BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-04-2010, 03:23 PM   #1 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default Facebook photo upload fails?

Please Login to Remove!

I'm trying to gather some details if you have had this problem, please post here.
I have had the upload fail more often that succeed lately.
Problems exist both in uploading from Media > Pictures > select image > Send/Share to Facebook, or if uploading direct from withIN the Facebook application itself.

What's your experience?

Device Model:
OS release (Options > About, third line down):
Facebook version (Options > Advanced > Applications):
Offline  
Old 01-04-2010, 03:40 PM   #2 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

Device Model: 9700 on AT&T
OS: 5.0.0.423
Facebook: 1.7.0.22

Just tried. I took a photo and uploaded to Facebook via the camera app and it worked. I then tried to upload the same photo via Facebook itself, and that also worked.

Not sure what to tell you.
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 01-04-2010, 06:18 PM   #3 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (well lookie here!)

I have heard of this problem with intermittent users and have experienced it myself

It eventually resolved itself after awhile
__________________
ZED 10
Offline  
Old 01-04-2010, 06:20 PM   #4 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

Something to bear in mind is that Facebook updates/fixes code and hardware that impacts relatively small groups of users at any one time. So what may work for some may not work for others. Basically a rolling update so that all users aren't offline at once.

So that may be what's happening here. Tomorrow, image uploads may not work for me while they do for you.
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 01-04-2010, 08:21 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
The_conductor's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Brooklyn,new york
Model: 9630
OS: 5.0
PIN: 313D86F5
Carrier: Sprint
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Os 4.5.0.175 curve 8330 on the sprint network I haven't been able to upload pic since I updated to the newest facebook version
__________________
http://twitter.com/Rocker182

Last edited by The_conductor : 01-04-2010 at 08:23 PM.
Offline  
Old 01-05-2010, 12:51 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2007
Location: Baton Rouge, LA
Model: Z10
OS: 10.3-1052
Carrier: AT&T
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

I usually have to try it several times before it finally uploads. It's not very reliable for me. Using the Facebook for BB 1.7.
Offline  
Old 01-05-2010, 01:23 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jbairdjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lincoln, Ne
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: Verizon
Posts: 1,232
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem.
It seems with each "update" of Facebook, it gets worse.
When I open the app, it clogs my Storm 2 terribly.
The only reason I keep it on the phone is to upload photos to an album.
__________________
Blackberry Storm2 (Verizon)
7280-7780-7290-7100g-7250-8703-8830-8330-9530-9550
Offline  
Old 01-05-2010, 08:31 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
wingrider78's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Lower Michigan
Model: 8320
OS: 4.5.0.161
Carrier: T-Mobile
Posts: 523
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

8320 on tmo
OS version 4.5.0.161
FB version 1.7.0.22

I have been having trouble for the past few weeks trying to get images to upload. Multiple attempts don't work. It may work a few days from now. What I don't understand is that my wife and I have the same 8320, running the same OS version, on the same carrier and one of us can usually upload and the other cannot...we get an error message that says..."a connection cannot be established to the facebook server"
__________________
Click HERE to access older OS versions for 8700 and 8320 devices that I have saved
Offline  
Old 01-05-2010, 11:04 PM   #9 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jan 2010
Model: 7100T
PIN: N/A
Carrier: blackberry
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
I'm trying to gather some details if you have had this problem, please post here.
I have had the upload fail more often that succeed lately.
Problems exist both in uploading from Media > Pictures > select image > Send/Share to Facebook, or if uploading direct from withIN the Facebook application itself.

What's your experience?

Device Model:
OS release (Options > About, third line down):
Facebook version (Options > Advanced > Applications):
Hello sander!

its not a big problem it should be some cookies problem and do it in a correct way I mean click photo and then upload photo and chose a file and give the option everyone it will work....
Offline  
Old 01-06-2010, 12:11 PM   #10 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Grenville Jaxon View Post
Hello sander!

its not a big problem it should be some cookies problem and do it in a correct way I mean click photo and then upload photo and chose a file and give the option everyone it will work....
No it won't. Believe me, I know what I am doing, and how to do it.

Thanks.
Offline  
Old 01-06-2010, 02:09 PM   #11 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

You? Know what you are doing? Nah... I mean, seriously... all you need to do (according to Grenville Jaxon) is "click photo and then upload photo." How hard can it be?
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 01-06-2010, 02:44 PM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8530
OS: 5.0.0.395
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 234
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had this issue a lot with my 8130 in both ways to upload
Device Model: 8130 (Sprint)
OS: 4.5.0.173
Facebook: 1.7.0.22

I've had it way less on my new 8530 but it has failed a few times
Device: 8530 (Sprint)
OS: 5.0.0.395
Facebook: 1.7.0.22
Offline  
Old 01-06-2010, 02:59 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Noodle22's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: British Columbia
Model: 8520
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2,021
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ifonline View Post
You? Know what you are doing? Nah... I mean, seriously... all you need to do (according to Grenville Jaxon) is "click photo and then upload photo." How hard can it be?


Oooohhhh, click the photo, THEN upload!!!!

*face palm* Now I know why it hasn't been working!





(I'm hoping my sarcasm shows through)
Offline  
Old 01-06-2010, 03:06 PM   #14 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jbairdjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lincoln, Ne
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: Verizon
Posts: 1,232
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I believe you JSanders.
__________________
Blackberry Storm2 (Verizon)
7280-7780-7290-7100g-7250-8703-8830-8330-9530-9550
Offline  
Old 01-06-2010, 05:03 PM   #15 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Noodle22 View Post
Oooohhhh, click the photo, THEN upload!!!!

*face palm* Now I know why it hasn't been working!

(I'm hoping my sarcasm shows through)
Exactly! And yes.
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 01-06-2010, 05:47 PM   #16 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Dang, and this whole time I've been trying to use the mind-meld to BlackBerry command to do this.
Offline  
Old 01-06-2010, 05:55 PM   #17 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 01-07-2010, 01:44 PM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2006
Model: 8310
Carrier: ATT
Posts: 28
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Having same problem. Works on 9700 bold but not on 8900 curve. Same carrier, data plan and facebook version. works every time on the bold but hasn't been working on the curve for weeks.

does anyone have ver. 1.6 or 1.5 available for download?
Offline  
Old 01-07-2010, 04:36 PM   #19 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8530
OS: 5.0.0.395
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 234
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just out of curiosity how are your pictures failing to send?

I remember on my pearl sometimes I wouldn't even get an x it would just sit there with the pending icon for hours upon hours and it wouldn't show up on facebook (sometimes it did though even though the app never showed it as sent).
Offline  
Old 01-07-2010, 04:48 PM   #20 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kevinwska View Post
Just out of curiosity how are your pictures failing to send?
Failing, as in, not uploading. The message folder entry either sites with it sending ad infinitum, or gives a red X over the icon with the message, "upload failed" and the resend link is present.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.