BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-11-2007, 06:28 AM   #41 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: May 2007
Location: New Mexico
Model: 8320
OS: 4.5.0.55
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,461
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please Login to Remove!

edit

Last edited by sgtcasey : 12-24-2007 at 11:13 PM.
Offline  
Old 10-11-2007, 07:42 AM   #42 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: McKinney, Texas
Model: 8230
Carrier: T-Mobile
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I still think this is a bluetooth issue as I have tried all the suggestions here and none work when attempting a call with my any of 7 bluetooth headsets I have here. I have a ticket opened with Tmo and am withing for a call back from there advance engineering group because they (Tmo support reps) are saying they have never heard of anyone else complain about dropped calls while connected and using UMA over the H@H service. I will update all if the call yelds anything good, like a fix.
Offline  
Old 10-11-2007, 03:37 PM   #43 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I got my 8320 this week and it connected with no issues to my 2wire router, and I have the all caps UMA icon when I make calls throughout the apartment, and while I haven't talked much yet using it the quality seems fine and no static or dropped calls. It does occasionally cycle between wifi/edge and it seems like if I turn the phone off/on again it connects to the wifi again. Browsing seems slow in general, edge or wifi.
Offline  
Old 10-11-2007, 05:04 PM   #44 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well now I have a WIFI icon so I'm connected to my router, but I can't get UMA anymore? And it it normal for the browser to take FOREVER to start up? Like several minutes? Or it just hangs and never does anything at all?

I have WIFI and EDGE currently, when I first got my phone out of the box yesterday, I had UMA. Why would it not be working now?

I can't get the browser to work at all now... on edge or wifi. What is going on here?
Offline  
Old 10-11-2007, 05:21 PM   #45 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8320/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Internet works when I change browser settings to wifi browser but it's not working when I have it set for edge. Oh no UMA still.
Offline  
Old 10-11-2007, 05:23 PM   #46 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Have you rebooted the device? If you turn the wifi off, do you get EDGE?
Offline  
Old 10-11-2007, 05:27 PM   #47 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have EDGE according to the phone, 2-3 bars. The black/white WIFI logo is on too. I check connections and it says I'm connected to the wifi with full bars. I had UMA yesterday pretty much the entire day, haven't had it yet today.

How do I reboot it? Just pull the battery?
Offline  
Old 10-11-2007, 05:29 PM   #48 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Yes. Just pull the battery. Don't turn the device off first, either. Just pull the battery.
Offline  
Old 10-11-2007, 05:30 PM   #49 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston
Model: 8900
PIN: 24aa7bfa
Carrier: Tmobile
Posts: 325
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by USNAVY View Post
I have EDGE according to the phone, 2-3 bars. The black/white WIFI logo is on too. I check connections and it says I'm connected to the wifi with full bars. I had UMA yesterday pretty much the entire day, haven't had it yet today.

How do I reboot it? Just pull the battery?
alt + right shift key+ delete
Offline  
Old 10-11-2007, 05:32 PM   #50 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tdawg00 View Post
alt + right shift key+ delete
I was corrected yesterday that the alt+right shift+del doesn't do the same thing as pulling the battery. Apparently, RIM recommends pulling the battery over the keypad method.
Offline  
Old 10-11-2007, 05:38 PM   #51 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

UMA is back...why would a reboot make it so I can connect? Am I going to have to reboot this thing every few hours for as long as I own it to use the wifi to talk?

Correction, UMA is gone again. I'm 3 feet from the router.

Last edited by USNAVY : 10-11-2007 at 05:40 PM.
Offline  
Old 10-11-2007, 05:44 PM   #52 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Reboot fixes most everything BB. Why would UMA be any different. You are still having problems so I would check out the wifi FAQ's over at Main Page - BlackBerryFAQ.
Offline  
Old 10-11-2007, 06:33 PM   #53 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston
Model: 8900
PIN: 24aa7bfa
Carrier: Tmobile
Posts: 325
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmmmm I just notice the farther away I am from the router the longer I keep a signal... Matter a fact I didnt even drop a call or connection.... My router is sitting less than 3 feet from my phone. Could the signal be overwhelmed
Offline  
Old 10-11-2007, 07:44 PM   #54 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Diego
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 80
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8320/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Pretty annoying how the edge and wifi switch back and forth so much. The browser seems to only work sometimes. Do I set my browser to wifi or internet?
Offline  
Old 10-11-2007, 08:10 PM   #55 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Houston
Model: 8900
PIN: 24aa7bfa
Carrier: Tmobile
Posts: 325
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by USNAVY View Post
Wirelessly posted (BlackBerry8320/4.2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Pretty annoying how the edge and wifi switch back and forth so much. The browser seems to only work sometimes. Do I set my browser to wifi or internet?

Go 20 feet from the router and mark the results
Offline  
Old 10-11-2007, 08:37 PM   #56 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
flamerbeastie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Tucson, AZ
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
PIN: N\A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 62
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ninja95 View Post
I still think this is a bluetooth issue as I have tried all the suggestions here and none work when attempting a call with my any of 7 bluetooth headsets I have here. I have a ticket opened with Tmo and am withing for a call back from there advance engineering group because they (Tmo support reps) are saying they have never heard of anyone else complain about dropped calls while connected and using UMA over the H@H service. I will update all if the call yelds anything good, like a fix.

This is the same issue I am having......Like I said above, The T-Mo website states that bluetooth may interfere with UMA/WiFi Service.

Keep us posted.....
__________________
9630

Verizon Wireless BIS. Tour 9630. v4.7.1.40
Offline  
Old 10-14-2007, 09:11 PM   #57 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: Tmobile
Posts: 142
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've got a Linksys WRT54Gv5, newest firmware upgrade, 8320 and a Jawbone BT headset. When I use the Jawbone with UMA running, I'll get anywhere from 25-30 mins of good call quality and then BOOM, call drops for no reason. I do several hour-long conference calls from home and so have had this happen like a dozen or so times. For short calls, 15 mins or less, no issues at all. Longer calls...drops every time.

OTOH, if I disable bluetooth and just use the wired headset, I can get thru 1hr-1.5hr concalls via UMA and never have it drop.

I think it's Bluetooth...that's the only common denominator for me.
Offline  
Old 10-14-2007, 09:13 PM   #58 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,720
Post Thanks: 6
Thanked 115 Times in 82 Posts
Default

Yes, it's been established that the bluetooth frequencies interfere with wifi.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Waitress Waist Apron 3 POCKET Black Server Crabs Sea Horse W/WO Name Lady Pizazz
$13.25
Waitress Waist Apron 3 POCKET Black Server Crabs Sea Horse W/WO Name Lady Pizazz pictureServer 94009 Stainless Steel jar, 3-Quart
$40.91
Server 94009 Stainless Steel jar, 3-Quart pictureServer Products 82545 S/S Hinged Lid For Plastic Fountain Jars-PAID over $20 ea
$15.0
Server Products 82545 S/S Hinged Lid For Plastic Fountain Jars-PAID over $20 ea pictureRed Bull Energy Drink Server Bartender Black Apron With Pocket Tie In Back Clean
$14.35
Red Bull Energy Drink Server Bartender Black Apron With Pocket Tie In Back Clean pictureBrown apron Pigs waitress server waiter waist apron 3 pockets
$13.0
Brown apron Pigs waitress server waiter waist apron 3 pockets picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.