BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 11-15-2009, 03:43 PM   #1
vic_berry
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Default got the most weirdest problem ever...HELP!

Please Login to Remove!

So anyways.. i just got a bold from the states at&T i unlocked it and everything... everything works except i can't send out calls!.. i can send/recieve txt msgs... and recieve calls.... I get this weird error SIM toolkit error... sim: Call barred... its not the sim.. i tried that... i also tried installing newer software... then the phone would be able to send out calls but would screw up after a few calls or so and error would come back... I just wanna know is there a way where i can just completely get rid of everything and reset too factory settings and install new software or something. I just want to fix this error....
Offline  
Old 11-15-2009, 05:06 PM   #2
rb8310
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8310
OS: 4.5.0.108
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 71
Default

SIM toolkit error is an error that happens after unlocking a blackberry..not sure how to fix :(
Offline  
Old 11-15-2009, 05:12 PM   #3
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

What did you use to unlock it?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 11-15-2009, 05:16 PM   #4
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

Any bets here?
Offline  
Old 11-15-2009, 05:19 PM   #5
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

Yup. :D
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 11-15-2009, 05:21 PM   #6
Dubdub
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App6+
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,038
Default

I will take a piece of the action as well.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 11-15-2009, 05:22 PM   #7
juwaack68
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,878
Default

My
Favorite
Inquiry
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 11-15-2009, 06:11 PM   #8
vic_berry
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: rogers
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Midnightdraven View Post
What did you use to unlock it?
i just used this powerseller i always used for all my other phones i unlocked... Worked perfectly fine for my 8800... Like its unlocked np just the can't send no calls.... any suggestions?! Will a hard reset help? :(
Offline  
Old 11-15-2009, 06:16 PM   #9
NJBlackBerry
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: SGS7
Carrier: Verizon
Posts: 27,948
Default

I would definitely contact the powerseller.
Offline  
Old 11-15-2009, 06:16 PM   #10
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

was it a code you typed into your blackberry, or software?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 11-28-2009, 12:52 AM   #11
chubby127
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Dubai/Waterloo,ON
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Etisalat/Rogers
Posts: 2
Default

Nothing at all to do with how the phone was unlocked. It's a weird problem with newer unlocked AT&T blackberries being used on the Rogers network. The only simple solution I've seem work for some other people is getting an old Rogers 3040 sim card. Call around other Rogers stores and see if there are any in stock and try it before you buy it. I had the same problem as you, but I fixed it myself at no cost. The solution was quite technical and there is a risk, but PM if you want the answer and the steps to follow.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

NEW Siemens Ignition transformer high voltage ZE23/8.5 ZE238.5 fast deliver
$220.0
NEW Siemens Ignition transformer high voltage ZE23/8.5 ZE238.5 fast deliver pictureLED Voltage Detector Electric Sensor Tester Pen AC Power Outlet Volt Testeur V
$3.95
LED Voltage Detector Electric Sensor Tester Pen AC Power Outlet Volt Testeur V  pictureUSB Charger Doctor Voltage Ammeter Power Capacity Battery Capacity Tester
$7.99
USB Charger Doctor Voltage Ammeter Power Capacity Battery Capacity Tester picture12V 24V 36V 48V Battery Capacity Indicator Golf Cart Voltage Meter
$20.36
12V 24V 36V 48V Battery Capacity Indicator Golf Cart Voltage Meter  picturePower Designs 1547 High Voltage DC Power Supply (3000V/40mA)
$49.99
Power Designs 1547 High Voltage DC Power Supply (3000V/40mA) picture






Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.