BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-01-2008, 08:01 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wi-Fi question

Please Login to Remove!

Hi,

I just got t-mobile 8120 , no data plan, no t-zones, nothing. The same question I had a month ago..how do I connect to free wi-fi? When I'm trying to connect it does say I'm connected, but when I open browser and input a web address it says "error connecting to/finding server or smth..
This is when I had default set to hotspot browser.

Now, I did read posts and some of you saying to use wi-fi browser to connect. However, I dont have it. What I have is:

Options - Advanced Options - Browser:
Default browser configuration: I just have 1) Hotspot Broswer and 2) t-zones,
Default WAP browser: only t-zones.

In the list of Service Books, I have:
1) T-mobile USA WAP 2 Browser Config
2) T-mobile USA WAP2.0 transport
3) MMS config
4) WAP push config
5) Wi-Fi TCP/IP Broser
6) Wi-Fi TCP/IP Transport

Do I have to have any other service book sent to me?
I think it did not have UMA symbol when i was connected..just edge and wi-fi symbol.
Any advices? Links?
Thanks!
Offline  
Old 05-01-2008, 08:09 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,667
Post Thanks: 1
Thanked 84 Times in 65 Posts
Default

The Hotspot browser IS the wifi browser.
Offline  
Old 05-06-2008, 11:19 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
digitalextremes's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Somewhere between work and home
Model: 8900
Carrier: Robbers
Posts: 198
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

check for MAC filtering on your router....maybe you are seeing the network and can connect but cannot surf. Make sure your Wi-Fi icon lights up when you think you are connected and it's not greyed out, also you'll see your carrier's name on the display change to your router's SSID when you are connected, if all of that works then you should be connected as long as you have internet connectivity
__________________
BB Abuser

Last edited by digitalextremes : 05-06-2008 at 11:21 AM.
Offline  
Old 05-22-2008, 09:00 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: mobiphone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SciFi08 View Post
Hi,

I just got t-mobile 8120 , no data plan, no t-zones, nothing. The same question I had a month ago..how do I connect to free wi-fi? When I'm trying to connect it does say I'm connected, but when I open browser and input a web address it says "error connecting to/finding server or smth..
This is when I had default set to hotspot browser.

Now, I did read posts and some of you saying to use wi-fi browser to connect. However, I dont have it. What I have is:

Options - Advanced Options - Browser:
Default browser configuration: I just have 1) Hotspot Broswer and 2) t-zones,
Default WAP browser: only t-zones.

In the list of Service Books, I have:
1) T-mobile USA WAP 2 Browser Config
2) T-mobile USA WAP2.0 transport
3) MMS config
4) WAP push config
5) Wi-Fi TCP/IP Broser
6) Wi-Fi TCP/IP Transport

Do I have to have any other service book sent to me?
I think it did not have UMA symbol when i was connected..just edge and wi-fi symbol.
Any advices? Links?
Thanks!
i got the same problem as yours and havent solved it. Have you worked it out?
Offline  
Old 05-22-2008, 12:45 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: T-mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by silverlight View Post
i got the same problem as yours and havent solved it. Have you worked it out?
wi-fi works w/o data plan subscription. It depends on a network i guess. I'm able to browse internet, log in into my gmail account. no problem. I had "data enabled" on my 8120. Hope I wount be charged for anythign extra.
Offline  
Old 05-23-2008, 09:10 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2005
Model: 8320
Carrier: HK CSL
Posts: 505
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SciFi08 View Post
wi-fi works w/o data plan subscription. It depends on a network i guess. I'm able to browse internet, log in into my gmail account. no problem. I had "data enabled" on my 8120. Hope I wount be charged for anythign extra.
It's better to see WiFi and BB-Charge separated.

You see a WiFi symbol in your BB Browser when you are using the WiFi network, so you can be sure your actions do not use the data plan or any other kind of data connection.

If you want to you can also deactivate GPRS connections in your BB's settings.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.