BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-04-2010, 07:47 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2009
Location: Westbrook, ME, US
Model: 9630
OS: 5.0.0.419
PIN: 30FF0A3B
Carrier: vzw
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS trouble with blackberryforums.com?

Please Login to Remove!

Just thought I'd post this here in case anyone else noticed issues. I was having a good deal of trouble resolving blackberryforums.com and www.blackberryforums.com this morning. It wasn't affecting all of my name servers, 3 out of 4. It was just coming back with a SERVFAIL message:

Code:
$ dig www.blackberryforums.com 

; <<>> DiG 9.4.3-P3 <<>> www.blackberryforums.com
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 25074
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.blackberryforums.com.      IN      A

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 65.175.128.181#53(65.175.128.181)
;; WHEN: Thu Mar  4 08:34:27 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 42


Fortunately I run the name servers at my isp. I just did a flushname on all of my name servers for both of those names and it came back fine. Probably just a bit of cache corruption problems on my end, but just a heads up in case anyone notices trouble.
__________________
--
Andy
Offline  
Old 03-04-2010, 09:09 AM   #2 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

I had no problems here in Afghanistan.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 03-04-2010, 09:12 AM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,807
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

I'd be betting on the cache corruption.
Offline  
Old 03-04-2010, 09:36 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

same problem here... I run my own DNS server and had to flush the cache. I'm wondering if it has something to do with this:

https://www.verisign.com/domain-name...on-center/dns-
behavior/index.html
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 03-04-2010, 01:05 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2009
Location: Westbrook, ME, US
Model: 9630
OS: 5.0.0.419
PIN: 30FF0A3B
Carrier: vzw
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I see what the problem is now. Definite misconfiguration on blackberryforum.com's side, but is also related to the verisign behavior changes.


Code:
# dig +trace blackberryforums.com @8.8.4.4 | grep black
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> +trace blackberryforums.com @8.8.4.4
blackberryforums.com.   172800  IN      NS      ns1.blackberrycenter.com.
blackberryforums.com.   172800  IN      NS      ns2.blackberrycenter.com.
blackberryforums.com.   14400   IN      A       74.86.254.234
blackberryforums.com.   86400   IN      NS      dns1.blackberryserver.com.
blackberryforums.com.   86400   IN      NS      dns2.blackberryserver.com.
Notice the dns[12].blackberryserver.com NS records. These records can't be resolved. Also, the NS records for blackberryserver.com are ns[12].blackberryserver.com, which also can't be resolved, so I believe this falls under the behavior described in the verisign notice.

So, basically, blackberryforums.com needs to drop those bogus extra NS records.
__________________
--
Andy
Offline  
Old 03-04-2010, 02:35 PM   #6 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aharrison View Post
I see what the problem is now. Definite misconfiguration on blackberryforum.com's side, but is also related to the verisign behavior changes.


Code:
# dig +trace blackberryforums.com @8.8.4.4 | grep black
; <<>> DiG 9.5.0-P2 <<>> +trace blackberryforums.com @8.8.4.4
blackberryforums.com.   172800  IN      NS      ns1.blackberrycenter.com.
blackberryforums.com.   172800  IN      NS      ns2.blackberrycenter.com.
blackberryforums.com.   14400   IN      A       74.86.254.234
blackberryforums.com.   86400   IN      NS      dns1.blackberryserver.com.
blackberryforums.com.   86400   IN      NS      dns2.blackberryserver.com.
Notice the dns[12].blackberryserver.com NS records. These records can't be resolved. Also, the NS records for blackberryserver.com are ns[12].blackberryserver.com, which also can't be resolved, so I believe this falls under the behavior described in the verisign notice.

So, basically, blackberryforums.com needs to drop those bogus extra NS records.
I would agree there is a misconfiguration. I just had to flush my cache again to get to this site. I am wonder how many others are experiencing the same.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 03-04-2010, 02:58 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I've not had a problem today -- I have a couple other times over the past couple years.

I'll pass this along to the clowns that run this joint.
Offline  
Old 03-04-2010, 04:19 PM   #8 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

I could not log on from my hotel in Rye NY this morning. Kept getting a page not found error.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-05-2010, 06:51 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2008
Location: Fort Collins, CO
Model: Z10
OS: 10.0.9.42
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 348
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I have been having problems connecting to the forums for the past two evenings (after 7:00 pm MST) from my home. I use the Comcast DNS servers.

Last night, I tried accessing the forums from my BB, using Bolt, and got the same error.

During the day (at work) it was fine.

And, now this morning from home it is fine, too.

--Ariel
Offline  
Old 03-06-2010, 12:03 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8530
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having troubles accessing this site from my PC but not on my BB. It has been happening since Thursday. I could access for a few minutes but when I would go to another page I got the error. Today I tried to get on and I did but then I got the error again.

Any Ideas? I tried clearing my history, cache, etc and nothing.
Offline  
Old 03-06-2010, 06:08 PM   #11 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

I have had trouble since about 10 AM EST today. Couldn't get on using Safari and Firefox on the Mac, Firefox or IE8 on the PC or via wap on the BB. Did the flushdns trick several times but no joy. Just now getting on tonight.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-06-2010, 06:39 PM   #12 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

when you are having issues, open a command prompt window and type this:

Code:
C:\>nslookup www.blackberryforums.com
I suspect you will get a result something like this:

"can't find www.blackberryforums.com: Server failed".
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 03-06-2010, 07:08 PM   #13 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Can't do that on a Mac though, or at least I don't know the command in OS X.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-06-2010, 07:15 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

Wirelessly posted (I'm mobile)

Hmm. I thought nslookup was available on every OS.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 03-06-2010, 07:40 PM   #15 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Tried to get it to run in Terminal and it wouldn't.

Just tried it on my other Mac and it did. Some days, it doesn't pay to get outta bed and play 'puters, does it?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-06-2010, 10:21 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2009
Location: Westbrook, ME, US
Model: 9630
OS: 5.0.0.419
PIN: 30FF0A3B
Carrier: vzw
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Everyone will continue to get the spotty performance until they fix the glue records for blackberryforums.com.

For a temporary workaround, you can add an entry in your hosts file. On a mac, open up a terminal and type all on one line:

Code:
echo "74.86.254.234 blackberryforums.com www.blackberryforums.com" | sudo tee -a /etc/hosts
(it will prompt you for your password because you need elevated privileges to edit that file)


On windows, edit the file c:\windows\system32\drivers\etc\hosts and add the line:

Code:
74.86.254.234 blackberryforums.com www.blackberryforums.com
__________________
--
Andy
Offline  
Old 03-07-2010, 12:30 PM   #17 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Thanks
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-07-2010, 05:15 PM   #18 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Can't do that on a Mac though, or at least I don't know the command in OS X.
On a Mac, all you need to do is run Network Utility and select the Lookup tab.
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 03-07-2010, 05:55 PM   #19 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Thanks for the info.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 03-07-2010, 09:43 PM   #20 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

I was unable to access this site (and only this site) from a hotel the other day too. This has happened before from home as well.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.