BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 03-17-2009, 04:26 AM   #1
jonpritchard1986
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 1
Unhappy Speaker Problem On Bold

Please Login to Remove!

Hi,

I am experiencing problemas with the small speakers on the side of my Bold. The sound is really quiet so i miss calls, even when i listen to music on it its really quiet. I have set all my profile to the loudest setting and its still not worked.
Has anyone experienced this problem before? Or does anyone know if there is anythin i can do to correct this without having to have the headset replaced?
Offline  
Old 03-17-2009, 08:18 AM   #2
Caspan
No longer Registered.
 
Join Date: Nov 2008
Location: Guelph
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 584
Default

when listening to music I'm sure you have the volume buttons on the side to turn it all the way up?

Mine is too loud so if when even turned up you get minor sound I would have it RMAed
Offline  
Old 05-29-2009, 07:42 AM   #3
Sengyoku
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: O2 UK
Posts: 1
Default

I believe I've been experiencing the same problem with the phone speakers as you have; I've been getting little or no sound at times coming from the 2 phone speakers on the bold, the volume controls do not affect this at all.

I've discovered upon further inspection after opening the back lid of the bold, that it may be a loose part; when i depress the panel where the camera flash LED is, the sound returns, possibly to it's loudest (it becomes very loud and clear!) but then it will often return to the quiet state after moving around a bit or being in the pocket...

so with that I think I have identified the problem itself, however, I don't know how to find a permanent solution to it, I've just resorted to just trying to press the LED panel at the back whenever I find it gets too quiet...perhaps this is a design fault?
Offline  
Old 06-20-2009, 05:16 PM   #4
gtivr6r
Thumbs Must Hurt
 
gtivr6r's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Carpentersville, Illinois
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
Carrier: AT&T
Posts: 131
Question

I too have discovered the same problem with my Bold.
As soon as I snap the battery door closed, the sounds is cut in half.

In my case. if you press on the area around the LED flash, the sounds
with be effected. If you let go, its nice and loud.

There is an indentaion in the battery cover itself allowing space for the flash
thingy, but it doesnt seem deep enough for when the cover is snapped in
place, the sound is effected.

I was gunna try to use my cordless dremel and try to slightly deep the indentaion
in the bace of the battey cover and see if I can make a tiny bit
more room.

Is this a common problem?
Offline  
Old 06-20-2009, 06:55 PM   #5
rdef
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9800
Carrier: ATT
Posts: 234
Default

Most likely the midplate is not contacting the main board properly. The midplate is the part of the part where the battery fits in. This part also houses parts like the camera and the speakers. The midplate connects to the mainboard electronically via a variety on contacts. If the contacts are not mating properly or are dirty, you have problems like you describe.

First, try gently tightening the six torx screws that hold the midplate on. The right middle screw has a white sticker on it. Remove it very carefully. If it's missing or broken, your warranty may be voided. Use an Exacto to bring up half of the sticker, then use tweezers to remove it.

If that does not work, remove the screws and take the midplate off. Gently clean the contacts and reassemble.
Offline  
Old 06-20-2009, 07:09 PM   #6
footballguru2g
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Default Definitely have the same issue

Im tired of missing calls and in some cases alarms. Can someone please tell me a permanent solution.
Offline  
Old 06-20-2009, 07:40 PM   #7
rdef
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9800
Carrier: ATT
Posts: 234
Default

I just did.
Offline  
Old 06-21-2009, 01:29 PM   #8
gtivr6r
Thumbs Must Hurt
 
gtivr6r's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Carpentersville, Illinois
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
Carrier: AT&T
Posts: 131
Default

I FIED MINE!!!

The raised plate looking thingy with tiny bumps around the flash seem to be
the cause of my issue.

I just took both thumbs and firmly but getly pressed on bothsides of the
flash plate thingy, and whala! Sound is loud as ever. Seems I reseated it.
Or something.

Pop the battery cover on, sound stays loud.

Seems it can a tad loose when I dropped it a few weks back. D'oh!
Offline  
Old 08-17-2009, 09:43 PM   #9
ramrodjlg
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 2
Default Speaker problem

Hey thanks gtivr6r
Did exactly what you said an it worked like a charm. I have an unlocked Bold with T-mobile so I cant take it back to AT&T for repairs. Thanks a bunch
Offline  
Old 10-09-2009, 10:24 PM   #10
rfahndrich
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 7520
PIN: N/A
Carrier: Nextel
Posts: 8
Default

Thanks guys for all your input on the speaker issues. I did what was suggested and now my sound is back.. I thought the phone was "jacked up" and was worried about it. Thanks again...
Offline  
Old 10-27-2009, 03:56 AM   #11
Beef
Knows Where the Search Button Is
 
Beef's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: Bell (HSPA+)
Posts: 41
Default

Worked for me, too! (discovered the problem after sleeping through an inaudible alarm on an overseas business trip!)

I just pressed quite firmly on the raised plate on either side of the flash. I didn't feel anything click, etc, but the volume came right back to full.
Offline  
Old 10-30-2009, 02:12 PM   #12
mr_bb
New Member
 
mr_bb's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: three
Posts: 12
Default

I had a similar issue and just liked to say i did the above and it works a treat !
Offline  
Old 10-30-2009, 05:59 PM   #13
Beef
Knows Where the Search Button Is
 
Beef's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Model: 9900
OS: 7.0
Carrier: Bell (HSPA+)
Posts: 41
Default

Turns out that the problem recurs quite frequently for me though. Is there something I can do make the fix more enduring?

Has anybody heard if RIM is acknowledging this issue and providing repairs under any sort of extended warranty program?
Offline  
Old 11-01-2009, 02:50 AM   #14
omerBarlas
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Turkcell
Posts: 2
Default

I had the exact same problem, just take it to a repair shop, it's just fixed in a few minutes.
Offline  
Old 11-02-2009, 12:51 PM   #15
mircea
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: hmm
Posts: 9
Default

same problem with mine too... :( i will buy a special screwdriver and try to fix it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


OEM Dell XPS 8910 8920 8930 Alienware Aurora R5 R6 R7 Front Cooling Fan 7M0F5 picture

OEM Dell XPS 8910 8920 8930 Alienware Aurora R5 R6 R7 Front Cooling Fan 7M0F5

$12.11



NEW VESA Adapter Plate for Dell E-Series Monitor - OEM picture

NEW VESA Adapter Plate for Dell E-Series Monitor - OEM

$8.45



NEW VESA ADAPTER PLATE FOR DELL E-SERIES MONITORS - OEM picture

NEW VESA ADAPTER PLATE FOR DELL E-SERIES MONITORS - OEM

$9.99



Lot of 15 - OEM Empty Dell Laptop Boxes with Inserts (17x11x 3) picture

Lot of 15 - OEM Empty Dell Laptop Boxes with Inserts (17x11x 3)

$149.00



DELL OEM PROJECTOR LAMP FOR 4220 4320 - 80FTC picture

DELL OEM PROJECTOR LAMP FOR 4220 4320 - 80FTC

$79.99



NEW DELL OEM REPLACEMENT PROJECTOR LAMP FOR 4220 4320 GENUINE ORIGINAL  picture

NEW DELL OEM REPLACEMENT PROJECTOR LAMP FOR 4220 4320 GENUINE ORIGINAL

$79.99







Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.