BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10-20-2004, 11:20 PM   #1
bollar
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8800
Carrier: Several
Posts: 227
Default 7100t OS 3.8.0.142 now available

Please Login to Remove!

FYI, T-Mobile has released an update to the 7100t handheld software. It's version (3.8.0.142). I have no idea what it does, but the application loader reports that the following applications are updated:

BlackBerry 3.8 System Software
BlackBerry 3.8 Core Applications
BlackBerry API Library
BlackBerry Crypto 1 Library
BlackBerry Crypto 2 Library
GPRS Enhanced Roaming Enabler
User Interface

The software is available here: http://www.t-mobileapps.com/download...m?selDevice=11
Offline  
Old 10-21-2004, 12:13 AM   #2
masonfoley
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
masonfoley's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Atlanta, GA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 221
Default I'm goin' in!

Okay...I'm goin' in!

I'll let you all know if I come out the other side...
__________________
Cheers,
Mason

"If tyranny and oppression come to this land, it will be in the guise of fighting a foreign enemy. No Nation could preserve it's freedom in the midst of continual warfare." -- James Madison.
Offline  
Old 10-21-2004, 12:25 AM   #3
WorldIRC
CrackBerry Addict
 
WorldIRC's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toronto
Model: 9900
OS: 5.0.0.0
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 916
Default

Woooh.. that much closer to 4.0!
__________________
Brian Bader
MSN / Email: [email address]
AOL: WorldIRC1986
Offline  
Old 10-21-2004, 05:34 AM   #4
ajaygoel
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Model: 8100
Carrier: Cingular
Posts: 5
Default What new software?

I downloaded and installled it -- but it still says version ....128 and 140? Even though the ZIP files ends with 128, the version inside looks to be still the old one.

Am I missing something?
Offline  
Old 10-21-2004, 05:41 AM   #5
masonfoley
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
masonfoley's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Atlanta, GA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 221
Default 128

I'm in the same boat. I have 128, not 142 as implied by the file. :(
__________________
Cheers,
Mason

"If tyranny and oppression come to this land, it will be in the guise of fighting a foreign enemy. No Nation could preserve it's freedom in the midst of continual warfare." -- James Madison.
Offline  
Old 10-21-2004, 05:59 AM   #6
masonfoley
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
masonfoley's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Atlanta, GA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 221
Default

After prowling around, this appears to be newer. The first thing I checked was the speakerphone icon bug and that appears to be corrected. I'll let ajaygoel comment further since he was aware of other bugs that I wasn't familiar with.

This Cardinal fan congratulates the Red Sox. What a moment!
__________________
Cheers,
Mason

"If tyranny and oppression come to this land, it will be in the guise of fighting a foreign enemy. No Nation could preserve it's freedom in the midst of continual warfare." -- James Madison.
Offline  
Old 10-21-2004, 06:14 AM   #7
MacFly
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2004
Location: SoCal
Model: 9900
Carrier: AT&T
Posts: 104
Default

yup, i have the same issue! DL'ed hoping it would be 142, but it's still 128.

quick question, i'm trying to upgrade my desktop software.....excuse my ignorance, but can someone show me how it's done?! i'd like to upgrade to 14.

thx in advance!
__________________
~ John
Offline  
Old 10-21-2004, 06:20 AM   #8
WorldIRC
CrackBerry Addict
 
WorldIRC's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toronto
Model: 9900
OS: 5.0.0.0
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 916
Default

any major differences?
__________________
Brian Bader
MSN / Email: [email address]
AOL: WorldIRC1986
Offline  
Old 10-21-2004, 08:48 AM   #9
p_action
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: San Francisco, CA
Posts: 3
Default

desktop software doesn't look any different...still same version number in about box.

I do concur that the phone firmware seems to be newer despite the same version number reporting...aka speakerphone bug fixed! =)

that's all I needed at this point anyway.

Also now all my OS is showing up in my applications folder in the settings, where it didn't from the factory. Interesting...

