BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-18-2009, 02:37 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default When Am I Using Wifi?

Please Login to Remove!

I have a Blackberry Bold with AT&T's data plan. I've been able to connect to a variety of networks with no problem, but it seems that some apps simply won't use Wifi.

First of all, my primary portals to the internet are MediaNet and the Browser that came with the phone. These are the first two icons in the attached WebMenu.jpg screenshot. I never get wifi in MediaNet, as indicated by the 3G symbol in the upper right hand corner of the MediaNet3G.jpg screenshot. This is also the case with the CingularVideo app (where I could really use the speed of wifi). Any idea why?

I generally get wifi as indicated by the highlighted wifi symbol in the upper right hand corner of BrowserUsingWifi.jpg. Sometimes it switches back to 3G for no apparent reason, though. I check the wifi on the home menu, and it looks fine. I go back to the same page on the browser, and it displays using wifi. I don't *think* it is glitches on the network - but is there a definitive way I can check? (I've looked at the log in my router and I don't see the connection dropping and being re-established.)

Finally, there are times when I appear to be connected to a network, but I'm really not. The network name appears in the middle of the screen, but the wifi icon is greyed out. See the WifiConnectedDisabled.jpg attachement.
Attached Thumbnails
When Am I Using Wifi?-webmenu.jpg  When Am I Using Wifi?-browserusingwifi.jpg  When Am I Using Wifi?-medianet3g.jpg  When Am I Using Wifi?-wificonnecteddisabled.jpg  
Offline  
Old 06-23-2009, 09:53 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think the data plan is required for some app. I had the same problem with the gmail app. Once I turned the data plan on it worked.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

TI K6F8016U6B CMOS Static RAM 512kx16 Bit Memory ICs SMT BGA48 - NOS Qty 13
$39.0
TI K6F8016U6B CMOS Static RAM 512kx16 Bit Memory ICs SMT BGA48 - NOS Qty 13 pictureHigh Speed Mini USB 2.0 MicroSD TF T Flash Memory micro sd Card Reader
$0.01
High Speed Mini USB 2.0 MicroSD TF T Flash Memory micro sd Card Reader pictureHigh Speed Mini USB 2.0 Micro SD TF T-Flash Memory Card Reader
$0.01
High Speed Mini USB 2.0 Micro SD TF T-Flash Memory Card Reader pictureLECROY MM8103A MEMORY CAMAC MODULE PLUG IN
$50.0
LECROY MM8103A MEMORY  CAMAC MODULE PLUG IN pictureNEO-7M GPS Module Built-in Data Memory with Antenna and USB2TTL Replace NEO-6M
$19.05
NEO-7M GPS Module Built-in Data Memory with Antenna and USB2TTL Replace NEO-6M picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.