BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-10-2007, 09:26 PM   #21 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston
Model: 8900
PIN: 24aa7bfa
Carrier: Tmobile
Posts: 325
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

Well I remove the security settings and just add wireless mac address filter and guess what.. Approx 1 hour later the phone loses UMA. This is a software issue... The only way to relieve the problem , is to restart the wifi radio........ Come on Rim

Last edited by tdawg00 : 10-10-2007 at 09:27 PM.
Offline  
Old 04-16-2008, 10:24 AM   #22 (permalink)
New Member
 
oaussieo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Washington, USA
Model: 8320
PIN: 244781E9
Carrier: T-Mobile
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Connection issue

Hi guys and girls,
I do not know if this helps but the H@H service will only do one handoff so if the phone looses the Wi-Fi connection and goes to EDGE it is not able to go back to Wi-Fi if this connection is lost therefore loosing the call....

Hope this helps...
Offline  
Old 04-16-2008, 10:39 AM   #23 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by oaussieo View Post
Hi guys and girls,
I do not know if this helps but the H@H service will only do one handoff so if the phone looses the Wi-Fi connection and goes to EDGE it is not able to go back to Wi-Fi if this connection is lost therefore loosing the call....

Hope this helps...
This is inaccurate. I've switched back and forth between EDGE and UMA many times on a call. There is a 70 second delay before it will switch back, though, to keep it from bouncing back and forth.
Offline  
Old 11-05-2008, 06:34 AM   #24 (permalink)
Beo
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 8120
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

To be able to post links or images your post count must be 10 or greater. You currently have 1 posts.

Please remove links from your message, then you will be able to submit your post.
Sorry becuase of this I could not simply link to the original post

As orignally posted by: rivviepop

Per LINKSYS tech support and RIM use the following values in your router:

DTIM: 2 (1-255)
Fragment Threshold : 2304 (256-2346)
RTS Threshold : 2304 (0-2347)
Beacon Interval : 50 (20-1024 ms)
Channel = 3 (or least used channel in your area)

This has solved many issues with failed UMA connections.
--------------------------------------------------------------------------
It worked great on my 8120; Ohh and I could only change the DTIM, Beacon, & Channel on my U.S. Robotics router. It is the settings that matter not the Brand/Model router or BB phone.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.