BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-05-2009, 12:12 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UMA Connected; WiFi Connected...Cannot make Calls or Send Emails BBM's

Please Login to Remove!

Hi, I have an 8900 on Rogers network and i am connected to "UMA" (not "uma") and "WiFi" is bright white. I have opened all the relevant UDP/TCP ports (500, 53, 4500, etc); i have ipsec enabled...but when i try to send an email or a Blackberry Messenger, or make a call, i cannot. Making a call results in a "Call Failed" message, and send emails, IM's results in a clock icon and the message not going through. As soon as the BB rolls back to EDGE, all messages complete and call can be made....

Oh, i should mention that for the first minute or so under "UMA" and WiFi, i can send email and IM's, and make calls, then it stops allowing me to (even though UMA is still connected etc.)

Any suggestions?
Offline  
Old 12-05-2009, 12:22 PM   #2 (permalink)
BlackBerry B Boy
 
jeremyckitching's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Model: 9700
OS: 5.0.0.415
PIN: 215BE1F8
Carrier: T-Mobile U.S.A.
Posts: 4,243
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you already done a hard reset, where you remove the battery from the device for 20 seconds then reinsert?
Offline  
Old 12-05-2009, 12:44 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, hard reset has been performed multiple times. Every time i tweak the router, i remove the battery on the 8900 to reset the device.
Offline  
Old 12-09-2009, 08:06 AM   #4 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Mar 2007
Model: Z10
OS: 10.1.0.19
Carrier: Fido
Posts: 1,068
Post Thanks: 6
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

I never had any problem with any device (8520,8900..) with wifi and uma. Needless to say that I have never opened any port as well. I connect to wifi and set device to wifi preffered. That's it.
Offline  
Old 12-12-2009, 06:07 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: t mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[quote=adamreyna;1521296]Hi, I have an 8900 on Rogers network and i am connected to "UMA" (not "uma") and "WiFi" is bright white. I have opened all the relevant UDP/TCP ports (500, 53, 4500, etc); i have ipsec enabled...but when i try to send an email or a Blackberry Messenger, or make a call, i cannot. Making a call results in a "Call Failed" message, and send emails, IM's results in a clock icon and the message not going through. As soon as the BB rolls back to EDGE, all messages complete and call can be made....
Offline  
Old 12-12-2009, 06:36 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2009
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: t mobile
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i cannot make a call with uma wifi how to solve the error code w006.1
Offline  
Old 04-29-2010, 10:51 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Colorado
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Uma

If you got WiFi but no UMA then reset your ISP modem and see what happens. The error w006.1,2 or 3 is with not connecting with the net.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.