BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-09-2010, 04:02 PM   #21 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8530
OS: 5.0.0.395
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 234
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Yes I know what a fail is haha. I was more polling on how people were getting the fail I've gotten both the red x with the resend option and the upload sitting in limbo for hours (at which point I consider that a fail it simply isn't going to happen).
Even on some occasion's I've tried sending the photo again with the one sitting in limbo and then they both go through or just the new one.
Offline  
Old 01-10-2010, 01:08 AM   #22 (permalink)
New Member
 
jcr74's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Somewhere in the Desert, CA
Model: 8330
PIN: Ask Nicely
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Been having the same issue since upgrading to FB ver 1.7 a few weeks ago. Most days, no pics will go thru...red X usually, sometimes the infinite send as previously mentioned here. Once in a great while (sometimes even a blue moon like we had recently) I can get a photo to upload.

Seems to be directly correlated to the new FB upgrade, but only on certain devices (??) as my wifes Pearl Flip has not had an issue at all.
Offline  
Old 01-10-2010, 11:54 AM   #23 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The following worked for me that was posted on the crackberry forums:

Quote:
Goto Camera on the Blackberry, then click on Options. Then change Picture Size to Medium (1024 x 768). I was able to upload from my BB now.
I have NEVER had a problem uploading pictures until I upgraded my BB facebook app... so i'm guessing its a bug in the application where it can not optimize the photo enough for upload if the photos are set to 1600x1200. Or its Verizon and they are not allowing large photos to be uploaded.
Offline  
Old 01-10-2010, 07:50 PM   #24 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
FourtyEightFan's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Diego, CA
Model: 8320
OS: 4.5.0.81
Carrier: T-Mobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same problem with 1.7 on my 8320 on T-Mo. It worked one day just fine and then the next day it started giving me the, "A connection cannot be established to the Facebook server" error and hasn't worked since. :(

~J.
Offline  
Old 01-10-2010, 08:04 PM   #25 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by FourtyEightFan View Post
I'm having the same problem with 1.7 on my 8320 on T-Mo. It worked one day just fine and then the next day it started giving me the, "A connection cannot be established to the Facebook server" error and hasn't worked since. :(

~J.
Do the above... worked for me.
Offline  
Old 01-10-2010, 10:37 PM   #26 (permalink)
New Member
 
hempnutica's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: nw ontario
Model: 8130
PIN: 301FDA55
Carrier: bell
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it seems every second picture fails to make it to facebook. but thats the least of my issues..
Offline  
Old 01-11-2010, 07:32 AM   #27 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hempnutica View Post
it seems every second picture fails to make it to facebook. but thats the least of my issues..
Check the size of the photos that didnt get uploaded. They will be larger than the ones that made it. Change your camera settings to 1024 x 768 and try again.
Offline  
Old 01-20-2010, 04:35 PM   #28 (permalink)
CrackBerry Addict
 
wingrider78's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Lower Michigan
Model: 8320
OS: 4.5.0.161
Carrier: T-Mobile
Posts: 523
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tamakh, I doubt it can be a size issue, I just tried to upload a picture that I had used the zoom feature to take, the file is only 71k, and is 528x400 pixels...it didn't go through. I can't get one through at all anymore...kinda ridiculous...
__________________
Click HERE to access older OS versions for 8700 and 8320 devices that I have saved
Offline  
Old 01-20-2010, 05:24 PM   #29 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thats sucks. The size change worked for me. I would call your phone company to see if they messed up your account.
Offline  
Old 01-21-2010, 06:39 PM   #30 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

I tried uploading photos and seen them fail, after re-sending them once/twice they upload fine.

I have noticed the latest facebook does not always alert me for new wall posts.. I mean I receive the facebook notification but their are no new messages for me.
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 01-31-2010, 06:35 PM   #31 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9800
OS: 6.0.0.337
PIN: N/A
Carrier: digicel
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm having the same issues cnt even upload a single pic! "A connection cannot be established to the Facebook server" :(
Offline  
Old 02-01-2010, 06:53 AM   #32 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CoDudette's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Mumbai
Model: iOS
OS: 5.0.1
PIN: OT Noir.
Carrier: Vodafone IN
Posts: 1,937
Post Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

9000.(Bold)
4.6.0.303 (OS)
1.7.0.22 (FB Version)

Ok, i've had this problem too sometimes, thing is, i've uploaded the picture on fb.. it shows that it's still is uploading.. but when i check FB from my laptop it shows as uploaded, but the tags haven't come through. it is an on/off problem i've noticed :|
Offline  
Old 02-06-2010, 04:50 AM   #33 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

I sometimes have that problem on my 8900, but only when I have a low signal. Try uninstalling the app and reinstalling it.
__________________
I.Lamb
Offline  
Old 02-14-2010, 05:49 PM   #34 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
I'm trying to gather some details if you have had this problem, please post here.
I have had the upload fail more often that succeed lately.
Problems exist both in uploading from Media > Pictures > select image > Send/Share to Facebook, or if uploading direct from withIN the Facebook application itself.

What's your experience?

Device Model:
OS release (Options > About, third line down):
Facebook version (Options > Advanced > Applications):
I've got the 8330 curve. cant upload either. same error message. --only w/ fb. tried what someone said..w/ the camera thing & options, reducing size to medium,--didnt work. I'd love to be able to just take a pic w my phone and upload to fb...and send!!! but cant!
Offline  
Old 02-15-2010, 01:07 AM   #35 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

salted, as requested, it would be helpful if you would post the info requested.
Offline  
Old 02-16-2010, 10:04 PM   #36 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: US Cellular
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so basically, from what i can gather, there is no real solution only a round about fix (using the mms method) as it appears that rim is not going to make an update that will fix the problem........... i think that sums it up in a nutshell
Offline  
Old 02-16-2010, 10:41 PM   #37 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

sloppster, it might help if you posted the info requested above in the initial post, rather than just summing things up already.
Offline  
Old 02-18-2010, 10:16 AM   #38 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2005
Location: DC area
Model: 8520
Carrier: TMO
Posts: 527
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

This has happened to me just once. I had to keep clicking "resend" over and over until it worked. Facebook app does seem to be acting up more than usual lately.

T-Mobile 8520
v4.6.1.259 (platform 4.2.0.116)
FB 1.7.0.22
__________________
--
Scott!
T-Mobile 8520
Offline  
Old 03-30-2010, 02:38 PM   #39 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Changing picture size works!

I have an 8330 curve and have had this problem for a while. I just tested changing my camera options picture size to medium and uploaded just fine. Then I tried changing picture size back to large and it is still trying to upload... wait, just failed. So it seems changing picture size to medium solves the issue for me.
Offline  
Old 04-14-2010, 02:01 PM   #40 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Atlanta, GA
Model: 8330
OS: 4.5.0.186
PIN: 31CD3F4C
Carrier: Sprint
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm glad to know that I'm not the only person having this exact same problem. Has anyone been able to nail down a solution since the inception of this thread?
__________________
- Aaron, Atlanta, GA
twitter!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.