: AT&T
Posts: 2,791
Default

The previous .297 AT&T release has better memory management than this .304 even with the memory cleaner enabled. Also 4-5 minutes for a reboot is much too long. Anyone else considering downgrading?
Offline  
Old 11-20-2009, 11:40 AM   #34
jweinraub
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 121
Default

Is it me, or did Visual Voice Mail disappear? How do I get it back? Is there a cod file I can use?
Offline  
Old 11-20-2009, 09:36 PM   #35
binhdong
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 9
Default

From the sound of things this update seems like an epic fail. I wonder what they "updated"

But anyways...It seems as .297 has been very good compaired to this one.
Offline  
Old 11-20-2009, 10:47 PM   #36
devnull
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,339
Default

epic maybe.. lol
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 11-22-2009, 03:31 PM   #37
jzarowitz
Thumbs Must Hurt
 
jzarowitz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ...in the mid-west
Model: 9700
OS: 5.0.0.351
Carrier: ATT
Posts: 85
Default

getting java uncaught exception errors with this os
__________________
Now: ATT 9700
Then: ATT 9000, ATT 8310, iPhone (for 4d), TMO 8320, TMO 8700g
Fam: ATT 8900 (wife), ATT 9000 (dad), VZW 8830 (mom), TMO 8900 (sis)
Offline  
Old 11-22-2009, 06:03 PM   #38
Medic48
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Medic48's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mississauga, Ontario, Canada
Model: 9810
OS: 7.1.0...
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 470
Default

Downloading now... Hopefully good improvements...
__________________
Phil
Emergency Medical & Disaster Response
BlackBerry PlayBook 64GB, 9900, 9810, 9800, 9780, 9700, 9000, 8310, 8220, 8700R, 8100, 8300, 7290
Offline  
Old 11-22-2009, 11:03 PM   #39
bgkirkla
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Default

I did this upgrade and now I have several questions.

First I downloaded 4.6.0.304 and installed it per the instructions. That worked fine.
Now for my questions.

1. After I install, should I remove the OS using the Windows Add/Remove programs feature since I already installed it to my BB? I mean do I need it anymore and is it going to confuse the DM if it is still there?

2. Now, when I open DM it immediately pops up a box saying "Updated versions of the applications listed below are available for your device." It also lists "BlackBerry 4.6 Core Applications" as the application update that it found. Is it finding the new 4.6.0.304 OS that I still have installed?

3. Why do the install instructions have us click on the Loader.exe file instead of going through the DM and letting it find the new OS and upgrade that way?

4. In DM, if I click on Application Loader and then click on Update Software, it then lists 5 versions of the OS like this:

"BlackBerry 4.6(Current) 4.6.0.304"
"BlackBerry 4.6 for 9000 (Current) 4.6.0.304"
"BlackBerry 4.6(Downgrade) 4.6.0.297"
"BlackBerry 4.6(Downgrade) 4.6.0.167"
"BlackBerry 4.6(Downgrade) 4.6.0.167"

Where did it get these choices from?


Basically, I just want to know what to do after I click on the Loader.exe file and do the upgrade. Do I just leave the OS installed on my PC or do I delete it, etc...


Thanks...
Offline  
Old 11-26-2009, 07:18 PM   #40
SubieRX
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 8
Default

Did the update OTA a few days ago and everything seems to be running fine for me. I also gained a few megabytes of memory. I haven't had a long enough to determine if battery life has gotten any better... but it definitely hasn't got any worse for me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

5 pcs Excelics Semiconductor EPA080A High Efficiency Heterojunction Power FETs
$49.95
5 pcs Excelics Semiconductor EPA080A High Efficiency Heterojunction Power FETs picture1994 ECG Semiconductor 16th Edition Master Replacement Guide Cross-Reference
$20.0
1994 ECG Semiconductor 16th Edition Master Replacement Guide Cross-Reference picture2164-20 16-PIN CERDIP IBM Semiconductor 2164 64k. 2pieces
$5.99
2164-20 16-PIN CERDIP IBM Semiconductor 2164 64k. 2pieces picture57 PCS ON SEMICONDUCTOR TRANS PNP 450V 0.5A Transistors Bipolar (BJT) - Single
$10.0
57 PCS ON SEMICONDUCTOR TRANS PNP 450V 0.5A Transistors Bipolar (BJT) - Single pictureNew Old Stock GENERAL ELECTRIC 4JA3011AH1AC1 A-10/62 SEMICONDUCTOR RECTIFIER
$9.99
New Old Stock GENERAL ELECTRIC 4JA3011AH1AC1 A-10/62 SEMICONDUCTOR RECTIFIER picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.