BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-22-2007, 09:20 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 8820 Wifi Opera

Please Login to Remove!

I cant seem to get Opera Mini to work over Wifi on my 8820. IT works in the BB browser but not opera, is there a setting that has to be changed? Or is it not supported yet?
Offline  
Old 09-22-2007, 09:26 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
penguin3107's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Model: iOS 5
Carrier: VZW
Posts: 11,701
Post Thanks: 1
Thanked 237 Times in 219 Posts
Default

I don't think Opera Mini can utilize the WiFi funtionality of any BlackBerry yet.
__________________
BCSA
BES 5.0.3 MR4 :-: Exchange 2007 SP3 RU3
http://port3101.org
Offline  
Old 09-22-2007, 09:26 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I guess I am just confirming this then, thanks
Offline  
Old 09-22-2007, 09:28 PM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

Read this thread please. I do not use Opera so I can not vouch for it.

http://www.blackberryforums.com/gene...ing-login.html
Offline  
Old 09-23-2007, 09:35 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is there a reason it doesn't work. Is opera working on a solution?
Offline  
Old 09-23-2007, 09:55 AM   #6 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

I think you would have to ask them.
Offline  
Old 09-23-2007, 11:31 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Location: So Cal
Model: 9000
Carrier: TMo/AT&T/Voda/3HK
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you using the latest Opera Mini 4 Beta? I am using it on an 8820 and the responsiveness of the browser and speed in which it brings content to the display indicates it may be using the WiFi. I have confirmed it does use WiFi by turning off carrier's data/edge connection. Opera continues to work with no problem.
__________________
Using 8220/9530/9000/8120/8820/8320/8800c/8100t/8700v/8900/9630
Offline  
Old 09-23-2007, 12:10 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Cingular
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using the beta 2 verison and it for sure isnt working over wifi. Also though only sometimes does the bb broswer work over wifi and only for certain sites. Maybe I am doing something wrong. Any ideas?
Offline  
Old 09-23-2007, 12:20 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: cleveland, ohio
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i am having the same problems. when i use the normal version high bandwidth it cannot connect to the network. when i try the low version same thing. when i try beta two it errors out since it cannot connect. When i try to load the downloadeable blackberry version i cant upload it. i am in the same boat. i have found you can change the bb browser to act like ie and that helps surfing some websites. i am trying to get zecco.com to work on my BB. I am new to blackberry but not to smartphones so i dont know. now through all of these trials i cannot remember if i tried it over the edge network or just wifi. but this is on the 8320

Last edited by semaj : 09-23-2007 at 12:24 PM.
Offline  
Old 09-23-2007, 12:26 PM   #10 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

This just worked for me on an 8320. Download Opera Beta 4; turn off mobile network (T-Mobile) and then wait a few minutes.

It is working fine on WiFi.
Offline  
Old 09-23-2007, 12:27 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Location: So Cal
Model: 9000
Carrier: TMo/AT&T/Voda/3HK
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm..Couple of thoughts...none of which may make a difference.

1. Insure the Settings of Opera include the Network Protocol of 'HTTP'.
2. I actually downloaded the beta over the WiFi using a saved and active WiFi profile. Not sure if that could do it (can't believe it would) and then run the app for the first time over WiFi. All installation, setups and connections I answered with the defaults while using the active wiFi.
__________________
Using 8220/9530/9000/8120/8820/8320/8800c/8100t/8700v/8900/9630
Offline  
Old 09-23-2007, 12:37 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: cleveland, ohio
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone get it working on the 8320? i missread the title and thought you guys were talking about my curve phone
Offline  
Old 09-23-2007, 12:41 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Location: So Cal
Model: 9000
Carrier: TMo/AT&T/Voda/3HK
Posts: 63
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

See above. NJBB indicates he has got it working on the 8320.
__________________
Using 8220/9530/9000/8120/8820/8320/8800c/8100t/8700v/8900/9630
Offline  
Old 09-23-2007, 12:46 PM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: cleveland, ohio
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i tried that but that didnt work for me.
Offline  
Old 09-23-2007, 02:37 PM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
carsmovies's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: GTA, Canada
Model: 9000
OS: 5.0.0.190
Carrier: Rogers
Posts: 684
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
This just worked for me on an 8320. Download Opera Beta 4; turn off mobile network (T-Mobile) and then wait a few minutes.

It is working fine on WiFi.
Really? Doesn't work on my 8820.
Offline  
Old 09-23-2007, 02:40 PM   #16 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

What can I say. I followed the instructions:

Download Opera Mini Beta 4
Start Opera. Use it.
Close Opera.
Turn off your mobile carrier connection (not WiFi).
Wait 5 minutes. Try Opera again. It works fine on my WiFi connection.
Offline  
Old 09-23-2007, 02:56 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2005
Model: pearl
Carrier: tmobile
Posts: 183
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

opera wont connect to the net at all on my curve with wifi or edge. it worked yesterday on wifi and edge. and its dead today...

has anyone got the low memory version of the beta? i can only access the high memory version via ota, and i cant not get past the install on the phone ..

Last edited by blake.blake : 09-23-2007 at 03:05 PM.
Offline  
Old 09-23-2007, 08:12 PM   #18 (permalink)
CrackBerry Addict
 
carsmovies's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: GTA, Canada
Model: 9000
OS: 5.0.0.190
Carrier: Rogers
Posts: 684
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
What can I say. I followed the instructions:

Download Opera Mini Beta 4
Start Opera. Use it.
Close Opera.
Turn off your mobile carrier connection (not WiFi).
Wait 5 minutes. Try Opera again. It works fine on my WiFi connection.
Why would waiting 5 minutes make any difference? I tried it again and it continues to say connecting until I get a failed to connect to the internet error.
Offline  
Old 09-23-2007, 08:14 PM   #19 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,770
Post Thanks: 32
Thanked 439 Times in 379 Posts
Default

When I first tried it, it wouldn't connect.

I waited a few minutes - which someone else posted in another thread - and tried it again. Been working on WiFi all day since then.
Offline  
Old 09-23-2007, 08:18 PM   #20 (permalink)
CrackBerry Addict
 
carsmovies's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: GTA, Canada
Model: 9000
OS: 5.0.0.190
Carrier: Rogers
Posts: 684
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
When I first tried it, it wouldn't connect.

I waited a few minutes - which someone else posted in another thread - and tried it again. Been working on WiFi all day since then.
Is your opera set to socket or http?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.