BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10-26-2009, 02:32 PM   #1
joemz
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: NJ
Model: 8830
Carrier: Verizon
Posts: 191
Default Windows 7, BB desktop manager, won't install

Please Login to Remove!

I had vista home premium and did an inplace upgrade to Windows 7 home premium. Afterward I decided to delete desktop manager and do a clean install of it.

Well, whenever I download any version of DM, i get the zip file, it does all the normal stuff, language selection and then it starts to unzip, it deletes temp files, and it absolutely stops.

No error message no nothing. it looks like it could possibly have worked other than it only took 2 minutes and there's no trace of it in program files.

Any clues????
Offline  
Old 10-26-2009, 03:08 PM   #2
rsnadel
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2007
Location: Southern California
Model: 9000
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 317
Default

Just saw on another website that DM 5.0 has been updated with Service Pack 1 which seems to claim Windows 7 compatibility.
Offline  
Old 10-26-2009, 04:18 PM   #3
paramedic233
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2009
Location: NY's Hudson Valley
Model: 9650
OS: 6.sumthin
PIN: ch me, I'm dreaming!
Carrier: Sprint BIS
Posts: 170
Default

I'm using Win 7 Ultimate 64bit with DM 5 and had no problems with install or operation. I didn't have to use compatibility mode either.
Perhaps the file itself was corrupted during transmission?
Offline  
Old 10-26-2009, 04:19 PM   #4
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

DM 5.0 original works fine on mine, and others Windows 7 pc's.

There is no new Desktop Manager available at RIM's site, at this time.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-27-2009, 05:35 AM   #5
rsnadel
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2007
Location: Southern California
Model: 9000
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 317
Default

https://www.blackberry.com/Downloads...93E4F3BB068C22
Offline  
Old 10-27-2009, 06:49 AM   #6
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

Yeh I know, it appear about 20 minutes after I typed that.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-27-2009, 08:43 AM   #7
TXLady
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Default

Anyone else notice that the installation package is significantly larger than 5.0? File size: 133.076 MB vs 91.16 MB for non media manager version. 297.968 MB vs 225.085 MB for version with media manager. Pretty significant size difference.

I had no problems with 5.0 on Windows 7 since upgrading this weekend but will go ahead and install 5.01 anyway.
__________________
Personal: iPhone on AT&T
Work: BB 9650 on Sprint
Offline  
Old 10-27-2009, 01:46 PM   #8
joemz
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2005
Location: NJ
Model: 8830
Carrier: Verizon
Posts: 191
Default

How embarassing. When I did the vista upgrade I needed to reinstall CA security/virus protection. Not sure if I set it, or it was a default, but it was set to dis-allow new program installs.

Everything is working
Offline  
Old 10-27-2009, 01:49 PM   #9
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

good good.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-27-2009, 06:03 PM   #10
power Reserve
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2007
Location: London
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Vodafone UK
Posts: 24
Default

I did an upgrede to Windows 7 Enterprise from Vista Business and Installed DM 5.0 fine

Everything working fine here
Offline  
Old 10-27-2009, 11:48 PM   #11
tsac
BlackBerry God
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: Cheerios
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 10,030
Default

Other than Windows 7 locking up on a lot of PC's. The home version does not have the compatibility mode option the higher version have.
__________________
Z10 on BES
Z10 on BIS
Offline  
Old 10-28-2009, 08:23 AM   #12
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

Windows 7 locking up lots of PC's?
Just generally?
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 10-28-2009, 09:27 AM   #13
fonejunkie
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Default

Windows 7 has not locked my computer up yet... and I don't expect it to.

I was able to install DM 4.7 under Windows 7 Home Premium without issue. I use it daily.
Offline  
Old 10-28-2009, 06:47 PM   #14
TXLady
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Default

I'm running Windows 7. Upgraded this last weekend from Vista Ultimate 32-bit to 7 Ultimate 64-bit. No problems encountered either with DTM 5.0 or any other programs. Since I did a custom install, I did have to re-install all programs. I wonder if the people having problems did an upgrade install vs custom install.
__________________
Personal: iPhone on AT&T
Work: BB 9650 on Sprint
Offline  
Old 10-28-2009, 06:50 PM   #15
MidnightDraven
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Default

my thoughts exactly.
or from XP and didnt check if their PC could run 7
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Raspberry Pi Compute Module 4 8GB RAM Lite CM4008000  picture

Raspberry Pi Compute Module 4 8GB RAM Lite CM4008000

$144.99



Raspberry Pi Compute Module 3+ CM3, 1gb RAM, 8GB eMMC picture

Raspberry Pi Compute Module 3+ CM3, 1gb RAM, 8GB eMMC

$94.85



30 Ton Hydraulic Cylinder Ram Hollow Jack Single Acting 4

30 Ton Hydraulic Cylinder Ram Hollow Jack Single Acting 4" 100mm Stroke

$139.99



CM4004016 Raspberry Pi 4 Compute Module CM4 4GB RAM 16GB eMMC Without Wifi picture

CM4004016 Raspberry Pi 4 Compute Module CM4 4GB RAM 16GB eMMC Without Wifi

$87.68



Enerpac Hydraulic Ram 10 ton RC108 PROFESSIONALLY REBUILT AND TESTED GREAT VALUE picture

Enerpac Hydraulic Ram 10 ton RC108 PROFESSIONALLY REBUILT AND TESTED GREAT VALUE

$199.99



HP 48G Graphing Calculator, Hewlett Packard, 32k Ram picture

HP 48G Graphing Calculator, Hewlett Packard, 32k Ram

$69.99







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.