-- Peter
Offline  
Old 10-21-2004, 09:03 AM   #10
jbeers
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wa state
Model: 8100
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Default Be careful - temporarily lost apps with OS install defaults

With this install (1st pass) I lost phone, browser & download fun icons. From Apps, lost tasks, notepad, and brickbreaker. From settings, lost help file. All this despite backup and restore of data. Turns out that the default upgrade checkmarks are set to REMOVE them.

details:
downloaded both install files. Desktop mgr is 3.6.3.10, not .14! Before upgrade, I was on V. 3.8.0.112 (platform 1.8.0.83) kernel v. 3.8.0.18. After upgrade, on V. 3.8.0.128 (platform 1.8.0.91) Kernel v 3.8.0.18.

So how did I get my browser, phone , and other application icons back? I just went back into desktop manager, rechecked them, and reinstalled them. Whew, what a heart attack! Not cool to find out that without the phone icon, you cant make calls! :o

By the way, this new os fixed a bug where the phone's incoming caller ID was in tiny font. Yeah. :D
__________________
J. Beers
Offline  
Old 10-21-2004, 01:09 PM   #11
jibi
BlackBerry God
 
jibi's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jibi's Secret Place
Model: 8900
OS: 4.6.1.174
Carrier: AT&T
Posts: 11,310
Default

the desktop software is the same that the handset came with on the CD (which is equiv to 3.6 SP3, i believe). the latest, from RIM, is 3.6 SP3a (3.6.3.11). i'm not sure what the discrepancy is for the ending version numbers, but i'd never get my desktop software from the service provider ;)
__________________
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and is widely regarded as a bad move.
Offline  
Old 10-21-2004, 01:15 PM   #12
bollar
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8800
Carrier: Several
Posts: 227
Default

It's not the same version number!

The old version number was 3.8.0.112.
The new version number is 3.8.0.128.

3.8.0.142 is the package number which is apparently unique to the carrier. It's confusing, but RIM has different versions for packages and the applications contained in them.
Offline  
Old 10-21-2004, 01:26 PM   #13
bimmer10
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Model: 7520
Posts: 7
Default

For some reason after I install the new software the software version does not change, it still shows 3.8.0.112.

Hmmm
Offline  
Old 10-21-2004, 01:28 PM   #14
bollar
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8800
Carrier: Several
Posts: 227
Default

Quote:
Originally Posted by bimmer10
For some reason after I install the new software the software version does not change, it still shows 3.8.0.112.
Did you run the Application Loader in the Desktop Manager?
Offline  
Old 10-21-2004, 01:31 PM   #15
callaway
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8300
Carrier: T-Mobile
Posts: 24
Default

Installing it now, but had to delete the vendor.xml file to do so. Thoughts about the upgrade:

- Hope it still works with my foreign language (German) add-on from the Vodaphone package

- Hope fixes my "freezing" of my Jabra 250

Will post results ...
Offline  
Old 10-21-2004, 01:55 PM   #16
bimmer10
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Model: 7520
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by bollar
Quote:
Originally Posted by bimmer10
For some reason after I install the new software the software version does not change, it still shows 3.8.0.112.
Did you run the Application Loader in the Desktop Manager?
I sure did and nothing, for some reason its not detecting the new software update available on my computer. When I open the app loader and I get the menu with the installed apps the system software and core applications is greyed out. Also, when I click on the details for these items and then modules, it only shows the 3.8.0.112 for both installed and available versions.
Offline  
Old 10-21-2004, 01:58 PM   #17
bollar
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2004
Model: 8800
Carrier: Several
Posts: 227
Default

