BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-18-2010, 05:40 PM   #1 (permalink)
sbi
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default New to BB (AT&T 9700) and frustrated with Wi-Fi

Please Login to Remove!

Hello everyone,

I've had my 9700 for 3 days now and having some issues with Wi-Fi (I have other issues, but I'll keep them for the correct page ).

I am able to detect my home wireless, I am even able to connect to it, but for some reason I cannot use the browser (changed to Hotspot)...it starts searching but then stops and says it cannot find the server.

What am I doing wrong? What other settings do I need for that (BIS)?

Thanks in advance.
Offline  
Old 03-18-2010, 06:03 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

sbi, for the WiFi Hotspot browser, make certain it is set, reboot the device by a powered on battery pull and once up again, try the browser now.

You can also try to use the Opera Mini browser.
Opera Mini & Opera Mobile – Download
Offline  
Old 03-19-2010, 10:23 AM   #3 (permalink)
sbi
New Member
 
Join Date: Mar 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you JSanders! I'll look at the Opera Mobile, maybe I'll like it better.
In the mean time, the problem is solved
Here is what was wrong:
I have two routers (long story) - one is wired, a switch behind it, and behind the switch I have a wireless router.
Turns out, the DHCP in the main (wired) router was limited to 6 clients, thus when the BB connected to the network it acquired the IP from the wireless router which serves as a hotspot.
I changed the number of clients in the main router, disabled DHCP in the wireless, and now BB is connected with a green mark and browser works just fine.

Thanks again!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.