BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 04-16-2012, 03:59 AM   #1
rayeback
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: starhub
Posts: 1
Default adding new domain to BES

Please Login to Remove!

Hi,

I just want to know if it is possible to have two domains in a BES. Here is the scenario, I have a domain controller, exchange server and a blackberry enterprise server (BES):

Lets say I am using abc.com domain and I want to add another domain xyz.com, how am I going to setup it for my BES? I want to use the two domain at the same time.

Any suggestion and help would be highly appreciated.

note: I am a newbie in setting up BES.

Thank you,

rayeback
Offline  
Old 04-16-2012, 07:55 AM   #2
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default Re: adding new domain to BES

Welcome to BBF!

Moved to the proper section.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 04-16-2012, 09:26 AM   #3
knottyrope
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: DT60
OS: 123456789
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 7,325
Default Re: adding new domain to BES

as long as it is in the same forest it will work, but users can not send from both domains as the device is only tied to one based on the primary SMTP address.
__________________
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter

Rocking the Motion with out lotion.
Offline  
Old 04-17-2012, 10:26 AM   #4
martinpas
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Location: Buenos aires, Argentina
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Claro
Posts: 75
Default

I'm agree with this reply. Also you should establish a trusted relationship between both domains, and give the same permissions to BESAdmin account. Remember, you will use the same besadmin account to manage both domains.
Quote:
Originally Posted by knottyrope View Post
as long as it is in the same forest it will work, but users can not send from both domains as the device is only tied to one based on the primary SMTP address.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 04-17-2012, 12:58 PM   #5
TargetIT
CrackBerry Addict
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 709
Default Re: adding new domain to BES

There is a difference between adding a new domain within Active Directory and simply adding in a new email suffix (and you don't have to do the first one if all you want to do is the latter). The latter requires nothing to be done on the BES, whereas the former will depend on whether it's under the same forest, part of the same Exchange Org, etc...
Offline  
Old 04-17-2012, 01:59 PM   #6
knottyrope
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: DT60
OS: 123456789
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 7,325
Default Re: adding new domain to BES

BES 5.0 supports an Exchange Resource Forest configuration.

Good article on Exchange resource forest config
Deploy Exchange 2010 in an Exchange Resource Forest Topology: Exchange 2010 Help

Multiple AD forests should be ok as long as

1) There is a two way trust between them
2) They are all within the same Exchange organization
__________________
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter

Rocking the Motion with out lotion.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads for: adding new domain to BES
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cannot upgrade to bes 5.0.3 mr5 elbutre BES Admin Corner 4 11-29-2011 04:58 AM
Compatibility BES 4.1.7 with windows 2008 R2 domain perica RIM Software 0 10-14-2010 05:47 PM
Adding an additional BES server jeffro01 BES Admin Corner 4 12-11-2008 04:06 PM
Build a new child domain, new email server and new BES. Migrate users to new BES? doctortt BES Admin Corner 2 09-11-2008 11:39 AM
BES V4 on Domino, multiple domain issue SCBerry BES Admin Corner 7 09-22-2005 04:47 PM

Honeywell PX2 Series Heavy Duty Pressure Transducer/Converter Module
$24.99
Honeywell PX2 Series Heavy Duty Pressure Transducer/Converter Module picture1PC New Novotechnik Linear Transducer LWH-0900 One year warranty fast delivery
$284.0
1PC New Novotechnik Linear Transducer  LWH-0900 One year warranty fast delivery pictureGE AC-L5 Ultrasound Transducer Probe REF 2337670
$139.0
GE AC-L5 Ultrasound Transducer Probe REF 2337670  picture5" Handheld Veterinary Digital Smart Ultrasonic Scanner Rectal Transducer Animal
$920.0
5New TDS-100H-M2+S1 Ultrasonic Flow meter Transducers Clamp on Sensor(DN15-700mm)
$372.0
New TDS-100H-M2+S1 Ultrasonic Flow meter Transducers Clamp on Sensor(DN15-700mm) picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.