BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-18-2012, 05:29 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
jpb39's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Lugdunum
Model: 9900
OS: 7.1.0.825
Carrier: SFR/Giffgaff
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry infrastructure connecting error?

Please Login to Remove!

I have an 8900 connecting to a WiFi network on home router with WPA2 security. The network shows up as active under Services Status and LogicMail can send and receive over the network when it is set up to use WiFi only. However, the WiFi logo is 'grey', the connection status is a 'dash' rather than a 'check', both reflecting the fact that the Blackberry infrastructure returns a connection error when attempting to access BIS via the WiFi connection.

The 8900 is on a data plan, with data enabled. At some point in the past, it connected to BIS via WiFi. A 9700 with the same provider has no difficulty accessing BIS over the same network. I have tried different versions of the 8900 OS, and deleted the Wi-Fi TCP/IP Transport [WPTCP] service book.

Thanks for any suggestions.

JPB
Offline  
Old 07-18-2012, 07:57 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default Re: Blackberry infrastructure connecting error?

Have you called your cell carrier "Giffgaff" to make sure that the Blackberry data plan is active?

Have you tried resending service books (see the FAQ)?

Have you tried a battery pull?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 07-18-2012, 10:17 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
jpb39's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Lugdunum
Model: 9900
OS: 7.1.0.825
Carrier: SFR/Giffgaff
Posts: 22
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Blackberry infrastructure connecting error?

Thanks for the quick reply. I've tried everything I could think of: (re)installing the latest OS, rolling back to the last version supported by the local operator, installing a hybrid with components from later OS versions, deleting the WiFi service books, asking the network to resend the full set of service books, scanning for the network and also manually adding it, changing the router password and security setting. And of course lots of battery pulls along the way.

There may be an incompatibility with the router (an Apple Airport Extreme running an 802.11n network in b/g compatibility mode) or possibly the channel automatically selected by the router. The odd thing is just that LogicMail in WiFi mode happily connects (and fails once WiFi is disabled), so it is somehow the infrastructure connection that is problematic.

JPB
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Blackberry infrastructure connecting error?
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error Compiling Desktop USBSample robertmills Developer Forum 2 02-15-2010 02:35 PM
BES 5.0 Exchange/Domino final documentation posted illy BES Admin Corner 9 05-12-2009 11:16 AM
Perform a cutover to another BlackBerry Enterprise Server in IBM Lotus Domino hdawg BES Admin Corner 3 04-25-2008 09:47 AM
DB Upgrade Failed. Error Executing SQL statement SimonMac BES Admin Corner 18 09-27-2007 08:03 AM
Mark Rejhon's Top 7 Most Important BlackBerry Requests for RIM's Growth Success Mark Rejhon General BlackBerry Discussion 15 06-06-2007 03:30 AM





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.