BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-26-2008, 04:51 PM   #61 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Quote:
Originally Posted by Calvin413 View Post
TMO says that a QOS of 85% is needed to resolve the dropped calls and call quality issues.

Comcast may not be able to deliver just by the nature of the architecture, but they are due onsite here Sunday, and we'll keep you posted. I may have to do DSL, as FiOS is not available here, or worse, forgoe the H@H!!
Considering Comcast provides VOIP service, that's a little disappointing. But some networks are older than others and it does depend on what your neighbors are doing.

DSL isn't too bad an alternative although my experience with DSL was a lot of times when it just wouldn't connect at all. But that was about 6 years ago.
Offline  
Old 07-27-2008, 12:28 PM   #62 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have upgraded my service to 16MBps and still no change in UMA performance. I am so appreciative to the forum for helping me to troubleshoot and identify where my problem is.

Here is the latest VOIP test, PRIOR to the Comcast Technician visit: MySpeed Detail Analysis

I will restart my PC and redo the test b4 any changes are made and rerun the test, to see if at least the speed results change.
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-27-2008, 06:03 PM   #63 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Calvin413 View Post
I have upgraded my service to 16MBps and still no change in UMA performance. I am so appreciative to the forum for helping me to troubleshoot and identify where my problem is.

Here is the latest VOIP test, PRIOR to the Comcast Technician visit: MySpeed Detail Analysis

I will restart my PC and redo the test b4 any changes are made and rerun the test, to see if at least the speed results change.
Wow, your "pause" graph is averaging maybe about 250 ms. The graph I get averages about 5 ms.

Note this comment from that website: "If you see many TCP pauses exceeding 80-100ms then it is likely that the connection test is spending more time waiting for data than moving data."

Hey, I just noticed it says your download speed is: 806 Kbps (socket test)
Hardly within spec there.

Last edited by monkeypaw : 07-27-2008 at 06:07 PM.
Offline  
Old 07-27-2008, 10:46 PM   #64 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

Quote:
Originally Posted by monkeypaw View Post
Wow, your "pause" graph is averaging maybe about 250 ms. The graph I get averages about 5 ms.

Note this comment from that website: "If you see many TCP pauses exceeding 80-100ms then it is likely that the connection test is spending more time waiting for data than moving data."

Hey, I just noticed it says your download speed is: 806 Kbps (socket test)
Hardly within spec there.
I've got some real issues here!!

Rain caused rescheduling, thus no change in my situation.

How do you spell frustrated?
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-28-2008, 12:45 PM   #65 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK. Here's the update, and again, I am deeply indebted to you guys helping me to pinpoint my problem. I have been sooooo frustrated with this since 9/07, and nobody, not TMO or Comcast was able to help me as you have. Special shout out to John Clark and to monkeypaw; Thanks a million!!

Comcast was onsite today and says that there is a problem in the line, as my upstream is 54 at the modem and 60 at the line.

The call has been elevated to the Line Tech, who are scheduled to be onsite tomorrow.

What do you think??

Ca
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-28-2008, 01:03 PM   #66 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

I think you are on to something!
Offline  
Old 07-28-2008, 01:42 PM   #67 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles
Model: None
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 1,638
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cool. Now that you know where the problem is, they can't point fingers elsewhere. Hope it is a fixable problem.
Offline  
Old 07-29-2008, 10:14 AM   #68 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Good Morning All!

I am not sure if the work is in progress or not, but I have recently seen the b est numbers since we started down this path:

Download speed 16872 Kbps (socket test)
Upload speed 3036 Kbps (socket test)
Quality of service 70 %
Maximum delay 214 ms
Round trip time 34 ms
Upstream jitter 0.8 ms
Upstream packet loss 0 %

Delay #'s still don't look great, so it may be that this snapshot is not totally representative of any change in service, maybe representative of network activity(?).

I am also running a smokeping per dslreports for the next 24 hours so I will see any outages disconnects, etc., giving me a better idea if and when any work IS being performed.

TTYL
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:33 AM   #69 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

11:33

Download speed 20204 Kbps (socket test)
Upload speed 3212 Kbps (socket test)
Quality of service 78 %
Maximum delay 214 ms
Round trip time 38 ms
Upstream jitter 0.6 ms
Upstream packet loss 0 %
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:40 AM   #70 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Download speed 6676 Kbps (socket test)
Upload speed 3134 Kbps (socket test)
Quality of service 0 %
Maximum delay 811 ms
Round trip time 64 ms
Upstream jitter 0.6 ms
Upstream packet loss 0 %
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-29-2008, 10:42 AM   #71 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Smokeping report:

SmokePing Latency Page for e00ac6cc815a28a3c774db89bc494aa4
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Old 07-31-2008, 10:52 AM   #72 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Calvin413's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Philadelphia, PA
Model: 9780
OS: 6.0.0.570
Carrier: T-Mobile
Posts: 85
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So the saga continues...

Comcast cannot guarantee a QoS of 85% just by the nature of the architecture.

What are you guys using for Internet Service that this VoIP/UMA technology works for you and not for me?
__________________
even a wise man can learn from a fool... thanks for showing up!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.