BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-05-2009, 11:35 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 8820
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WiFi not working

Please Login to Remove!

Hi, already tried to browse your database for a solution but there is no real help coming up yet.

I have an issue...I am trying to connect to my WiFi router but it looks like the it is not connecting. When looking into connection manager my network is confirmed with a green hook (Orange UK) on the right hand side. Bluetooth is enabled and active as well but WiFi is coming up with a yellow circle with a dash in its middle. My routers name was found and is visible, I was also able to enter WEP/WPA information but does not look like its connecting. Have already changed browser settings to Wifi but its still connecting using GPRS.

Any ideas? All other devices (laptop, internet radio) are connecting to WiFi without any issues.

Thanks in advance
Marc
Offline  
Old 02-05-2009, 02:11 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
wingrider78's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central Lower Michigan
Model: 8320
OS: 4.5.0.161
Carrier: T-Mobile
Posts: 523
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (8320 Titanium)

Try disabling your security on the router for a moment and then connect the bb to it as an open network. If it connects then, you may just have to play around with different security settings to get them to play nice together. First thing I'd try is making it an open network and see if you can get it to work though.
__________________
Click HERE to access older OS versions for 8700 and 8320 devices that I have saved
Offline  
Old 02-18-2009, 01:50 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto
Model: 8220
PIN: N/A
Carrier: Rogers Wireless(prepaid)
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

from the main menu

go to the options menu>>advanced options>> browser>>default browser configuration, and select "hotspot browser"

also in the options menu go to>>mobile network>>data services and select "on"

then go to setup>>wi-fi setup(same place where you can scan for a connection), there is a button at the bottom which reads "wi-fi hotspot login". once you have your wi-fi setup(as you already have), go there and click that button. you will get a message stating that you are now connected to the internet. now when you load your browser app(i like opera mini) it will function as it should.

to ensure you are actually using the wi-fi connection(and not the service providers connection) try it with your mobile network disabled and only your wi-fi enabled. that is under 'manage conections'

PS. i have a pearl flip (8220)

reply if this helps you, since i just figured it out on my phone.

Last edited by 5udhir : 02-19-2009 at 12:33 AM.
Offline  
Old 02-23-2009, 08:07 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Model: 12546
PIN: N/A
Carrier: Akash
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

here is a button at the bottom which reads "wi-fi hotspot login". once you have your wi-fi setup(as you already have), go there and click that button. you will get a message stating that you are now connected to the internet. now when you load your browser app(i like opera mini) it will function as it should.
__________________
seo success
Japanese acupuncture
Offline  
Old 02-23-2009, 06:26 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dhollins's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mississippi
Model: 9700
OS: 5.0.0.330
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 260
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I couldn't get my 8900 to get "UMA" for a few days until I upgraded my firmware to the latest build.

My router is a WRT 110 and the latest build is Ver.1.0.05 (Buid 03). If anyone has the same router, you can get the update at

Linksys by Cisco - WRT110 Support
__________________
The BEST place to start IS.....
http://www.blackberryforums.com/search.php

FOLLOW ME ON TWITTER
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.