BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-25-2007, 01:00 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile blackberry curve 8320 in canada

Please Login to Remove!

hey everyone
i just got a blackberry curve 8320. i live in toronto and am on rogers
i have set up my wifi to my home network and it seemed to be working until all of a sudden it stopped and it just wont work. ive gone through all the setups etc it says im connected to "home" but it wont let me browse the internet. i am freaking out since i paid so much money to unlock it etc so i really need it to work!
also, there was never any email set up app. when i first used it today. is this because i am not subscribed to a data plan yet?

THANKS SO MUCH
-caitlin
Offline  
Old 12-25-2007, 01:04 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Yea, you won't get email or the browser until you get the Data Plan established with your carrier.
Main Page - BlackBerryFAQ

We have a WiFi section here, also, with loads of info from others' questions.
Offline  
Old 12-25-2007, 01:09 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so i cant use WiFi at all if i don't have a data plan yet? how do people who aren't planning on getting data plans and just want to use wifi do it then?
i am confused
also once i subscribe to a data plan how do i configure that?
Offline  
Old 12-25-2007, 01:17 PM   #4 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Yes, you can use WiFi without a Data Plan...
And here is the definitive discussion of what can and cannot be done without the Data plan.
http://www.blackberryforums.com/wifi...hlight=browser
Offline  
Old 12-25-2007, 01:30 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok but i dont know how to get the wifi to work (sorry! i am extremely new to this!)
since im NOT on tmobile since i live in canada and am on rogers i cant call them... so i dont know how to do that turn on blackberry feature enabler thing.
what should i do to get my wifi to work??
Offline  
Old 12-25-2007, 01:36 PM   #6 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Oh, I guess you haven't looked at the link I posted ^^?

More specifically: How do I set up Wifi on the BlackBerry? - BlackBerryFAQ

WiFi will work. You won't get UMA on Rogers. That is the biggest limitation of not being on TMo.
Offline  
Old 12-25-2007, 01:45 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah i have done all that though
i have established a network that says home and it SAYS im connected (however if i click the manage connections thing there is a yellow dash beside Wifi "home" instead of a green check."
then if i click my browser i get this message
"You are not currently in an area that can handle data communication. As a result, the Browswer cannot retrieve any web pages."
but i am in an area that can handle data communication it just wont work!!any ideas???
Offline  
Old 12-25-2007, 01:51 PM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ohhh... if i change my default browser to Wifi Browswer and i turn off mobile network capabilities will that mean that when blackberry connects me i am using my wifi? (even though there is still a yellow dash instead of a green check mark beside my wifi)
i think this may work but just to check with you!
thanks!!
Offline  
Old 12-26-2007, 02:36 PM   #9 (permalink)
New Member
 
va2sh's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: The Great White North and Hometown USA!!!!
Model: 9500
Carrier: Rogers, Telus, Vodafone, O2, in the Great White North
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How can I change my internet (WAP) Browser to Rogers from T-Mobile? Right now it says "wap.8582/start/wml"
Offline  
Old 12-26-2007, 03:01 PM   #10 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Perfect Storm's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ottawa
Model: 8900
OS: 4.6.1.114
Carrier: Rogers
Posts: 2,467
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you have a data plan with Rogers it is automatically the Rogers version, although it will always display the logo of the original device branding.
__________________
www.petermac.ca - Photo wallpapers only in BlackBerry Internet Browser
www.BBeXtras.com - Photo wallpapers sent to your BlackBerry
BlackBerry Themes
Offline  
Old 12-26-2007, 11:45 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy JSanders:

JSanders:
i just looked at your direction thing again (How do I set up Wifi on the BlackBerry? - BlackBerryFAQ)
and i encounter a problem as early as step 3. when i check off Wifi, i do not recieve a green check mark right away as you have shown in the screenshot. i get a yellow dash.
this is why it wont work at all and i have tried everything i can not figure out why it wont work because it says im connected to home but wifi just isnt on or working
PLEASE IF ANYONE CAN HELP ME THANKS SO MUCH!!!
Offline  
Old 12-27-2007, 12:10 AM   #12 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

It's likely a problem with your router.

Have you tried connecting to wifi without your sim card installed? If you are connected properly you should be able to connect.
Offline  
Old 12-27-2007, 12:17 AM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just tried connecting without my sim card. its the same deal as before where it says im connected but the wifi logo thing is faded out and it has the yellow dash instead of the green check etc
how do i fix the router problem? does having an apple router have anything to do with it?
thankyou!!
Offline  
Old 12-27-2007, 12:22 AM   #14 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

An Apple router is likely the problem. There are known issues between the Apple routers and the wifi BB's.
Offline  
Old 12-27-2007, 12:24 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

its not really something i can replace. is there any way of making it work??
we may have a spare linksys one around the house. but is it possible to set that one up just for me and then have everyone else use the apple one? i paid a lot of money to get this phone without the plan to use in canada so its really not something i can just return or not worry about
thanks for your help
Offline  
Old 12-27-2007, 12:29 AM   #16 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

The Linksys one would work much better (unless it's an old wireless-b model.)
Offline  
Old 12-27-2007, 12:31 AM   #17 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Like John said the Linksys is better and also get the latest firmware for it before you attempt to use it.
Offline  
Old 12-27-2007, 12:33 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so theres no way of making the apple one work? its a router used by 4 people so it is probably that possible to switch it.
lets say i do switch it though, what firmware do i need to make sure is updated? (haha.. sorry i dont know about any of this stuff)
thanks
Offline  
Old 12-27-2007, 12:34 AM   #19 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

You need to use the latest from Linksys. Get the model number and version number off the label on the underneath side and then go to the Linksys website and get the latest firmware for it.

What is the model number and version number?
Offline  
Old 12-27-2007, 12:36 AM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Dec 2007
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im not near it right now so im not sure but im going to look into it more in the morning and see if its possible to change it. ill write back once i change it to let you know if it works. thanks for all your help though!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.