BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   WiFi HotZone (http://www.blackberryforums.com/wifi-hotzone/)
-   -   Problem with wifi connection!!! (http://www.blackberryforums.com/wifi-hotzone/243805-problem-wifi-connection.html)

ilovenapoli85 01-20-2011 05:35 PM

Problem with wifi connection!!!
 
Hello everyone I have a problem with my BB 8900 Curve and the WiFi connection (I have no data plan with my carrier).
Let me explain the problem.
The connection works wonders. Everything from the browser to the various applications that have as an option the possibility to use the wifi.
Only after a certain time not specified (+ or - 30-40 minutes) applications that use the wifi do not work anymore, indicating the connection failure while the browser continues to function properly!
The only way to reoperation for other applications 30 40 minutes to restart the phone!
How do I fix this problem?
I did the "telnet" test and the screen is black ... I have the bullet markers of gray wifi, hotspot browser set to (only choice). I also tried other connection in the office at the home of friends on the road but all give the same problem.
Below I copy the the wifi diagnostics:

CURRENT VIEW: dlink
SSID: dlink
AP MAC Address: 00:19:5 B: 00D6: 15
TYPE OF PROTECTION: none
ASSOCIATION [v]
AUTHENTICATION [v]
Local IP Address: 192.168.0.146
LEVEL: -78 dBm
SPEED 'data connection: 54 Mbps
STATUS: CAPTURED NETWORK
REASON Authentication failed: Network Type: 802.11 b / g
Network channels: 11
ENCRYPTION PAIRWAISE: NO
ENCRYPTION GROUP: NO
Address to appear GATEWAY: 192.168.0.1
DHCP: [V]
DNP PRIMARY: 83.103.25.250
SECONDARY DNS: 192.168.0.1
DNS Suffix: fastwenet.it
SUBNET MASK: 255.255.255.0
SERVER DOMAIN SUFFIX:
CERTIFICATE: DOES NOT: NOT APPLICABLE
CODE HOTSPOT: (BLANK)
HOTSPOT MESSAGE: NOT APPLICABLE
STATE HOTSPOT: NOT APPLICABLE
VPN
CURRENT PROFILE: (BLANK)
Concentrator ADDRESS: (Blank)
CONTACT: [/]
AUTHENTICATION: [/]
IP protected devices:
STATE: VPN PROFILE NOT FOUND
Concentrator SOLUTION: [/]
Concentrator IP: (blank)
Primary DNS: (blank)
Secondary DNS: (blank)
DNS Suffix: (blank)
PROTECTED SUBNET MASK: (BLANK)
NEW TRIAL: (BLANK)
DURATION OF SESSION: (BLANK)
GO BACK TO:
Failed attempts to access 0
CERTIFICATE: DOES NOT APPLY
TOKEN SOFTWARE: EMPTY

Dubdub 01-20-2011 06:55 PM

Re: Problem with wifi connection!!!
 
Lack of a BB data plan is probably the main issue as you need the proper WiFi service books. Try resetting your browser the the "hotspot" browser. You could also try installing OperaMini (use Google to find it).

In any case, you will be very limited in what you can do without the BB data, i.e. no email, no BBM, no Facebook, no maps, etc.

ilovenapoli85 01-21-2011 02:30 AM

Re: Problem with wifi connection!!!
 
Hello thanks for the reply but I do not think the problem is the browser. Why is the only thing that keeps running after an hour that I'm connected via WiFi. The programs that no longer work. For example wheater Well after an hour no longer works due to lack of connection (even if they are plugged in), logical mail no longer works (even if they are plugged in), kayak does not work anymore (even if they are plugged in). The only thing that keeps running for as long as I want is just the browser.
I am aware that without a data plan, many applications do not work, but what I find strange is that if these applications work with WiFi for an hour to two hours should continue to work forever ...
It makes no sense that works a little and then no more. If the problem is in the connection should not just work!
I think it is as if after a while that I'm connected there are communication problems between Blackberry and wireless router. I tried different connections, but all lead to the same problem .... have any ideas??
:cry::cry::cry:


All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.