BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-20-2009, 07:16 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Shall I throw out this piece of junk [ 8320 wifi issues]

Please Login to Remove!

Please excuse my language and frustration but my Blackberry experience has not been that great recently. I bought this soft unlocked phone from one of the stores on ebay and have not been able to get wifi working. I have gone over several forums relating to similiar issues.

The issue
BB seems to detect all networks but is not able to connect to them and mostly results in "Association Failed". BB can see the gateway mac

Things I have tried
1) Make the network "Open"
2) Tried WEP encyption
3) Ensured MAC filtering is disabled
4) Enabled MAC filtering to see if the bb shows in disable mac addresses list
5) Tried Different Channels
6) Removed SIM -> Reloaded BB -> Even without SIM it detects but doesnot associate
7) Tried with SIM on which there is BES DATA Plan (No Luck)
8) Upgraded OS
9) Manually Configured the IP Addresses, Subnet mask, Gateway and DNS but no luck
10) Ensured the two service books are there, Ensured the Browser is "HotSpot Borwser"


Tried Nokia phone and it connected in the first shot over network. No hiccups and no annoyance.

I am not sure what other things i should try to make it working. The only thing i could think of now is to get a sniffer and see what and where the issue is. I was hoping OS upgrade would fix the issue but that didnot help at all. Should setting up a wifi be such a pain? It seems lots and lots of people are having similar issues with 8120, 8320, 8820 and so on....

any ideas, leads, hints, comments, suggestion would be much appreciated

________________________________
Blackberry 8320
smartphone (EDGE, Wi-Fi)
v4.5.0.174 (Platform 2.7.0.105)
*********
********
WLAN Version: 2.3.0.82
________________________________
Offline  
Old 11-20-2009, 09:31 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
flash24's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Antonio, TX
Model: 9930
OS: 7.1
PIN: 3319688F
Carrier: Verizon
Posts: 2,178
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried connecting on a different router like Starbucks or something? If it didn't connect then you might have a faulty device. I don't know what else I can tell you, it seems like you tried pretty much everything.
__________________
http://twitter.com/billydasco

Proud to Serve USAF
Offline  
Old 11-22-2009, 07:37 AM   #3 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

Ever reboot the router?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 11-22-2009, 08:12 AM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Any possibility that this eBay purchased BlackBerry was defective?

Been known to happy. Contact the seller.
Offline  
Old 11-22-2009, 08:24 AM   #5 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

What do the indicators at Manage Connections say, do you get a white dash next to WiFi setting, a red bar, or what?

Do you have a BlackBerry Data Plan on the account?
Offline  
Old 11-24-2009, 09:09 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried pretty much every thing except testing it at starbucks. I am thinking the wifi on this device is bad.

I will update you all on this once I test it out tomorrow ;)
Offline  
Old 11-24-2009, 10:22 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

but no answers to the questions...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.