Quote:
Originally Posted by bimmer10
Quote:
Originally Posted by bollar
Quote:
Originally Posted by bimmer10
For some reason after I install the new software the software version does not change, it still shows 3.8.0.112.
Did you run the Application Loader in the Desktop Manager?
I sure did and nothing, for some reason its not detecting the new software update available on my computer. When I open the app loader and I get the menu with the installed apps the system software and core applications is greyed out. Also, when I click on the details for these items and then modules, it only shows the 3.8.0.112 for both installed and available versions.
Perhaps deleting the vendor.xml file and reinstalling will work. Look for the file in C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader and delete it if it exists.
Offline  
Old 10-21-2004, 01:58 PM   #18
bimmer10
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Model: 7520
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by bollar
Quote:
Originally Posted by bimmer10
Quote:
Originally Posted by bollar
Quote:
Originally Posted by bimmer10
For some reason after I install the new software the software version does not change, it still shows 3.8.0.112.
Did you run the Application Loader in the Desktop Manager?
I sure did and nothing, for some reason its not detecting the new software update available on my computer. When I open the app loader and I get the menu with the installed apps the system software and core applications is greyed out. Also, when I click on the details for these items and then modules, it only shows the 3.8.0.112 for both installed and available versions.
Perhaps deleting the vendor.xml file and reinstalling will work. Look for the file in C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader and delete it if it exists.
BINGO! Thank you very much updating as I type. Thanks!
Offline  
Old 10-21-2004, 02:46 PM   #19
koolio
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2004
Location: Cambridge, MA
Posts: 57
Default Re: Be careful - temporarily lost apps with OS install defau

Quote:
Originally Posted by jbeers
details:
downloaded both install files. Desktop mgr is 3.6.3.10, not .14! Before upgrade, I was on V. 3.8.0.112 (platform 1.8.0.83) kernel v. 3.8.0.18. After upgrade, on V. 3.8.0.128 (platform 1.8.0.91) Kernel v 3.8.0.18.

So how did I get my browser, phone , and other application icons back? I just went back into desktop manager, rechecked them, and reinstalled them. Whew, what a heart attack! Not cool to find out that without the phone icon, you cant make calls! :o

By the way, this new os fixed a bug where the phone's incoming caller ID was in tiny font. Yeah. :D
Just upgraded both the desktop software and the O/S and noticed the same version inconsistency as jbeers. I don't think my desktop software/manager was actually upgraded b/c the version number was still xxx.10. Anyways, everything worked without a hitch but I haven't had time to test if the bugs in the previous version were fixed.

Jbeers, thanks for the tip on making sure I had browser, phone, etc. checked when upgrading to the new O/S.

bollar, FWIW, I didn't have to delete the vendor.xml file. Instead, after downloading xxx.142, I just double-clicked the executable (before connecting my handheld to the pc). After that installed, when I connected my handheld, it automatically asked me to upgrade the O/S and everything went smoothly.
Offline  
Old 10-21-2004, 03:30 PM   #20
obijohn
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2004
Model: 7100t
Carrier: T-Mobile
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by callaway

- Hope fixes my "freezing" of my Jabra 250

Will post results ...
Nope. I can verify that the upgrade DOES NOT fix the BT problem. I just tested it, and the phone still crashes.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

VINTAGE Texas Instruments TI Business Analyst - II 2 Constant Memory Calculator
$19.99
VINTAGE Texas Instruments TI Business Analyst - II 2 Constant Memory Calculator pictureKT-KEARNEY & TRECKER [Memory Board: 1-21221 Rev. 1] **WARRANTY** FAST SHIPPING
$145.0
KT-KEARNEY & TRECKER [Memory Board: 1-21221 Rev. 1] **WARRANTY** FAST SHIPPING picture1762-L24BWA MicroLogix 1200 120/240V ac power RS-232C Port 10 relay 6 KB Memory
$294.99
1762-L24BWA MicroLogix 1200 120/240V ac power RS-232C Port 10 relay 6 KB Memory picture1PC Koyo PLC memory card EEPROM 32K D4-EE-2 #A3
$82.88
1PC Koyo PLC memory card EEPROM 32K D4-EE-2 #A3 pictureXerox 6020 Memory Electric Typewriter
$143.0
Xerox 6020 Memory Electric Typewriter picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.